A je to tady zase.... konec roku, taková zvláštní doba na přemítání, bilancování, možná litování a zároveň vidina lepších zítřků či naopak hlubší a temnější propasti pod. Tento rok mi opět uběhl nějak moc rychle. Jestli je to Covidem a tou momentální "divnou" dobou nebo tím, že prostě jen obyčejně stárnu.... kdo ví.....

Na začátku tohoto končícího roku 2021 jsem si opět zadala nějaké chovatelské plány a doufala v naděje, ale tentokrát, po zkušenostech z předešlých let, spíš jen takové "úkoly", než plánování něčeho, co většinou stejně nevyjde či dopadne úplně jinak. Heslo na tento rok znělo nic dalšího domů nepřitáhnout, jen v otázce života a smrti, což jsem dodržela a pak už jen přežít, což se taky povedlo. Ale bohužel ne všem....

Ke konci března přišlo snad to nejhorší, co mě kdy vůbec mohlo potkat a potkalo a čeho jsem se bála dlouhých, skoro dvanáct let. Velice rychle a nečekaně nám odešel Bernášek. Už loni v létě to měl nahnuté, když mu jeden veterinář "velice odborně" propíchnul bubínek a on bojoval dlouhé dny, než se zase bez motání dokázal plně postavit na nohy a byl schopen normálně chodit, jíst a pít. Dokud člověk neklečí před psem s injekční stříkačkou a neprosí ho o každou kapku, aby spolkl, tak si nedokáže představit co to je, když pes normálně pije a přijímá potravu. Pak si užil, řekla bych že i naplno, doslova krásný podzim života a během vítání jara tu najednou nebyl. Bylo to krutý, nečekaný, ale jsem vděčná, že to bylo rychlý. Chybí mi tu každý den a navždycky chybět bude. Je to bez něj zatraceně těžký a smutný a nikdy už to nebude jako dřív. Že s ním odešel i kus mě není jen pouhá fráze. Stále každé ráno, když scházím schody, házím pohled do rohu na pelech a on tam není......

Na začátku července jsme přišli o 9,5 letou dobrmanku Nusičku /BRETAGNE Anibag/, kterou jsem si vzala v srpnu loňského roku s druhou, o dva a půl roku starší fenkou Leylou, po smrti její majitelky, a já poprvé na vlastní kůži poznala, co je to torze a jak umí být rychlá.

A pak nám jednoho srpnového rána nezamňoukal za dveřmi milovaný majňák Ruby.....

Bernie a Ruby. Ruby a Bernie. To mě fakt sere.

No a teď ty "naplánované chovatelské úkoly" z loňského sklonku roku. Bagetka nám na svět opravdu přivedla své první potomky. Bylo to strašný, fakt strašný. Rodila moc brzy a stálo to moc slz. Sáru jsme nakryli, ta porodila opět perfektně, jako u předešlých dvou vrhů a odchovala zatím svůj nejpočetnější vrh o šesti kouscích. Zumu i Larga jsme úspěšně uchovnili a dokonce se nám podařilo s oběma dojet i Junior šampiony!!! V době Covidové žádná sranda. Largouš si vyjel dokonce i dospěláckého šampiona a vyběhal ze 14 výstav 10 prvních míst, vždy získal známku výborná a v klubovém žebříčku o nejúspěšnějšího výstavního psa plemene se navíc umístil na fantastickém druhém místě. A ještě stihnul tento rok splodit první potomky a na další dva vrhy zadělat. Jsem moc ráda, že ho mám. Zvlášť, když už tu není náš Pan Pes.

A teď ty plány do toho dalšího, nového roku 2022. Já tak nerada plánuji. Dřív jsem do toho byla celá žhavá. Postupem času a zkušenostmi člověk ale zjistí, že plány jsou možná tak na draka, ale tak v něco se věřit musí, nějaký cíl člověk mít taky musí, tak se necháme překvapit. Třeba z toho zase něco vyjde a něco zase ne.

Largouškovi klepe na dveře hned zkraje roku další nevěsta, třetí Bernáškova dcera, tak třeba budou běhat po světě další mé srdcovky. Co se týče chovu, tak plánujeme letos čtyři vrhy (první Sorbonky, poslední Sárinky), nějakou tu výstavu, třeba i v cizině (Sára i Bageta toho mají rozjetého dosti). Ráda bych se hecla i na nějakou zkoušku, ale tak to si říkám už pár let a stále se nic neděje, takže jako bych nic nenapsala a po letošní přírůstkové pauze plánujeme jednoho nového hafíka, ale né bílého. Ale taky ovčáka a snad rovnou i její potomky. Bílý jenom v případě, že bych se bezmezně zamilovala do nějakého našeho odchovu. Na "cizí" už se nedívám, nekupuju, musím být rozumná, základ na chov tu už po osmi letech konečně mám. Teď s tím jen správně naložit a mít i trochu toho štěstí..... Mám v plánu velice zajímavá spojení, tak snad nějaký potomek bude přínosem pro český chov. A taky se vytasíme s druhou dávkou zamražených Bernášků, tak snad to všechno klapne a budeme jich mít víc, než dva, co spatřili světlo světa v září roku 2020.

A taky zkraje roku jdeme s naším chlupatým odchovánkem HIGHLANDEREM na RTG, tak moc moc si přeju, aby to dopadlo dobře a při té příležitosti chci naší Bagetce dodělat RTG ramen, páteře a přechodového obratle. Tak zase v prosinci uvidíme, co se všechno (ne)povedlo.

 

31.12.2021

Budoucí tatínek našeho plánovaného vrhu "N" BROWNIE of Chocolate Ice se dnes v maďarské Budapešti stal novým Evropským vítězem a zároveň vítězem celého plemene!!!! Máme velikou radost a moc moc gratulujeme k takovému úspěchu.

 

30.12.2021

Vše nejlepší do nového roku a hlavně zdraví Vám přeje smečka z Vysočiny a moc Vás zdraví moji dva srdcoví chlapečkové po našem Bernáškovi žijící na západní polokouli ve státě Washington.

Andiamo - AMADEUS Almost Normal /AREZZO Bohemia Star Moraveč x ALLIS MIA Forrento/

Lucca - WARRIOR LUCCA von Olaf Weise /AREZZO Bohemia Star Moraveč x Born to Win Warrior DOGFIRE/

 

24.12.2021

Krásné Vánoce Vám všem přejeme ❤️ Lucca a Andiamo

 

23.12.2021

Náš holandský vrh /AREZZO Bohemia Star Moraveč x GUARDIAN ANGEL White Angel of Pici/ dnes slaví 3 roky.

 

13.12.2021

Naši dva "íčkoví" odchovánaci IZVOR a INVERNESS Artay of Highland /CASPER of Merry dream x BAGHEERA King of Yukon/.

 

09.12.2021

Náš Brusíček dostal letáček heart

 

08.12.2021

Naše "eM" miminka mají dnes první týden a všichni mají přes kilo.

 

05.12.2021

Náš 5,5 letý CARESI Artay of Highland přeje Vám všem krásné a spokojené Vánoce

/Snowpatrols DYSON x THAYA BERGER Acabo Czech/ - HDA, ED0, plnochrupý, skus nůžkový

 

01.12.2021

Dnes vykoukl na svět náš vrh "M". Máme chlapečka Mortyho a dvě holčičky Moiru a Morganu. Tatínek pochází z Bosny i Herzegoviny, maminka je z ruské Voroněže.

 

29.11.2021

Naší Ambrušce jsou dneska čtyři roky.

 

28.11.2021

Náš devítiměsíční odchovánek INVERNESS Artay of Highland se svým "bráškou" /CASPER of Merry dream x BAGHEERA King of Yukon/.

 

18.11.2021

Náš odchovánek z "J" vrhu po Sárince a Anakinovi - JAGGER Artay of Highland /ANAKING Hvězdná záře x ICE QUEEN od Semberije/ - 7 měsíců.

 

17.11.2021

WOHOOOOOOOOOOOOO, tohle je fakt sen. Radost neskutečná. Vrací se mi vzpomínky, kdy jsem výskala při složené dvojce našeho Bernáška.

Dnes složil OZZY KAY od Semberije, potomek po našem úžasném BRUCE Artay of Highland svoji další zkoušku - tentokrát rovnou IGP2 a to ještě na absolutně fantastické body 96-90-89, takže rezerva na trojku značná. Máme opravdu vééééélkou radost a jsme náležitě pyšní na tatínka našeho budoucího vrhu "M" (dnes 48. den březost).

 

15.11.2021

O uplynulém víkendu jsme zavítali na třídenní mezinárodní výstavu v Rakouském Tullnu s 

naším hnědáčkem a Bagetkou, která momentálně neplní žádné mateřské ani předmateřské povinnosti, tak mohla s námi vyrazit. Výstava byla rozdělena do několika prostorných hal, ve kterých bylo čisto a vytopeno. Vzhledem ke stále aktuální a zhoršující se covidové situaci byli návštěvníci co nejvíce časově rozmělněni a kolem kruhů prakticky prázdno. Časování fungovalo bezvadně. V pátek jsme začínali v pět, v sobotu po půl druhé a včera po půl jedné. Tajně jsem doufala s obouma v jeden CACIB a k mému obrovskému nadšení se to povedlo!!!!! Drak si ho vyběhal hned první den v pátek, Bagetka poslední den v neděli. Mise splněna a tímto jsme letošní výstavní sezónu velice úspěšně uzavřeli.

ARASH Paradiso Vita "Drak" - V1, CACA, CACIB, DANUBE WINNER, BOS; V2, res. CACA; V2, res. CACA

BAGHEERA King of Yukon "Bagetka" - V1, CACA, res. CACIB; V1, CACA; V1, CACA, CACIB, BUNDESSIEGER, BOS

 

14.11.2021

Dobrou noc z Vysočiny přejí naše nejmladší Zumička a Sorbonka.

 

11.11.2021

Naše íčková osmiměsíční holčička IRJA Artay of Highland /CASPER x BAGHEERA/.

 

10.11.2021

JUST ZIGGY Pett´s Wolf - 2 roky, 7 měsíců /AREZZO Bohemia Star Moraveč x UMBERTA UNICUS Taien/.

 

05.11.2021

Dnes si náš Largoušek zadělal na druhé dětičky. Budoucí maminkou je HAIDI od Kunovského lesa - CHS od Kunovského lesa, vrh "J".

 

01.11.2021

Dnes oslavil náš vrh "A" už sedmé narozeniny!!!!!

AURON Artay of Highland /ARGO of Barrandov´s Alley x THAYA BERGER Acabo Czech/

 

Brusíček se dnes vrací domů na Slovensko. Je to náš pašák.

JCh., BH-VT, IGP1 BRUCE Artay of Highland /KOTORI vom Terlüner Schloss x THAYA BERGER Acabo Czech/

 

31.10.2021

FREYA Artay of Highland /BERNARD Artay of Highland x ICE QUEEN od Semberije/.

Frejuška je nádherná fenka s dokonalým pigmentem a ideální výškou 60 cm, plnochrupá, nůžkový skus, kompletní oficiální rentgeny a vše nulové (DKK, DLK, OCD, SA, LTV/LÜW). Jsme moc rádi, že dělá společnost jedné báječné mladé rodince a to je to nejdůležitější.

 

30.10.2021

Dnes je pro nás mega mega úspěšný, nádherný den!!!! Opravdu můj splněný sen (a nebudu popírat že hodně drahý).
Společně jsme to dokázali a zasloužili se o čtyři generace "IPO psů" v řadě!!!!  😍😍😍😍😍😍

🍾 🍾 🍾 🍾 🍾 🍾 🍾

🏆 🏆 🏆 JCh. BRUCE Artay of Highland - IGP 1   🏆 🏆 🏆

 

Chovný pes FCI, plnochrupý, skus nůžkový, 63 cm, junior šampion, MDR1 +/+, DM n/n, DNA, k dispozici i mražené sperma

 

otec: IPO 2 KOTORI vom Terlüner Schloss (narozen v Holandsku, žijící v Srbsku)

děda od otce: IPO 3 BOSANOVA von White Angel (narozen v Holandsku, žil v mnoha evropských zemích)

syn: IGP 1 OZZY KAY od Semberije (narozen Bosna i Herzegovina, žijící v České republice)

 

děda od matky: IPO 2 AREZZO Bohemia Star Moraveč (narozen v České republice, kde i žil)

praděda od matky: IPO 2 FERGUSTON Taien (narozen v České republice, kde i žil)

 

Naučit šestíletého psa stopovat, aportovat a kousat sranda není, ale naštěstí nějaké vlohy  pro různé aktivity opravdu existují, tak nám bylo toto úžasné umožněno. Moc děkuji majitelce Simči, že nám ho na výcvik svěřila a oželela několik měsíců bez něj a výcvikářce Martině, že to s ním zvládla. A v neposlední řadě Lucce od jeho syna Ozzyho, že společně zvládli další linii. A to nás ještě určitě čeká jeho další syn, brácha Ozzyho, Oscar. Díky holky!!!

 

Bruce je teprve čtvrtý bílý švýcarský ovčák na Slovensku, co složil tuto zkoušku!!! Historicky první byl BAICO Ancilia (slovenský odchov žijící v ČR, nebyl chovný), potom DRAGON la Blankpapilio (pes z českého chovu, majitel ze Slovenska), MURACO la Blankpapilio (pes z českého chovu, majitelka ze Slovenska - jediný pes, který byl kompletně vytrénovaný na Slovensku) a nyní i náš BRUCE Artay of Highland (pes z českého chovu žijící na Slovensku).

Zkoušku IPO má prý na Slovensku i nějaká fenka, ale tu se nám nepodařilo dopátrat.

 

Bruce je tedy momentálně jediným žijícím BŠO na Slovensku se složenou zkouškou IGP a je dědečkem našeho očekávaného vrhu "M", pro který velice rádi uvítáme aktivní rodiny. Neb tato štěňata budou mít 4 "ipáky" v řadě!!!

 

28.10.2021

Nádherná dcerka po našem Largouškovi a vnučka Bernáška.
BEAUTIFUL SNOW u Táborského dubu /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x BAYA Acabo Czech/

 

Dnes proběhla v Kelči krajská výstava psů, které se účastnil náš Izvorek a získal krásné ocenění VN1 ve třídě dorostu.

IZVOR Artay of Highland /CASPER of Merry dream x BAGHEERA King of Yukon/.

 

27.10.2021

Patnácti měsíční chlupatice TORREMAYA od Semberije /BERNARD Artay of Highland x Fieliss AMBRI-PIOTTA/.

 

25.10.2021

A jedna podzimní od našeho íčkového chlapečka - IZVOR Artay of Highland /CASPER of Merry dream x BAGHEERA King of Yukon/.

 

24.10.2021

Tento týden byl opravdu neskutečně nádherný, pravý podzim. Všechny barvy, ráno jinovatka, nádherné slunce a jasno přes den.

              

 

 

              

 

23.10.2021

Náš odchov DRAKKA AREBA Artay of Highland /AREZZO Bohemia Star Moraveč x BAMBINA White Chocolate/ dnes splnila třetí čistou zkoušku v agility kategorie LA2 a ze všech účastníků navíc skončila na prvním místě s nejlepším časem!!!!! A to bylo na startovní listině i několik borderek. Když by se se štěstím toto podařilo ještě dvakrát, tak by jako první "bílá fena" v ČR splnila trojkovou, nejvyšší zkoušku!!!! Držíme všechno co máme a třeba to klapne wink

 

Naše L miminka rostou jako z vody a je to s nimi moc fajn.

          

 

22.10.2021

Synátor po našem Largovi - BRUCE u Táborského dubu. Takhle má vypadat pigment u štěněte. Jsme moc pyšní na taková štěňata. Matka BAYA Acabo Czech.

 

21.10.2021

Naše krásná Bagetka: BAGHEERA King of Yukon /BRUCE Artay of Highland x BAZINGA Taien/ - 3 roky, 7 měsíců.

 

20.10.2021

Bohužel nejsou jenom dobré zprávy, ale i špatné. Dnes odešel, necelý měsíc po operaci sleziny, Bernáškův syn, zároveň bráška naší Táji, TIRSY Acabo Czech, který v srpnu oslavil deváté narozeniny. Je nám to moc líto, budeme vzpomínat...

TIRSY Acabo Czech /AREZZO Bohemia Star Moraveč x NESSIE Acabo Czech/

* 13.08.2012   † 20.10.2021

 

19.10.2021

Náš béčkový odchovanec BRUTTO Artay of Highland "Sanny" /KOTORI x THAYA BERGER/.

16.10.2021

Dnes proběhl v Pesoparku u Prahy poslední letošní svod mladých, kterého se zúčastnily čtyři naše odchovy a ostudu nám rozhodně neudělaly:

 

HIGHLANDER Artay of Highland /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x ICE QUEEN od Semberije/

DS, plnochrupý, skus nůžkový, temperamantní povaha, 60 cm, černé oko

 

JAIRA Artay of Highland /ANAKIN Hvězdná záře x ICE QUEEN od Semberije/

PDS, plnochrupá, skus nůžkový, temperamantní povaha, 58 cm

 

JENNER Artay of Highland /ANAKIN Hvězdná záře x ICE QUEEN od Semberije/

PDS, plnochrupá, skus nůžkový, temperamantní povaha, 58 cm

 

TARJA od Semberije /BERNARD Artay of Highland x Fieliss AMBRI-PIOTTA/

PDS, plnochrupá, skus nůžkový, temperamentní povaha, 55 cm

 

Dnes složil svoji další zkoušku podle mezinárodního zkušebního řádu SPr1 (obrana podle IGP1) krásný pejsek OSCAR ROX od Semberije /BRUCE Artay of Highland x ICE PRINCESS od Semberije/.

 

 

10.10.2021

Dnes oslavil náš Snížek "FLASHING FUGAZI Atagora" 3 roky.

Dnes oslavil CASPER of Merry dream, otec našeho vrhu "I" sedmé narozeniny. Moc gratulujeme.

 

09.10.2021

Dnes proběhla v Českých Budějovicích mezinárodní výstava, která byla přesunuta z dubna. Měli jsme nahlášeného Largo, Bagetku a Zumičku, ale ta teď má jiné starosti, tak vyrazili jen první dva zmínění. Stihla jsem jí ještě po krytí před poslední uzávěrkou odhlásit.

 

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - třída otevřená V2, r. CAC / 9 (spokojenost veliká!!!)

 

BAGHEERA King of Yukon - třída šampionů V1, CAC

 

A "náš" Ozzýček se poprvé v Čechách představil ve třídě šampionů a odnesl si taktéž krásný výsledek jako Largo.

OZZY KAY od Semberije - třída šampionů V2, r. CAC

 

Na zítra mám nahlášené hnědé želízko, ale vzhledem k mému zítřejšímu nástupu do nemocnice, bude mít Dráček absenci.

 

05.10.2021

Dnes slaví už páté narozeniny naše srbská mimina WARRIOR von Olaf Weise /AREZZO Bohemia Star Moraveč x Born to Win Warrior DOGFIRE/.

Ch. WARRIOR LUCCA von Olaf Weise (vlevo)

 

04.10.2021

Chovná fenka GALADRIEL Artay of Highland - 2,5 roku /GOMER la Blankpapilio x DENERIS AREBA Artay of Highland/.

 

01.10.2021

Dnes, v brzkých ranních hodinách, vykoukli na svět čtyři noví tvorečkové, aneb náš vrh "L".

Tatínek DUBSTEP of Trebons Berger Blanc (Dánsko), maminka Fieliss ZOUMA HAPPY KURT (Rusko).

 

Dnes proběhlo krytí naší starší Fieliss holky - ruské fenky Fieliss AMBRI-PIOTTA se psem z Bosny i Herzegoviny OZZY KAY od Semberije (potomek našeho odchovu z "B" vrhu) - více viz plánovaný vrh "M".

O tento vrh uvítáme aktivní zájemce, kteří mají v plánu se svým psem jakýkoliv druh aktivity - oba rodiče přirození a vlohoví aportéři, temperamentní, vyrovnané a přátelské povahy.

 

30.09.2021

Světová výstava psů Brno

Po světovce v Rakousku v roce 2012 jsem se zařekla, že s kraťákem na takový typ výstav už nikdy. Tak další svojí světovou výstavu v Německu v roce 2017 jsem již absolvovala se svým dlouhosrstým odchovem. Ale když se takováto událost po dlouhých, dlouhých letech (1966 a 1990) koná v Čechách, tak to prostě byla svým způsobem povinnost wink

 

Jch., Ch., Club Ch. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - třída otevřená Výborný 5

 

JCh., Ch., Club Ch. OZZY KAY od Semberije - třída otevřená Výborný 3

 

29.09.2021

Mezinárodní výstava psů Brno pořádaná při příležitosti Světové výstavy:

Ch., Club Ch., JCh. OZZY KAY od Semberije - třída otevřená V4/6

 

28.09.2021

Tatínek našeho vrhu "G" GOMER la Blankpapilio slaví 13. narozeniny!!!!

 

24.- 25.- 26.09.2021

3x CACIB Nitra - OZZY KAY od Semberije - třída šampionů:

V1, CAC, r. CACIB; ​V1, CAC, r. CACIB; ​V1, CAC, CACIB, BOS

 

19.09.2021

THOR od Semberije /BERNARD Artay of Highland x Fieliss AMBRI-PIOTTA/ - 14 měsíců

 

18.09.2021

Dnes se konala klubová výstava dobrmanů, na kterou jsme vyrazili s naším hnědáčkem a dovezli si krásné dva poháry.

ARASH Paradiso Vita "Drak" - V1, CAC, Klubový vítěz

 

 

16.09.2021

Náš déčkový vrh dnes slaví již páté narozeniny /AREZZO Bohemia Star Moraveč x BAMBINA White Chocolate/.

 

11.09.-12.09.2021

Tradiční klubový víkend Rozkoš - Česká Skalice

Na výstavě se předvedl jenom náš Largínek, páč já jsem zapisovala u dlouhánů a střihl si rovnou premiéru ve třídě otevřené (celkem 11 kousků) a rovněž premiéru s cizím handlerem. Posudek excelentní a známka výborná, takže maximální spokojenost. Psů jsem moc neviděla, ale také to není špatné ten "pohled z druhé strany".

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - třída otevřená Výborný bez pořadí

 

Na druhý den se konala bonitace, na které se uchovnila naše nejmladší Sorbonka, a pak také bráška naší Bagetky, syn našeho Bernáška a naše géčková odchovankyně.

 

Bohužel chovností neprošel náš odchov ESPRIT Artay of Highland /TAJFUN Białe Wzgorza x THAYA BERGER Acabo Czech/ - náznak zdvojeného zubu na I1. Jinak vše ok, výška 64 cm.

          

 

HI ARTAY Atagora "Sorbona" - plnochrupá, skus nůžkový, 58 cm

byla jí vytčena pouze širší hlava (věc vkusu), kratší záď a žlutý nádech na uších (pravda pravdoucí obé), středně hnědé oko, naopak vychváleny perfektní chody pánevních končetin (to je dokonalost sama) a dobře nasazený a nesený ocas; zkrátka - jsme s holkou moc spokojené 

Ia / B4, CH1, O1, Z1 / I

        

 

BUCK King of Yukon /BRUCE Artay of Highland x BAZINGA Taien/
- Ia / E7, H(1+3), CH1, I4, J1, U1, X6 / I - 64 cm, MDR1 +/+, DM n/n

        

 

JAMIE Pett´s Wolf /AREZZO Bohemia Star Moraveč x UMBERTA UNICUS Taien/
Ia / H3, CH1, J1, O1, P2, U1, X (5+6) / II - 64 cm, MDR1 +/+, DM n/n

        

 

GALADRIEL Artay of Highland /GOMER la Blankpapilio x DENERIS AREBA Artay of Highland/

- II a /H3, O1, P (2+4+8), S5, V6, W1 X6 / I - 58 cm, MDR1 +/+*, DM n/n*

          

 

08.09.2021

Dnes slaví náš Largoslav druhé narozeniny!!!! Všechno nejlepší, brouku.

 

06.09.2021

IMARI Artay of Highland - 6 měsícú /CASPER of Merry dream x BAGHEERA King of Yukon/

 

30.08.2021

Dnes se stal náš Largoušek poprvé tatínkem a to rovnou desíti štěńátek v ideálním poměru pět ku pěti. Všichni se mají čile k světu, maminka je frajerka, vše zvládla bez problémů. Na prodej jsou 3 krátkosrstí pejsci. V případě zájmu o štěňátko volejte CHS u Táborského dubu +420 773 475 758 - paní Marcela Mansfeldová.

vrh "B" CHS u Táborského dubu: LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity x BAYA Acabo Czech

Matka vrhu "B": BAYA Acabo Czech HD A , ED 0, MDR1 +/+, DM n/n, dcera našeho prvního bělouška Bernáška - AREZZO Bohemia Star Moraveč

 

28.08.2021

Naše pátá mezinárodní výstava od června, na kterou jsme vzali tentokrát krom Largouška i dvě holky a všichni tři si vedli moc moc dobře.

BAGHEERA King of Yukon - třída šampionů V2, r. CAC

HI ARTAY Atagora "Sorbona" - mezitřída V1, CAC, r. CACIB

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB

 

24.08.2021

Náš odchov INVERNESS Artay of Highland /CASPER of Merry Dream x BAGHEERA King of Yukon/ - 6 měsíců.

 

23.08.2021

Náš odchov IZVOR Artay of Highland /CASPER of Merry Dream x BAGHEERA King of Yukon/ - 6 měsíců.

 

22.08.2021

Krajská Brněnská výstava psů - INVERNESS Artay of Highland - třída štěňat VN2 ze tří pejsků. První výstavní zkušenost pro Verču a Inverneska a vedli si moc dobře.

     

 

21.08.2021

Původně jsem si řekla, že pokud to Zumička dostane v pátek, tak už v sobotu nepojedeme, pak jsem si řekla, že když už máme známku na auto, tak že si aspoň uděláme výlet a kdyby jsme nejeli, nic by se nestalo. První rozhodnutí a dojem je většinou opravdu nejlepší, zvláště pak, když na sobotu jsme se hlásili na úplně jinou paní rozhodčí.

Fieliss ZOUMA HAPPY KURT - třída otevřená V2, r. CAC r. CACIB

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - mezitřída V2, r. CAC

 

20.08.2021

Dnes slaví šesté narozeniny naše srbská fenka EClair von Olaf Weise /KOTORI vom Terlüner Schloss x ARIZONA Iz Beloy Brigady.

 

Dnes slaví dvanácté narozeniny naše stará babča LEYLA Halit Paša /BATLER de Grande Vinko x FANTASIA Betelges/, která s námi žije již téměř rok.

 

Poprvé jsme tento rok vyrazili na Slovensko. Zumička má z loňska dvakrát CAJC, tak jsme chtěli zkusit dojet Junior šampiona, její poslední možnost, jinak by jsme tam ani nejeli, a naštětí se nám to v pátek podařilo!!!!! Jsem neskutečně vděčná a šťastná. Byly to nervy stejně jako se Sárou, která taky na poslední možnost dostala poslední třetí titul na Slovenského juniora mladých. A když už jsem tam jela se Zumičkou, řekla jsem si, že s sebou vezmu ještě jednoho hafušu, kterému se též nevedlo ani jeden den zle.

Fieliss ZOUMA HAPPY KURT - V1, CAC r. CACIB - dokončen Junior šampion SK

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - V1, CAC, CACIB, BOB - zahájen šampion SK

 

19.08.2021

Dnes slaví druhé narozeniny náš hnědý dráček ARASH Paradiso Vita.

 

18.08.2021

GALADRIEL Artay of Highland /GOMER la Blankpapilio x DENERIS AREBA Artay of Highland/ - 17 měsíců.

 

15.08.2021

O víkendu proběhla v Brně dvoudenní mezinárodní výstava, na kterou jsme nic svého nenahlásili, jen v neděli jsem jela na "čumendu" a vystavit naši německou kámošku BAD GIRL of white Energy, se kterou jsme si vyběhaly v mezitřídě cenný CAC.

Oba dny se vystavil synek po našem Brusíkovi a nevedl si vůbec špatně a nebýt jeho čerstvého zranění tlapky, bylo by to rozhodně ještě lepší.

OZZY KAY od Semberije - třída otevřená V1/4, CAC, r. CACIB - dokončen šampion ČR

OZZY KAY od Semberije - třída otevřená VD4/4 - kulhání

 

FREDDIE Artay of Highland se o víkendu zúčastnil canicrossového závodu DOG EPIC RACE.

 

13.08.2021

Dnes slaví už deváté narozeniny vrh "T" Acabo Czech /AREZZO Bohemia Star Moraveč x NESSIE Acabo Czech/ a s ním i naše Tája - THAYA BERGER Acabo Czech, matka našeho vrhu A, B, C, E.

 

11.08.2021

Náš roční chupatej odchov HIGHLANDER Artay of Highland /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x ICE QUEEN od Semberije/ si užívá léta.

 

09.08.2021

A opět tu máme krásnou fotku našich dvou synátorů od Bernáška /AREZZO Bohemia Star Moraveč/ žijící v USA. Vlevo AMADEUS Almost Normal "Andiamo" - matka ALLIS MIA Forrento; vpravo WARRIOR LUCCA von Olaf Weise - matka Born to Win WARRIOR DOGFIRE).

 

08.08.2021

Tatínek našeho budoucího vrhu "L" Artay of Highland "DUBSTEP of Trebons Berger Blanc" na mezinárodní výstavě v Klatovech 31.07.2021, den po krytí s naší Zumičkou, získal nejvyšší možné ocenění na této výstavě, a to titul "BOD" - Best of Day - Nejlepší pes výstavního dne a druhý den skončil na druhém místě - res. BIS - Reserve Best In Show - Druhý nejlepší pes celé výstavy.

Moc gratulujeme!!!!!

 

05.08.2021

Dnes se dožívá sedm let fenka BAIREEN Danel Sogno, Bernáškova nevěsta - vrh "A" v CHS Abejaty. Přejeme všechno nejlepší, Bajrínko!!!!

 

04.08.2021

Dnes slaví již čtvrté narozeniny "F" vrh v CHS "Danel Sogno", matka ARIS z Papouščího ráje. Všem našim - Bernáškových dětičkám přejeme všechno nejlepší!!!!

 

GORO Extra Elite, tatínek našeho Dráčka, se chystá na CACIT Dobříš.

 

Goro vzhledem k věku (v listopadu oslaví osmé narozeniny) svoji závodní kariéru pomalu končí, a letošní CACIT v Dobříši bude jeho druhým a zároveň i posledním závodem. Goro se zúčastnil několika závodů, nejlépe se mu dařilo na Mistrovství republiky dobrmanů, kde se umístil v roce 2017 (v kategorii IGP 1) na 1. místĕ v ČR a Rakousku, a v letech 2018 a 2019 na 2. místĕ (v kategorii IGP 3) na Mistrovství ČR plemen, které proběhlo v rámci CACITu ve Všestarech. V roce 2019 úspěšnĕ reprezentoval na Mistrovství světa dobrmanů v Maďarsku, kde jeho výkon na obranĕ vyhodnotili oba figuranti jako nejlepší obranu celého mistrovství. Bohužel další starty na Mistrovství světa dobrmanů (2020 a 2021), i na Mistrovství ČR IGP všech plemen v roce 2020, kam se Goro kvalifikoval, se díky vládním opatřením, neuskutečnily.

 

30.07.2021

Dnes jsme nakryli naši Zumičku - více info v sekci "vrh L".

 

27.07.2021

Naše šest a půl letá ARTEMISIA Artay of Highland /ARGO of Barrandov´s Alley x THAYA BERGER Acabo Czech/.

 

17.07.2021

Dnes proběhla v Mladé Boleslavi národní výstava psů, na kterou jsem nahlásila Largouše a Zumičku. Zumatůra vypadá, že se zřejmě každým dnem rozhárá, protože i když jsem si myslela, že už je holá dosti, tak to z ní stále padá a padá, tak jsme jí nechali doma, stejně jako na Klatovy a vyrazili opět jenom s chlapečkem, který nás zase nezklamal a další pan rozhodčí nám před přitomnými diváky vychvaloval nádherný prostorný pohyb a obrovský záběr půdy pod nožičkama.

Jch., club Ch. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - mezitřída V1, CAC

 

08.07.2021

Dnes slaví dva roky naše báječná Zumička /Fieliss ZOUMA HAPPY KURT/.

 

06.07.2021

Dnes nás náhle opustila naše téměř 9,5 letá Nusička /BRETAGNE Anibag/, která s námi žila krátce od 24. srpna 2020, kdy tragicky zahynula její majitelka Mgr. Jana Čechová - CHS Halit Paša. Podlehla velmi rychlé torzi žaludku. Budeme na ní vzpomínat s láskou jako na šíleného skokana a věčně veselého psíka.

 

04.07.2021

A dnes opět Klatovy a národní výstava psů, avšak pro skupiny II, V, IX, X a tedy i pro našeho dobrmana Draka. Původně jsem ho tam ani nechtěla brát, ale nakonec vzala a docela koukala.

ARASH Paradiso Vita "Drak" - mezitřída V1, CAC, NV, CAC ČMKU, BOB

 

03.07.2021

Dnes proběhla národní výstava psů Klatovy, na kterou jsme nahlásili Larga, Zumičku a Sorbonku.

Zumatůra se zřejmě rozhodla pro přeměnu na naháče, tak jsme jí díky její tragické kondici srsti ani nebrali. Largoslav porazil ve své třídě krásného dlouhosrstého psa z Ruska, takže skoro krajana, a o národního vítěze šel ve třídě otevřené s Bernáškovým synkem JAMIE Pett´s Wolf, ve třídě pracovní se synkem našeho BRUCE Artay of Highland a ve třídě vítězů s krásným Dubstepem OTBB, který si titul v závěru i odnesl. Sorbonka je výstavu od výstavy lepší show pes a moc krásně běhala.

Fieliss ZOUMA HAPPY KURT - mezitřída - neúčast

HI ARTAY Atagora "Sorbona" - třída mladých VD4

              

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - mezitřída V1, CAC

 

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity a OSCAR ROX od Semberije

 

Arezzo´s progeny:

JAMIE Pett´s Wolf - třída otevřená V1, CAC

Bruce´s progeny:

OSCAR ROX od Semberije - třída pracovní V1, CAC

 

26.06.2021

Dnes slaví třetí narozeniny Bernieho děti v CHS Abejaty - matka BAIREEN Danel Sogno.

 

25.06.2021

Dnes slaví páté narozeniny Bernieho finské děti v CHS "Riot Leader´s" - matka Snowpatrols GISSA.

 

20.06.2021

Potomek našeho Snížka - Ch. FLASHING FUGAZI Atagora - WISEGUY od Semberije v necelých 11 týdnech (matka ICE PRINCESS od Semberije).

 

A dnes slaví čtvrté narozeniny náš malý Rusáček Darkánek /Pappel Park DARKHAN/.

 

19.06.2021

OSCAR ROX od Semberije "Ron", potomek našeho BRUCE Artay of Highland (matka ICE PRINCESS od Semberije), dnes složil svoji druhou zkoušku BH-VT.

 

A bráška Oscara OZZY KAY od Semberije se dnes účastnil krajské výstavy psů na Zbraslavi a odnesl si ohodnocení V1, vítěz třídy

foto s CHEILA od Kunovského lesa

 

Téměř devítiletý tatínek našeho "H" vrhu BEN NEZ of Aiwak´s paradise.

 

15.06.2021

Bráška naší Bagetky BUCK King of Yukon /BRUCE Artay of Highland x BAZINGA Taien/ - 3 roky, 3 měsíce

 

12.-13.06.2021

Klubový víkend BŠO Jedovnice, kemp Olšovec (klubová výstava, svod, bonitace)

V sobotu proběhla klubová výstava, kde se vystavil náš Largo, Zumička a premiéru měla Sorbonka.

JCh. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - mezitřída V1, CAC

 

HI ARTAY Atagora "Sorbona" - třída mladých VD4

 

Fieliss ZOUMA HAPPY KURT - mezitřída V2, r. CAC

 

Po skončení sobotní výstavy proběhl svod pár jedinců, kteří se účastnili výstavy a mezi nimi byla odsvodována i naše Sorbonka s krásnými výsledky a perfektní výškou:

          

plnochrupá, skus nůžkový, vyrovnaná povaha, výška 58 cm

nuly v kódu jí kazí pouze středně hnědé oko, volné lokty v pohybu a žlutý nádech na uších

 

Druhý den, v neděli 13. června, proběhla dopoledne bonitace. Na ní jsme předvedli naši druhou ruskou princeznu Fieliss AMBRI-PIOTTA. Fenka je chovná v Rusku, Bosně Herzegovině, ale dle našich řádů musí získat bonitaci i českou, abych mohla chovat na naší CHS Artay of Highland. Ambrioška prošla s krásným kódem, který je dlouhý jen díky její netypické, nelíbivé hlavě, na které se posuzující komise vyřádila laugh

JCh., Ch. Fieliss AMBRI-PIOTTA - 55,5 cm (nejmenší chovná PDS fena v ČR, druhá nejmenší po Dafné Altája 55 cm), temperamentní povaha

 

 

Dále byl uchovněn syn našeho AREZZA a feny ARIS z Papouščího ráje

FRANKIE GRIM AREZAR Danel Sogno - 65 cm

 

a dcera AREZZA po feně UMBERTA UNICUS Taien

JOY SANY Pett´s Wolf - výška 62 cm

 

 

A náš odchov FARKA Artay of Highland /BERNARD Artay of Highland x ICE QUEEN od Semberije/ - 61 cm

 

06.06.2021

A dnes se vystavovala druhá FCI skupina a s ní i dobrmani, tudíš náš Dráček.

ARASH Paradiso Vita - mezitřída V1, CAC

 

05.06.2021

Dnes jsme se s Largouškem účastnili naší pvní mezinárodní výstavy a nemohli jsme dopadnout lépe!!! Začátek byl poněkud hektický a já zůstala stát dlouhé desítky minut na dálnici, ale stihli jsme to v podstatě na minutu přesně.

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - mezitřída V1, CAC, CAC ČMKU, CACIB, BOB

 

A úplnou výstavní premiéru zaznamenal náš háčkový vrh a též si nevedl špatně. Navíc moc krásné předvedení na první výstavu, jsem pyšná psí máma.

HIGHLANDER Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC, BOJ

HILLARY Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC

 

01.06.2021

Synové našeha AREZZA žijící ve státě Washington, USA.

AMADEUS Almost Normal "Andiamo" a WARRIOR LUCCA von Olaf Weise

 

31.05.2021

Ch., Club Ch. THAYA BERGER Acabo Czech - matka našeho A, B, C, E vrhu, která oslaví v srpnu deváté narozeniny.

 

28.05.2021

Dnes složil synátor po našem Brusíkovi OZZY KAY od Semberije /BRUCE Artay of Highland x ICE PRINCESS od Semberije/ svoji třetí zkoušku a to rovnou IGP 1 za nádherných 267 bodů (stopa 90, poslušnost 89, obrana 88).

 

23.05.2021

Dnes slaví jedenácté narozeniny dánská fenka BeDaBlanco BRAVE BEYLA - maminka Bernieho dětí v CHS BeDaBlanco, vrh "G".

A naše tříměsíční IRJA Artay of Highland zavítala na návštěvu za tatínkem CASPEREM of Merry Dream.

 

22.05.2021

Dnes slaví čtvrté narozeniny Bernáškovy dětičky z CHS Acabo Czech, vrh "B2", matka OPPI Acabo Czech.

 

21.05.2021

Dnes složil tatínek našeho "I" vrhu CASPER of Merry dream stopařskou zkoušku FPr3 na 96 bodů. Moc gratulujeme!

 

18.05.2021

Dnes slaví 6 let naše "B" mimina. Přejeme vše nejlepší naší Burettce, Borgiovi a třem zasloužilým otcům Bruttovi, Bernardovi a Bruceovi.

BORGIO "DIEGO" Artay of Highland žijící v Chorvatsku

 

11.05.2021

Dnes mají naše webové stránky jubilejních 10 let od svého založení a 612.754 návštěv.
Spousta vody protekla, hodně věcí se změnilo, pár pejsků nám již odešlo. Uvidíme, kam nás cesty zavedou za dalších třeba deset let.

 

10.05.2021

GORO od Kunovského lesa - 6 let, 2 měsíce /AREZZO Bohemia Star Moraveč x CALLY od Kunovského lesa/ - plnochrupý, 60 cm.

 

08.05.2021

V dnešní sváteční den dosáhli naši potomci velkých úspěchů a zatím jde vše podle plánů laugh

 

JCh. BRUCE Artay of Highland - složena zkouška BH-VT

/IPO2 KOTORI vom Terlüner Schloss x THAYA BERGER Acabo Czech/

 

č. Ch. OSCAR ROX od Semberije - složena zkouška ZM (132 b.)

/BH-VT BRUCE Artay of Highland x ICE PRINCESS od Semberije/

 

č. JCh. OZZY KAY od Semberije - složena zkouška ZM (130 b.)

/BH-VT BRUCE Artay of Highland x ICE PRINCESS od Semberije/

 

06.05.2021

Krásný osmiletý tatínek naší Zumičky - JASPER FIELISS Iz Okeana Udachi.

 

05.05.2021

Dnes oslavila krásných 6 let áčkový mimina z CHS "Almost Normal" po našem Bernáškovi a fence ALLIS MIA Forrento.

AMADEUS Almost Normal aka Andiamo

 

03.05.2021

Sedmi a půl měsíční I AM MAJESTIC AREZZO Atagora se dnes účastnil UKC výstavy v americkém Apple Valley a vyběhal si cenu pro nejlepšího psa. Moc gratulujeme!!!

 

 

01.05.2021

Náš devítiměsíční odchov HILLARY Artay of Highland /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x ICE QUEEN od Semberije/.

 

30.04.2021

Dnes složil tatínek našeho "I" vrhu CASPER of Merry Dream obranářskou zkoušku SPr3 na 80 bodů. Moc gratulujeme.

 

28.04.2021

FREYA Artay of Highland /BERNARD Artay of Highland x ICE QUEEN od Semberije/ - HD A (DKK 0/0, úhly 109°a 106°), ED 0 (DLK 0/0), OCD 0, SA0, LTV/LÜW 0.

(rentgeny kyčlí, loktů, ramen, páteře a přechodového obratle)

 

FARKA Artay of Highland /BERNARD Artay of Highland x ICE QUEEN od Semberije/ - HD A (DKK 0/0, úhly 107° a 108°), ED 0 (DLK 0/0).

 

27.04.2021

Náš devítiměsíční odchov HIGHLANDER Artay of Highland /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x ICE QUEEN od Semberije/.

 

26.04.2021

Dnes slaví náš vrh "C" 5 let. Všechno nejlepší děcka!!!

CARESI Artay of Highland (foto 26.04.2021)


 

CORTINO Artay of Highland (duben 2021) - chovný pes


 

24.04.2021

Dnes proběhla, díky aktuálním hygienickým nařízením vlády, trošku netypická bonitace, ale všichni zúčastnění byli určitě rádi, že vůbec nějaká proběhla a my mohli pejsky uchovnit. Pro mě to byly docela nervy, protože Zuma si týden před rozřízla, neznámo o co, nohu a Largovi čtrnáct dnů před trošku "spravil" fasádu psí kámoš a vytvořil mu na rypáku centimetrovou díru, která do bonitace akorát stihla parádně zrůžovět a do toho nás ještě všechny zastihlo masivní jarní vylínávání  🙈 🙈 🙈

Fieliss ZOUMA HAPPY KURT - těsné nůžky; široké, klenuté čelo; středně hnědé oko, zbytek za nula, takže maximální spokojenost, vyrovnaná - temperamentní povaha; 60,5 cm

LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity - těsné nůžky; klenutý nosní hřbet; převislé volné pysky; středně hnědé oko; krátká bedra; vyrovnaná povaha - reaguje přiměřeně s odstupem; 63 cm

 

Dnes oslavil páté narozeniny pejsek ANAKIN Hvězdná záře, tatínek našeho aktuálního "J" vrhu. Přejeme mu všechno nejlepší a ještě nějakou nevěstu.

 

23.04.2021

Dnes mají naše "J" štěňátka tři týdny. Jsou z nich už mega obři, co začínají poznávat a vnímat svět.

JAIRA Artay of Highland

 

A OZZY KAY od Semberije /BRUCE Artay of Highland x ICE PRINCESS od Semberije/ dnes složil svoji první zkoušku BH-VT na krásných 56 bodů.

 

22.04.2021

Dva námořníci jsou připraveni se nalodit a podniknout nějakou pořádnou plavbu!!!
AMADEUS Almost Normal a WARRIOR LUCCA von Olaf Weise (oba synátoři našeho Bernáška).


 

21.04.2021

Naše devítiměsíční háčková miminka HILLARY a HIGHLANDER Artay of Highland /BEN NEZ of Aiwak´s paradise x ICE QUEEN od Semberije/.

 

 

13.04.2021

BERNIE a BRIA z Atagory mají dnes krásných šest let. Všechno nejlepší holky!!!

 

12.04.2021

Dnes slaví jedenácté narozeniny fenka CHICO van Suthwalda - matka Bernáškových holandských dětí - vrh "I" CHS van Suthwalda.

 

10.04.2021

Naše íčková miminka se tento víkend začínají rozjíždět do světa, tak se na tu velkou věc patřičně vyparádila 😂😂😂

      

 

08.04.2021

Dorazily výsledky rentgenů našeho dalšího odchovu, prvního z vrhu "G" /GOMER la Blankpapilio x DENERIS AREBA Artay of Highland/.

GALADRIEL Artay of Highland - HD A (oba úhly 111º), ED 0, OCD 0, SA 0

(rentgeny kyčlí, loktů, ramen a páteře za nula, radost veliká)

foto duben 2021

 

06.04.2021

Na Vysočinu dorazilo "jaro", tak jsme udělali pár fotek, které najdete v albu ZDE.

 

05.04.2021

Dneska můžu zkopírovat včerejší zápis, jen s lehkou úpravou

Dnes se stal podruhé tatínkem náš Snížek - FLASHING FUGAZI Atagora. V chovatelské stanici "od Semberije" vrh "Z" se narodilo sedm štěňátek, 3 pejsci a 4 holčičky. Maminkou štěňátek je HEAVEN od Semberije, sestřička naší Sáry.

 

04.04.2021

Dnes se stal poprvé tatínkem náš Snížek - FLASHING FUGAZI Atagora. V chovatelské stanici "od Semberije" vrh "W" se narodilo sedm štěňátek, 3 pejsci a 4 holčičky. Maminkou štěňátek je Luna - ICE PRINCESS od Semberije, sestřička naší Sáry.

 

02.04.2021

Dnes přišel na svět náš "J" vrh. Sárinka se opět ukázala jako skvělá, zkušená matka a šest štěňátek vykouklo na svět během tří a půl hodiny. Máme dva pejsky a čtyři holčičky. Tatínkem štěňátek je pejsek ANAKIN Hvězdná záře, pro kterého to jsou první potomci a zároveň nejpočetnější vrh naší Sáry.

 

Zároveň dnes slaví šesté narozeniny bosňanský vrh "H" z CHS od Semberije a s ním fenka HARLEY REA, maminka Bernáškových dětiček - vrh "L" od Semberije.

 

30.03.2021

Dnes slaví 6 let fenka Hydra (Guardian Angel White Angel of Pici) - maminka Bernáškových holandských dětí.

 

Sestra našeho krycího psa Snížka - FLASHING FARAH Atagora, HD A, ED 0.

 

29.03.2021

Skipper vítá jaro - ONYX od Semberije /BRUCE Artay of Higland x ICE PRINCESS od Semberije/.

 

27.03.2021

Naše šestitýdenní miminka - více v sekci vrh I.

foto: IZVOR Artay of Highland

 

24.03.2021

Bernáškovi dětičky z CHS Pett´s Wolf oslavily dva roky, matka UMBERTA UNICUS Taien.

JUST ZIGGY Pett´s Wolf

 

16.03.2021

Dnes slaví náš vrh "G" /GOMER la Blankpapilio x DENERIS AREBA Artay of Highland/ druhé narozeniny. Vše nejlepší, děcka!!!!

 

11.03.2021

Dnes slaví páté narozeniny naše Sára - ICE QUEEN od Semberije, která bude zanedlouho po třetí maminkou (na obrázku ležící uprostřed). 

 

10.03.2021

Dnes slaví náš F vrh druhé narozeniny. Všem přejeme samé dobroty v bříšku a moc drbání.

Foto: FREYA Artay of Highland

 

09.03.2021

Dnes slaví náš E vrh druhé narozeniny.

 

04.03.2021

Dnes naše BAMBINA White Chocolate slaví šesté narozeniny.

 

02.03.2021

Slovenský vrh "N" AKBO-Parchovany dnes slaví šesté narozeniny!!! Všechno nejlepší Garunce (Niagara) a Noahovi do Finska /AREZZO Bohemia Star Moraveč x WENDY-MAGIC AKBO-Parchovany/.

 

28.02.2021

Dnes slaví již devátý rok fenka ALLIS MIA Forrento - maminka Bernáškových dětí z áčkového vrhu CHS Almost Normal.

 

Dnes jsme zavítali na návštěvu za našimi holčičkami z vůbec prvního Bernáškova krytí - CHS Šamanův trik, vrh A:

AMANITA a ARCTIC RIVER Šamanův trik (matka TINA TURNER Miraja) - 9 let

 

26.02.2021

Dnes má šest let vrh "G" od Kunovského lesa po našem Berniem a Cally.

 

21.02.2021

Dnes slaví první štěňátka po našem Bernáškovi narozeniny (maminka vrhu TINA TURNER Miraja). Už deváté!!!! Všechno nejlepší Amanitce a Riverce. Ještě nějaký pátek, holky, ve zdraví vydržte.

ARCTIC RIVER Šamanův trik "River"

 

20.02.2021

Dnes slaví naše Sorbonka - HI ARTAY Atagora - první narozeniny!!!

 

13.02.2021

Washingtonští synátoři našeho Bernáška - Andiamo /AMADEUS Almost Normal, matka ALLIS MIA Forrento/ a Lucca /WARRIOR LUCCA von Olaf Weise, matka Born to Win WARRIOR DOGFIRE/.

 

12.02.2021

Naše krásná háčka po Sárince a Beníkovi - BEN NEZ of Aiwak´s paradise x ICE QUEEN od Semberije.

 

11.02.2021

Dnes jsme byli s naším hnědým dobrmánětem na rentgenech, které dopadly moc dobře. Kromě povinných kyčlí do chovu jsem nechala vyhodnotit i lokty, ramena a spondylózu.

ARASH Paradiso Vita - HD A, ED 0, OCD neg., SA 0

 

10.02.2021

Krásný bráška naší Bagetky - BUCK King of Yukon.

 

04.02.2021

Dnes slaví 3 roky vrh "L" v chovatelské stanici "od Semberije" po našem Berniem a Harlejce /AREZZO Bohemia Star Moraveč x HARLEY REA od Semberije/.

 

02.02.2021

Dnes nám dorazily výsledky rentgenů našeho ukrajinského frajera. Jedním slovem BOMBA  😍😍😍

exp. JCh. LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity (import Ukrajina)

HD A - DKK 0/0  (úhly 108º)

ED 0/0 - DLK 0/0

SA 0  - spondylóza bez nálezu

OCD 0 - ramena bez nálezu, negativní

LTV / LÜW - přechodový obratel negativní

 

01.02.2021

Krásný, téměř dvouletý, synek našeho Bernáška

JAMIE Pett´s Wolf /AREZZO Bohemia Star Moraveč x UMBERTA UNICUS Taien/

 

31.01.2021

Dnes byla naše Sárinka (ICE QUEEN od Semberije) nakryta skoro stejně starým krátkosrstým pejskem, který bohužel ještě nikdy před námi nekryl (ne poprvé máme poprvé staršího pejska), ač má krásnou silnou kostru, kterou mě zaujal hned při bonitaci před více než dvěma roky. Ale holt má  sezónní pigment, tak nemá šanci. Přitom fen se sezónním pigmentem je taky většina....

ANAKIN Hvězdná záře /PHALCO Acabo Czech x GAIA z Brdské smečky/

HD B (0/1), ED 0, 60 cm

 

30.01.2021

Aktuální fotka pejska BEN NEZ of Aiwak´s paradise - tatínka našeho vrhu "H" ve věku 8 let a 5 měsíců

 

26.01.2021

Včera měli dva Bernáškovi nejmladší potomci 4 měsíce - vrh "I" v CHS Atagora, matka CANDLEMAS LADY Atagora.

foto: ING´S RAVEN Atagora

 

25.01.2021

23.01.2021

V Plzenci už mají sníh pryč, ale něco bílého jim v lese přecejen zůstalo. Jsem moc pyšná na tak krásného syna po našem Brusíkovi.

OSCAR ROX od Semberije /BRUCE Artay of Highland x ICE PRINCESS od Semberije/

 

21.01.2021

Bernáškův tří a půl letý synek FRANKLIN AREZAR Danel Sogno /Arezzo x Aris z Papouščího ráje/ si užívá snížku.

 

18.01.2021

V chovatelské stanici "od Semberije" opět přivítali jedenácti hlavý přírůstek, stejně jako u předposledního vrhu "T", matka vrhu "V" je HEIDY od Semberije, sestra naší Sáry, otcem vrhu je mladý pejsek YARIS AKBO-Parchovany (vnuk našeho Arezza, matka NIAGARA AKBO-Parchovany).

 

16.01.2021

Dnes slaví již desáté narozeniny rakouský pejsek Snowpatrols DYSON, otec našeho vrhu "C". Všechno nejlepší!

 

14.01.2021

Dnes jsme vyrazili s naším Largem na rentgeny /LARGO LUMINOUS STAR Royal Dignity/. Tak snad dopadneme dobře a Bernie získá u nás doma konečně nástupce.

 

13.01.2021

Dnes byl den dé pro náš kočičinec. Tři naše přeživší koťata jela na kastraci a večer už řádila jak kočičí tlapka.

 

10.01.2021

Dnes mají naše háčka HILLARY a HIGHLANDER půl roku.

 

05.01.2021

Dnes má náš estonský import BTWW DogFire již šest let. Všechno nejlepší, Fajrinko.

 

04.01.2021

A dnes vstupují do veteránského věku potomci níže zmíněné fenky Debonar - vrh B v CHS Forrento. Bernieho druhé krytí, druhé nejstarší dětičky. Tak všechno nejlepší děcka a snad se Vám všem daří dobře a jste zdraví.

Foto tradičně AVERY (BREADY GREYS Forrento), který stále řádí jako za mlada


03.01.2021

Dnes slaví již 11 let fenka DEBONAR FREE Meroxen - maminka Bernieho druhých dětí (vrh "B" v CHS Forrento). Přejeme hodně zdraví!

TOPlist