Bernáškovi potomci v roce 2016

 

                                       FINSKO - červen                 NĚMECKO - květen           HOLANDSKO - říjen

                    

DÁNSKO - září                                                   ČESKO - září
        

 

31.12.2016

Celá naše smečka "Artajáčků", která se letos rozrostla o šest kousků, z toho pět čtyřnohých, Vám přeje vše nejlepší do nového roku wink

 

29.12.2016

Dnes jsme s pár kamarády vyrazili na krásnou slunečnou vycházku okolo zámku Konopiště. Zároveň jsme si zkontrolovali poslední céčkovou dcerku a hurá hurá hurá, máme opět komplet plnochrupý i náš třetí vrh. Naše Tája tedy zatím obstála, coby chovná fena do plnochruposti svých potomků a sestouplých varlátek, bez ztráty kytičky. Fotky z vycházky nahrajeme během příštího týdne na rajče.

 

 

28.12.2016

Z Holandska nám dorazila zpráva, že všichni chlapečci z Bernáškova posledního vrhu s překrásnou kraťandou Chico van Suthwalda mají sestouplá varlátka a celý vrh má kompletní mléčné zoubky a nůžkové skusy.

 

23.12.2016

Všem Vám přejeme krásné a poklidné Vánoce s Vašimi nejbližšími (dvounohými i čtyřnohými).

FOTO: DAREDEVIL AREBA Artay of Highland (maj. Suvi Sepänmäki, Finsko)

 

18.12.2016

Dnes složila naše prvorozená dcerka ARCTIC RIVER Šamanův trik /AREZZO Bohemia Star Moraveč x TINA TURNER Miraja/ podruhé zkoušku OB1 na krásných 249 bodů. Sice to ještě na výbornou, a tím postup do OB2, opět nestačilo díky chybce paničky, ale příště to holky už určitě dají wink

 

10.12.2016

Dnes se ve Finsku konala největší a nejprestižnější tamní výstava. V dorostu si zaběhal Bernáškův syn a bráška naší Reiny "Riot Leader´s Gringo" a odnesl si ocenění VN3.

 

08.12.2016

Andiamo přivítal ve Washingtonu svůj první sníh v životě a moc se mu líbil :)

 

03.12.2016

A i naše nejmladší REINIČKA /AREZZO x Snowpatrols GISSA/ už je plnochrupá, stejně jako zbytek jejích sourozenců. Máme moc moc velkou radost.

 

28.11.2016

Dnes náš "američan" Andiamo (Amadeus Almost Normal) získal první kvalifikační skóre v testu loveckého instinktu "River Rat Barn Hunt Trial".

 

27.11.2016

Fajrí - Born to Win Warrior Dogfire - dnes složila zkoušku FPr1.

 

17.11.2016

A v dnešní sváteční den se do nového domova, kde na ní čeká sestřička Riverka /Arezzo x Tina Turner Miraja/, rozjela žlutá D´arebačka DRAKKA. Poslední z devíti štěňátek, oranžáda DIANDRA, zůstává doma s maminkou Bambí.

 

16.11.2016

Dnes odjel do nového úžasného domova plného kraviček a koníků modrý pejsek DARTHVADER alias Dag.

 

13.11.2016

Fajrí - Born to Win Warrior Dogfire - dnes splnila v Táboře "vstupní" zkoušku BH.

 

12.11.2016

Dnes opustili maminku další tři "arebáci" - zelený DURANGO, černý DRAGAN a růžová DENERIS.

D a r e d e v i l   A r e b a ,   D e n e r i s   A r e b a ,   D a r i a   A r e b a

        

 

11.11.2016

Letošní Svatý Martin opravdu přicválal se sněhem, moc dlouho se ale nezdržel a s sebou odvezl první dva D´arebáčky - červenou DARIU a krémového DAREDEVILA. Ve Finsku mají sněhu dost, tak tam se prej chvilku zdrží (krajní fota viz výše).

 

09.11.2016

Dnes proběhla v Chotovinách u Tábora kontrola vrhu našich déčkových dětiček. Všechno bylo shledáno v pořádku, u zeleného pejska nám zatím chybí kuličky, tak budeme doufat, že i jemu obě slezou.

 

06.11.2016

Máme prvního junior šampiona v řadách našich odchovů!!! BRUCE dnes získal třetí CAJC a dokončil tak Junior šampiona Slovenska. Včera si v mezitřídě vyběhal svůj první CAC a rozjel si tím tak šampiona dospělého.

2x MVP Bratislava 05.+ 06.11. BRUCE Artay of Highland - V1, CAC; V1, CAJC

      

 

05.11.2016

Bernieho dcerka AMANITA Šamanův trik /Arezzo x Tina Turner Miraja/ dnes složila svoji druhou zkoušku ZVOP.

 

02.11.2016

Dnes naše déčková štěňátka dostala první injekci, tetování a čip. Příští středu pak přivítají kontrolu vrhu v podobě hlavní poradkyně paní Peckové, a poté už se pomalu můžou chystat do velkého světa.

 

01.11.2016

Náš první "A" vrh /Argo x Thaya/ dnes slaví dva roky. Všem přejeme to nej.

 

30.10.2016

Včera jsme se byli podívat s Adámkem na výstavě v Praze. Vzali jsme s sebou Brixíka a Sárinku. Okoukli jak to chodí a příští rok tak mohou vyrazit "na ostro".

    

 

29.10.2016

Bernieho dcerka z jeho prvního krytí AMANITA Šamanův trik /Arezzo x Tina Turner Miraja/ dnes složila svoji první zkoušku BH. Věříme, že toto je jen "rozjezd" a holky budou pokračovat :).

 

26.10.2016

Naše céčková mimina dnes slaví půl roku.

 

24.10.2016

V Rakousku včera proběhl "Jugendveranlagungsprüfung" - jakýsi test mladých psů, přirovnala bych to k našemu svodu, kde se pejsci měří, kontroluje exteriér, kontrolují zoubky. Ale v Rakousku je navíc důkladný test povahy. A píšu to proto, protože se tohoto testu mladýh účastnil náš Corzárek /Dyson x Thaya/ a obstál na výbornou, jak se tak říká. Dostal 76 bodů z maximálních osmdesáti. Fotky z této akce přidány do jeho osobního alba CORZAR Artay of Highland.

 

23.10.2016

Tak v Holandsku se nakonec ještě zadařili dva chlapečci, takže konečné skóre je devět  kousků (3+6). Do třetice stejný počet štěňátek jako v Dánsku a u nás doma. 

 

A ve Finsku dnes Béďova dcerka NIAGARA AKBO-Parchovany "Gara" složila finský povahový test. Zdolala tím tak poslední překážku k chovnosti. Radost máme velikou, neb uchovnit ve Finsku není jednoduché!

 

22.10.2016

Dnes se Bernáškovi narodily další dětičky. V Holandsku porodila krásná CHICO van Suthwalda jednoho chlapečka a šest holčiček (prozatím ještě nevíme, zda se jedná o konečný stav). Vrh "I" - kennel van Suthwalda.

 

16.10.2016

Naše aktuální mimina dnes mají první měsíc života. Všichni pěkně rostou a začínají se postupně projevovat. Zatím to vypadá na čtyři pořádné "ražáky" a stále na tři chlupatce. Nafotily jsme hromadu fotek, tak někdy v příštím týdnu se budou nahrávat do alba na rajčeti.

 

14.10.2016

Od MVDr. Slabého máme posouzeného dalšího člena naší smečky. Born to Win Warrior DogFire DKK 0/0, DLK 0/0.

 

08.10.2016

Dnes se na mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích předvedla, po více jak šestileté výstavní pauze, ARTEMIS z Nového Malína - maminka našeho Bernáška. Získala krásné ocenění a započala si českého veterán šampiona.

 

A dnes se naposledy ve třídě mladých předvedla Bernieho dcerka a jmenovkyně Bernie a "tradičně" skončila druhá cheeky. Byla jednou ze čtyř nahlášených střednědlouhých fen z celkových čtrnácti. Kraťáků stále ubývá a ubývá....

BERNIE´S BERNADETA Atagora - třída mladých V2

 

03.10.2016

Do déčkového alba přidány nové fotky našich dvoutýdenních Bambiňátek.

 

 

A dorazily další výsledky rentgenů Bernieho potomků. Bernie´s Bernadeta Atagora DKK 2/1, DLK 0/0. Zázrak to není, tragédie také ne, takže spokojenost.

 

02.10.2016

O víkendu proběhly dvě mezinárodní výstavy v Tullnu, kterých se účastnil i tatínek naší Sáry /ICE QUEEN od Semberije/ - Yole vom Sutumer Grund. V sobotu dokončil titul Rakouský šampion, v neděli pak získal, již v podstatě "navíc", svůj sedmý rakouský CAC a čtvrtý CACIB.

01.10.2016 Middle East European Winner, rozhodčí Hassi Assenmacher-Feyel (Německo) - V1, CAC, CACIB, BOB

02.10.2016 Bundessieger, rozhodčí Dagmar Klein (Rumunsko) V1, CAC, CACIB

     

 

01.10.2016

Dnes proběhl v Sezemicích tradiční závod v agility, při kterém již devátým rokem souběžně probíhá i speciál bílých švýcarských ovčáků. Letos se závodu účastnilo pouho pouhých šest zvířat, ale "naše" Riverka (Arezzo x Tina Turnej Miraja) opět nechyběla a vybojovala si s paničkou Luckou krásné bramborové místo.

FOTOGALERIE

 

VIDEA

 

25.09.2016

Tento víkend byl přímo nabitý událostmi.

Náš Brixík (BRIXON vom Kettengrund) má dnes čtyři měsíce a naše Reinuška (Riot Leader´s REINA) rovné tři  heart. Brixíkova největší zábava je prát se s naší půlroční Sárou. Pokaždé ale dostane, tak si jde spravit reputaci a pochroumané mužské ego na malou Reinu laugh.

 

Včera se konal v Rakousku závod bílých ovčáků "Bundessieger RWS 2016" podle devíti kategorií BgH1, BgH2, SPr1, IPO-VO, IPO1, IPO3, FPr1, FPr2, FH2. 

nejvyšší všestranné soutěži IPO3 nastoupilo celkem pět dvojic a mezi nimi i úžasná Brixíkova maminka Canthika von der Bayernwache "Legri" a ostudu si s Marvinem určitě neudělali. Jsme na oba moc a moc pyšní!!! Už jen samotná účast, navíc čtyři měsíce po porodu, se velmi cení.

A dnes proběhl v pořadí druhý BW Cup a Legri si odnesla V1 ze třídy pracovní.

 

Dále byl v Chorvatsku o víkendu uspořádán, souběžně s dvojitou mezinárodní výstavou Karlovac, druhý ročník speciální výstavy bílých švýcarských ovčáků a stejně jako loni, i letos si tam šel zaběhat náš béčkový odchovánek BORGIO "Diego" Artay of Highland. Účastnil se dvou z nich, speciální show a jedné mezinárodní, a na obouch výstavách získal známku výborná 1 s titulem CAJC a zároveň se stal i nejlepším mladým jedincem. Diego se svojí krásnou paničkou Blankou tvoří úžasný sehraný pár, na který je radost se koukat :)

BORGIO Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC, BOJ

rozhodčí: Lisbeth Mach (Chorvatsko)

BORGIO Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC, BOJ

rozhodčí: Ingo Bortel (Německo)

        

 

A včera také proběhla v Brně tradiční podzimní národní výstava, které se účastnila Bernieho dcerka a jmenovkyně Bernie (matka Usurei Donnevara), která skončila opět o fous druhá.

BERNIE´S BERNADETA Atagora - třída mladých V2

 

24.09.2016

Máme potvrzenou březost u překrásné holandské fenečky Chico van Suthwalda, takže kolem 22. října se můžeme těšit na další bílé kuličky po našem úžasném Berniem.

 

 

23.09.2016

Naše omladina užívá podzimního sluníčka

 

20.09.2016

Miminka nám vzorně přibírají. Jsou na světě pět dní a ti největší už překročili hranici jednoho kila.

 

16.09.2016

Máme štěňátka!!! heart 5 chlapečků a 4 holčičky - vrh D

Maminka i miminka jsou v pořádku, porodní váhy mezi 450-550 gramy a vykoukly na nás tři vlnkaté hlavičky, tak uvidíme ..... 

Bambínka zvládla přivést na svět devět štěňátek za necelých osm hodin a od první chvíle je to úžasná mamina.

 

14.09.2016

Dánská štěňátka rostou do krásy, krásně přibírají, všichni mají pěkné silné hlavy, zcela černé nosánky, pusinky, černé polštářky - sem tam růžový, ale na to, že maminka má velmi slabý pigment, tak spokojenost veliká.

Album Bernáškových nejmladších dětí naleznete na rajčeti. Ale nejmladší nejspíš nebudou dlouho, Bambi už vypadá, že o víkendu to vypukne.....

    

 

12.09.2016

KLUBOVÁ VÝSTAVA ČESKÁ SKALICE

Poprvé, co je Bernie Berniem, nezavítal na klubovou výstavu do České Skalice. Myslím ale, že mu to vůbec nevadilo a raději se o nadměrně teplém zářijovém víkendu koupal s dcerkou, ségrou a maminkou v rybníku :). Vyrazila jsem jen s naší Fajrí, která byla nahlášena do mezitřídy a na "čumendu" jel i 3,5 měsíční Brixík. Vezla nás kamarádka Iveta (CHS Atagora), která vystavovala své dvě odchovankyně. Z céčka čubinu v dorostu a z bé vrhu dcerku našeho Bernieho ve třídě mladých. Cesta nám v pátek trvala přes čtyři hodiny, takže jsme na místo dorazili před osmou večerní. Celkově jsme si víkend všichni moc užili, na počasí si nestěžujeme, protože pořád lepší než zima a déšť a budeme se těšit na příští rok.

Born to Win Warrior DOGFIRE - mezitřída V4

Fajrí skončila čtvrtá z pěti a musím říct, že tahle třída byla fakt nadupaná krásnými fenami (stejně jako následující třída otevřená) a Fajrí se na lepší pozici nečapla opět díky své netypické hlavě a uším, které umí dát i do boku, když se jí zachce laugh

 

Výsledky Bernieho dětí:

BERNIE´S BERNADETA Atagora - třída mladých V1, CAJC

Bernie má luxusní posudek se samými superlativy a titul BOJ - nejlepší mladý výstavy, jí unikl o pověstný fous

 

GREYS od Kunovského lesa - mezitřída V3
začátek FOTO    začátek VIDEO

Greys s námi nastoupila do mezitřídy a na to, že byla na výstavě po druhé v životě, se moc hezky předvedla v postoji i pohybu. K večeru jsme s ní ještě nafotili pár fotek, změřili, pomazlili a šli po náročném dni padnout za vlast ......

 

Předváděla jsem ještě dvě chlupaté holky a vyběhala jim CAC a r. CAC, tak jsem ráda, že jsme udělaly radost :)

CINDERELLA od Veselských pískoven - mezitřída V1, CAC

VIDEO ZDE

BLUEBERRY Altája - třída otevřená V2, r. CAC (z 8 fen)

          

 

11.09.2016

Dnes slaví naše Sárinka první půl rok :)

 

07.09.2016

Je po šesté hodině ranní a v Dánsku už jsme začali rodit!!! Včera už byla Beyla na "prasknutí" a dneska to, šedesátý den březosti, vypuklo.

Tohle je naše první holčička :)

Vrh G - BeDaBlanco /Arezzo x Beyla/

Držíme palce, ať se štěňátka zvládnou vyklubat co nejsnáze a mamina to má co nejdříve za sebou a zároveň jsme zvědaví na konečný počet miminek.

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

A máme krátce po druhé hodině odpolední a stav je zatím 4+4 a prý se ještě v bříšku něco hýbe....

A ve čtyři tu máme konečný stav devíti krásných miminek, čtyři chlapečci a pět holčiček. Beyla je v pořádku a velká frajerka, že to takhle pěkně zvládla.

 

05.09.2016

Na rajče nahráno nové album z našich letních toulek po kraji, aby jste viděli, co naši pejsci dělají :)

 

02.09.2016

Přidány nové fotky do alba grand šampionky BAMBINY, naší budoucí maminky.

 

24.08.2016

Další nádherný potomek z našeho béčkového vrhu má za sebou pár výstav, kde bojoval mezi samými "chlupatci". Děkujeme Blance za téměř profesionální reprezentaci naší chovatelské stanice.

Čtyři noční výstavy SPLIT - 2x CAC, 2x CACIB (28.07.- 31.07.2016)

BORGIO Artay of Highland - třída mladých V3, V2, V2, V2 (bližší info v sekci vrh B)

Národní výstavy psů Sinj, Chorvatsko 06.08.2016

BORGIO Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC, BOJ, BOB

       

 

23.08.2016

Za Berniem přijela další frajerka, tentokrát z Holandska CHICO van Suthwalda. Opět se jedná o krásnou kvalitní krátkosrstou fenu s perfektním pigmentem, nádhernou bílou přiléhavou srstí, statnou kostrou, prostorným pohybem a velmi milou povahou. Vzhledem k tomu, že se jedná o poslední vrh této šestileté krásky, plánuje si chovatel z tohoto nepříbuzného spojení nechat pokračovatelku jeho CHS. Štěňátka z tohoto spojení, pokud fenka zabřezne, očekáváme kolem 22. října a do nových domovů se rozeběhnou akorát tak pod stromeček wink.

 

22.08.2016

Výstavy jsou krásná věc a první místa ještě lepší. Ale když člověk drží v ruce výsledky o nulových kyčlích a loktech, tak to je ještě lepšejší, a když se jedná navíc o odchov, tak je to snad úplně nejlepšejší. Moc gratulujeme Simče a jsme móóóc rádi, že se její sen splnil a má doma krásného, báječného psíka, který bude za chvíli ještě chovný :)

BRUCE Artay of Highland - RTG DKK 0/0, DLK 0/0

 

21.08.2016

O víkendu proběhla v Bratislavě na závodišti klasická srpnová mezinárodní duo výstava, které se za nás účastnil Brusík a rozjel si junior šampiona Slovenska.

BRUCE Artay of Highland - třída mladých 2x V1, 2x CAJC

        

 

20.08.2016

Naše Klerinka dnes slaví první narozeniny /E Clair von Olaf Weise/. Vše nejlepší, holčičko, máme Tě rády.

 

19.08.2016

Než jsem se tak říkajíc rozhoupala napsat pár řádků o Flashíkovi, o milovaném Flashíkovi, který nás navždy loni čtvrtého srpna opustil, přišla rána z čistého nebe a dnes navždy odešel i jeho bráška, Florísek. Oba kluci měli velké problémy s páteří (Flashík tzv. wobbler syndrom) a Floren navíc i spondylózu a nakonec se mu stalo osudným srdíčko. Já jsem loni stála před jedním z nejtěžších životních rozhodnutí, které musí majitel milovaného zvířete udělat a rozhodla jsem se, psa dále netrápit, nechat ho důstojně odejít a nepřidělávat mu bolest léčbou, operacemi, které stejně neměly příznivé prognózy.

Mějte se tam kluci bájo. Máme Vás rády a nikdy nezapomeneme. Ahoj .......

 

18.08.2016 

Dánská "statečná" čubina Beyla /BeDaBlanco Brave Beyla/, maminka Béďových budoucích dětiček, v sobotu načne šestý týden březosti a již nyní se tedy velmi statečně kulatí! Na ultrazvuku bylo vidět jasně šest štěňátek, ale vypadá to určitě na víc.... Však její předešlé vrhy (10, 11 štěňat) hovoří za vše.

 

17.08.2016

Máme potvrzenou březost u našeho déčkového zářijového vrhu (na sonu spatřeno osm kousků). Čekáme štěňátka ze spojení velmi kvalitních krátkosrstých jedinců česko-italsko-německé krve bez absolutní příbuznosti do desáté generace. 

 

15.08.2016

Corzárkovi se vydovolenkovali majitelé a dnes nám náš poslední miláček odfrčel domů. Kdyby neměl tak úžasné majitele, tak bych si ho snad i nechala :) Užili jsme si s ním krásné chvíle a Brixík se Sárinkou si s ním pořádně zařádili. Už teď se těšíme na únor, kdy ho budeme mít na hlídání wink

 

13.08.2016

Naše Tája /Thaya Berger Acabo Czech/ má dnes 4 roky a s ní celý T vrh Acabo Czech /Bernie x Nessie Acabo Czech/. Všem sourozencům a zároveň našim dětem přejem vše nejlepší!!!

 

11.08.2016

Naše Sára /Ice Queen od Semberije/ má dnes 5 měsíců. Holčička je již kompletně přezubena!!!! Radost veliká.

 

09.08.2016

Potvrzena březost - dánský géčkový vrh s naším Berniem - chovatelská stanice BeDaBlanco. Na sonu bylo spatřeno šest miminek, tak jsme zvědaví na konečnou nadílku.

 

02.08.2016

V sobotu 30. července jsme se s kamarádkou Ivetou (kennel Atagora) zúčastnily voříškiády v Sereďi, Slovensko, kterou pořádala majitelka našeho Brusíka. Strávila jsem skoro celý den s naším čtrnácti měsíčním odchovánkem, na kterého jsem moc pyšná. Je to nejen nádherný mladý pes, hodně věrná kopie svého otce Kotoriho, ale hlavně je to jedinec, který má úžasnou vyrovnanou povahu. Coby cizí člověk jsem ho bafla a šla s ním například na vycházku a neměl s tím pražádný problém. V tomhle ohledu je stejný jako náš Bernie.

Několik aktuálních fotek přidáno do jeho osobního alba BRUCE Artay of Highland.

 

27.07.2016

GREYS od Kunovského lesa /Arezzo xCally/ dnes dorazily výsledky rentgenů. Máme velikou radost, neb holčička má kyčle 0/1 a lokty 0/0. Jupí jupí a gratulace majitelce.

 

26.07.2016

Náš C vrh /Dyson x Thaya/ dnes "slaví" tři měsíce.

     

 

24.07.2016

Naše jediná béčková fenka BURETTA se dnes účastnila další mezinárodní výstavy psů v Helsinkách s výsledkem výborná 3 ve velké konkurenci.

 

22.07.2016

Dorazily nám další výborné zprávy. BAMBINA White Chocolate - matka našeho budoucího vrhu "D" - je MDR +/+, DM n/n !!!!

Celý budoucí déčkový vrh tedy bude prostý DM i MDR heart

 

20.07.2016

Máme nakryto (bližší info vrh D). V pondělí 18. července jsme nakryli naši Bambulku naším Bernáškem. Pro nás pro všechny jednoznačně nejlepší krytí v domácím prostředí a pro Bambi hlavně žádný stres a naprostá pohoda. Kdyby mohla, tak by si to ještě několikrát zopákla laugh Zda se našemu párečku krásná miminka zadaří, zjistíme zhruba za čtyři týdny. Narození případných štěňátek pak očekáváme mezi patnáctým - devatenáctým zářím, odběr v polovině listopadu.

     

Tato štěňátka nebudeme mít doma přímo my, jako vrhy předešlé, ale budou k vidění necelých 80 km od nás u Tábora, u majitelky Bambiny. Ale stejně, jako naše štěňátka, budou vyrůstat v domácím prostředí s malými dětmi, ostatními psy a četnými návštěvami.

    

​Z tohoto spojení očekáváme štěňátka středně i dlouhosrstá, výborného tmavého pigmentu, pěkných silných koster, kvalitní bílé srsti, vyrovnaných přátelských povah. Nikdo nikdy neví, co z konkrétního spojení vyroste, ale dle exteriéru a charakteru obou rodičů i prarodičů je vysoký předpoklad těchto jedinců na výstavy, výcvik. Ale kvalitní láskyplný domov, byť bez chovatelských, pracovních či výstavních ambicí, je pro nás prvořadý.

 

16.07.2016

Dnes mají finské děti tři týdny a jejich váhy jsou Chica 2,266, Reina 2,410, Gringo 1,950, Perro 2,100.

 

13.07.2016

Bernáškovy se rozšířil okruh vnoučátek a vnuček. Dnes se jeho dcerce THREI Acabo Czech narodilo sedm úžasný dětiček (3 pejsci a 4 holčičky, otec Bodie Bajadera) - vrh Z "Acabo Czech". V případě zájmu o štěňátko pište pavelnespurek@seznam.cz

 

11.07.2016

V sobotu proběhla tradiční letní klubová výstava v horském prostřední malé vísky ČISTÁ U HOREK. Měli jsme nahlášeny celkem čtyři zvířata, ale pak jsem uznala, že s dvěmi dětmi budou dva "kousky" až až, tak jsem holky nechala doma a Bambina nám začala hárat. Takže nakonec se vystavil jen pan Bernard a opět ukázal, že i ve svých sedmi a půl letech je to pan pes, který CAC vybojovat stále umí heart (jeho padesátý druhý v pořadí).

AREZZO Bohemia Star Moraveč - třída pracovní V1, CAC

Zároveň dnes prošel i rebonitací - tzn., že náš bombarďák je chovný již doživotně.

OBROVSKÉ DÍKY KARIN ROHANOVÉ A MARKÉTĚ SCHWARZOVÉ ZA FOTKY A ÚŽASNÝ NÁPAD!!!!

 

A zde fotky naší malé berušky Sáry (od Markétky Schwarzové), která má dnes rovné čtyři měsíce.

         

 

A naší kamarádce Karolíně jsem předvedla její Cindy /CINDERELLA od Veselských pískoven/ a jsem moc ráda, že jsme pro ní mohly vyběhat jejich první CACík ;)

 

09.+ 10.07.2016

Za Berniem přijela nevěsta z Dánska, tak za necelý měsíc se dozvíme, zda se jim snažení povedlo (vrh G BeDaBlanco kennel).

 

04.07.2016

Finská miminka rostou a mají za sebou první týden života a všichni už mají více  než dvojnásobek porodní váhy blush (Perro 830, Chica 935, Reina 1 000, Gringo 631). Dnes je jim devět dnů a třeba na modrou holčičku Reinu můžete mrknout přímo v odkaze zde ;) Červený chlapeček PERRO, fialová holčička CHICA, žlutý kluk GRINGO.

Pacičky štěňátek se potírají tampónkem s vlažnou vodou, potom se stírají na sucho a nakonec se dotýkají hřebínkem a zkouší se jejich reakce na změnu. Nejlepší je, když nereagují téměř vůbec.

 

02.07.2016

Úžasná fena, ARTEMIS z Nového Malína, maminka našeho bombarďáka Bernieho, dnes oslavila krásné jubileum - 10 let!!!! Sněžence přejeme všechno nejlepší a ještě ve zdraví pár pěkných let. Aktuální fotky dodáme.

 

28.06.2016

Video Riot Leader´s 3 dny - CHICAREINAPERROGRINGO.

 

26.06.2016

Dnes naše C miminka mají rovné dva měsíce a do nového domova odfrčel náš zelený chlapeček CORTINO. Stejně jako jeho sourozenci bude mít úžasný láskyplný domov s malým psím kamarádem.

      

 

25.06.2016

A na světě jsou další štěňátka po našem Berniem!!!! Tentokrát ve Finsku a opět čtyři kousky, pohlavím dva na dva (Gringo - 08:17, 260 g; Perro - 02:23, 355 g x Chica - 03:40, 440 g; Reina 06:01, 450g).

 

24.06.2016

Dnes je miminkům 8,5 týdne a my poslali do světa, a to doslova, červenou holčičku (Noormarkk, Finsko) a hnědého chlapečka (Escondido, Californie, USA). Poslední večer s Korinkou a Cenťáčkem byl smutný, ale vykompenzovaly nám to nádherné fotky a milující slova z nových domovů.

          

     

 

20.06.2016

Naše zbývající čtyři štěňátka rostou jak houby za současného deště a užívají si poslední dny společných bezstarostných štěněčích hrátek. Už ve čtvrtek se parta rozpadne a přijdeme o další dvě štěňátka.

 

18.06.2016

Na letošní Intercanis jsem se původně ani hlásit nechtěla, ale naše známá se nahlásila a já ji slíbila vystavit fenku, že jsem si řekla, když už tam pojedu.... a neudělala jsem dobře. Obě čuby schytaly védé a v podstatě za ty samé věci, i když každá je zcela jiná cheeky. Navíc ještě vypelichaná Míša prováděla před výstavou zevrubnou kontrolu spodní části traktoru, takže jsme se, i přes veškerou snahu, vystavovaly s krapet zašedlou hlavou a matnou srstí. Paní rozhodčí navíc neměla moc dobrou náladu a tam, kde u ostatních stačil skus z metru, nám kontrolovala na deset centimetrů všechna horní i spodní péčka, včetně zadních em trojek.

ARTEMISIA Artay of Highland - mezitřída VD

Born to Win Warrior DOGFIRE - třída mladých VD

 

17.06.2016

Carissima, Coreen a Caresi už odpočívá v nových pelíškách ve svých úžasných láskyplných domovech ;). Moc děkujeme, že jste si vzali naše miminko a přejeme hodně radosti, štěstí a krásných společných chvil s Vaším novým bílým uzlíčkem.

         

12.06.2016

A dnes jsme si s Míšou a Adámkem doslova jen tak na dvacet minut zaskočili do Nitry, tam zaběhly dvě výstavní kolečka, chvilku postály a zase všichni v šíleném horku frčeli domů. Přijet o minutu déle, tak už jsme se neměly kde vystavovat...

MVP Nitra, Slovensko ARTEMISIA Artay of Highland - mezitřída V1, CAC, r. CACIB

A naše další dcerunka BERNIE´S BERNADETA Atagora byla v Nitře v pátek a sobotu a po oba dva dny vybojovala CAJCe a tím dokončila svoji pouť za juniorským šampionem.

 

11.06.2016

Po dvou vynechaných ročnících jsme zavítaly do Klatov a musím říct, že byla sranda a pěkná výstava, i když jsme si, krom Bambi, nic podstatného nevyběhaly. Rozhodčí Ing. Jančík opravdu nezklamal, a i když jsem se mu snažila vysvětlit, že naše Fajrí nemá ošklivou hlavu, nýbrž je jen jiný typ, tudíž u nás nezvyklá, zopakoval mi, že ne, že ta hlava je fakt hnusná laugh. Jiné výtky neměl, naopak vyzdvihl pěknou kostru, výborný pohyb a že můžu být pyšná na její úžasnou, přátelskou povahu. Takže i když výsledná známka byla velmi dobrá, posudek máme (krom té netypické hlavy) moc moc pěkný.

Míša zabodovala o poznání lépe a je jen moje blbost, že jsem ji nenahlásila do třídy otevřené, kde by urvala CAC, protože s Kayrou jsme neměly žádnou šanci.

Tak alespoň Bambulce se dařilo a zadařilo dokončit titul "Grand šampionky České republiky" v jejích dvou letech a třech měsících.

Born to Win Warrior DOGFIRE - třída mladých VD4 (7 fen)

ARTEMISIA Artay of Highland - mezitřída V2, r. CAC

BAMBINA White Chocolate - třída vítězů V1, CAC

 

07.06.2016

Naše céčková miminka mají za sebou první očkování, tetování, čipování. Bylo prolito trošku krve u naší červené krasavice, ale vše bylo hned zapomenuto a mimina zase řádí o sto šest s mamkou, dědou a polo sestřičkou na zahradě.

Po delší odmlce jsme doplnili váhy štěňátek a nyní pracujeme na aktuálních fotkách a prvních postojích z pěti a půl týdne. Letí to letí, pozítří u nás přivítáme kontrolu vrhu a další víkend nás první tři mimi již opustí.

        

 

06.06.2016

Dnes slaví své šesté narozeniny Canthika von der Bayernwache "Allegra" - matka našeho aktuálního německého vrhu.

Všechno nejlepší Legri a těšíme se na miminka heart

 

28.05.2016

Po třech letech jsme vyrazily na mezinárodní výstavu do Litoměřic a nebylo to vůbec, ale vůbec špatné. Opět se potvrdilo, že Arezzo má velmi kvalitní nástupce z řad našich importovaných fenek.

BAMBINA White Chocolate - třída šampionů V1, CAC, r. CACIB

   

Born to Win Warrior DOGFIRE - třída mladých V1, CAJC, BOJ

    

    

 

25.05.2016

Dnes se nám v Německu (CHS vom Kettengrund) narodila osmá miminka po Berniem. Porod byl předčasný, o několik dětiček jsme bohužel přišli, ale i tak nám zůstali tři krásní chlapečci a jedna dívenka.

Na rajčeti založeno nové album, kde můžete sledovat, jak nám Bretreya, Brixon, Baaki a Baracai rostou. Tento vrh je pro nás "vymodlený" z mnoha důvodů a jsme moc zvědaví, co z těchto prďolů vyroste...

 

A Bernie dnes absolvoval v Pardubicích u MVDr. Beránka kompletní vyšetření očí (neboť ve Finsku jsou tato vyšetření povinná do chovu) s výsledkem prostý všech očních vad. O to větší radost, že má zdravé oči i v jeho sedmi a půl letech.

 

24.05.2016

Náš Brusík - BRUCE Artay of Highland - se dnes zúčastnil další neoficiální výstavy "Ivanská packa 2016". Opět jim to se Simčou moc slušelo ;)

    

 

23.05.2016

Z Finska nám dorazila báječná zpráva. Původem rakouská fenečka Snowpatrols Gissa je březí s naším Berniem!!! Štěňátka čekáme od 24. června.

 

22.05.2016

Čtrnáctiměsíční Noah /AREZZO x WENDY-MAGIC AKBO-Parchovany/

 

18.05.2016

Dnes slaví naše B dětičky první narozeniny!!!! Posíláme podrbání Burettce do Finska, Bordžíkovi do Chorvatska, Brusíkovi na Slovensko a Bernardovi s Bruttíkem letí pozdrav do našich končin.

          

 

14.05.2016

Dnes proběhla na Slovensku v Kamenném mlýně tradiční klubová výstava BŠO, které se účastnil náš skoro roční odchovánek BRUCE Artay of Highland a odnesl si pěkné druhé místo v konkurenci dalších tří mladých pejsků. Jsme na Brusíka moc hrdí a držíme palce do dalších výstavních bojů.
BRUCE - třída mladých V2

        

 

11.05.2016

Naše stránky mají dnes již 5 let od svého založení! Za tu dobu se u nás vystřídali návštěvníci napříč celou Evropou, ale i z Austrálie, Kanady, Bangladéže, Brazílie, Japonska, Kolumbie, Venezuely, Spojených států a mnoha dalších zemí a zaznamenali jsme více než 300 tisíc přístupů. Stránky prošly za tu dobu několika změnami, někdo nás za tu dobu opustil, někdo nám rodinu naopak rozšířil.

I do budoucna se budeme snažit doplňovat informace nejen ze světa naší smečky, za Vaše "návštěvy" děkujeme a věříme, že se k nám i nadále budete vracet....

 

10.05.2016

Naše aktuální C mimina dostala krásné nové rozlišovací obojky, které nepadají! Moc za ně děkujeme Karin - CHS Nubika.

 

05.05.2016

Dnes oslavili první narozeniny naše áčková mimina po Berniem v CHS "Almost Normal" /matka vrhu Allis Mia Forrento/. Všem těmto dětičkám přejeme jen to nejlepší. Známe tři z šesti těchto dětí a musím říci, že jsou úžasní a moc krásní  heart

 

30.04.2016

Miminka nám rostou, pěkně přibírají, Tája se o ně opět vzorně stará. Už se pracuje na aktuálních fotkách, které budou co nejdříve nahrány na rajče.

 

26.04.2016

Tak jsem to včera přivolala. Od půl jedenácté rodííímééé. Včera jsme tu měli bílo od sněhu, dnes od malých bílých myšiček heart.

Tajenka je frajerka největší a opět nám ukázala bezproblémový a hlavně rychlý porod. Sedm prcků zvládla přivést na svět za necelých šest hodin a ještě k tomu s vysokými porodními váhami (psi nad 600 gramů, fenky přes 500). Všichni jsou v pořádku a hned po narození si zakřičely a poté hned hrrr, s velkým apetitem, na maminku. Více podrobností a čerstvé fotky mrňousků v sekci našeho vrhu C.

 

A během porodu jsme přijímali i další novinky z bílého světa. Z Německa k nám dorazila fantastická, úžasná zpráva, že překrásná a navíc pracovně vedená krátkosrstá fenka "Allegra, Legri" /IPO3 Canthika von der Bayernwache/ je březí s naším Berniem (vrh B chovatelská stanice "vom Kettengrund") a ve Finsku se uskutečnila inseminace krásné dlouhosrsté, původem rakouské, fenečky Snowpatrols Gissa. Pokud se zadaří, bude se jednat též o vrh B, tentokrát však v chovatelské stanici "Riot Leader´s". Budou to první Bernieho miminka ze spojení s dlouhosrstou fenečkou.

A k tomu ještě náš nejmladší, vlastně po štěňátkách teď už druhý nejmladší, člen rodiny "slaví" dva měsíce. Takže dnešek byl plodný více než dost :).

    

 

25.04.2016

Tajenka už jde pomalu do "finále", dnes má padesátý osmý den březosti. Naše další štěňátka na nás tedy vykouknou již tento týden.

     

 

Bready Greys Forrento "Avery" se dnes účastnil dogtrekking Partizanskym chodnikom. Celých 19 km tahal, je to šikovný psík.

 

24.04.2016

Béďova dcerka Berry Rose Forrento dnes splnila podmínky pro canisterapeutickou zkoušku. Moc gratulujeme.

 

13.04.2016

Naše Bernie´s holčičky Bernadeta a Bria z Atagory /Arezzo x Usurei Donnevara/ dnes oslavují první rok svého života. Vše nejlepší  wink

 

04.04.2016

Náš desetiměsíční mládežník BRUCE Artay of Highland se v sobotu 2. dubna účastnil poprvé oficiální výstavy ve třídě mladých se známkou VD2, ale ostudu nám rozhodně neudělal. Zvláště pak, že jak Brusík, tak i jeho panička, jsou úplní zelenáči :).

Bruce je krásně stavěný pes silné kostry, s pěkným ladným pohybem a hezky modelovanou samčí hlavou. Na video z celé výstavy se můžete podívat ZDE. Bruce je hned na začátku coby druhý pes.

Holt "kraťák" je kraťák, který se pro současný výstavní trend příliš nehodí.... A mimochodem, Bruce byl, krom další naší rodiny Bernie´s Bernadety Atagory /Bernie x Usurei/, která taky "schytala" védéčko, jediným středně dlouhým jedincem výstavy, což hovoří za vše.

Moc děkujeme Simče za krásnou prezentaci, moc jim to spolu slušelo!!! :)

        

 

28.03.2016

Speciální výstava Svojanov 2016 - zleva BOB (fena z importu), BOS (pes je na půl "cizí", jeho otec z Holandska), BOJ (fena z importu), BOV (jediný zástupce čistě staré české krve) - foto Olina Plšková

O víkendu proběhl klasický klubový bílý před velikonoční víkend na Svojanově. Počasí nám v posledních letech fakt nepřeje, ale i tak jsme si to užili. Zvlášť, když jsme si odvezli čtyři krásné poháry. Na této paní rozhodčí jsme byli poprvé a moc se nám posuzování líbilo (ještě aby nééé wink) - psy si pečlivě prohlédla a i důkladně prohmatala.

AREZZO Bohemia Star Moraveč - třída pracovní (7 let, 2 měsíce): V1, CAC - v závěru Bernie postoupil mezi nejlepší čtyři psy o vítěze speciální výstavy i přesto, že byl vzhledem k absenci třídy veteránů u psů nejstarším zúčastněným psem výstavy!!!

BAMBINA White Chocolate - třída vítězů (2 roky): V1, CAC - poprvé mezi šampiony a hned vítězství - tímto si Bambi rozjela titul Grand šampionky ČR a v závěru dne ještě úspěšně prošla bonitací s výškou 59 cm a je nyní chovná fena FCI

 

Born to Win Warrior DOGFIRE - třída mladých (14 měsíců): V1, CAJC, BOJ - NEJLEPŠÍ MLADÝ JEDINEC SPECIÁLNÍ VÝSTAVY!!!! Tak tohle jsem vážně nečekala a o to větší radost z toho měla. A i slza byla..... heart Děkuji, Fajrinko, jsi nádherná báječná psice s velkým srdíčkem

     

 

ARTEMISIA Artay of Highland - mezitřída (16 měsíců): V4 - ani Míša nám ostudu neudělala, neb v její třídě nastoupilo osm fen, takže taky moc krásný výsledek a s posudkem bez jakékoliv výtky

pravé foto zleva naše Bambi, Míša, Fajrí

     

 

Výstavy se účastnili i naše děti po Berniem a že se jich docela sešlo

Nejobsazenější v tomto směru byla třída mladých, kde se sešly hned dvě Bernáškovy dcerky a do toho ještě naše Fajrinka. A všechny tři "naše" holčičky obsadily první tři místa!!! Opravdu úžasný výsledek, ze kterého máme radost.

BERNIE´S BERNADETA Atagora: třída mladých V2 - Bernie prohrála souboj s Fajrinkou  o CAJC vyloženě o pověstné uši v závěrečném běhu

ABIGEIL Almost Normal: třída mladých V3 - Ebinka byla poprvé na výstavě a vůbec nějaké psí akci a vedla si opravdu skvěle!!!! Je to moc krásná fena s vynikajícím exteriérem a krásně modelovanou jemnou fenčí hlavou

THREA Acabo Czech: třída čestná V1 - Threuš nastoupila mimo konkurenci poprvé do třídy čestné a i pohár si odnesla

GORO od Kunovského lesa: třída mladých VD - Goro je moc pěkný pejsek s dobrou sílou kostry a pěkným pohybem, avšak na výstavy je tento sporťák až příliš hubený, tak ve své třídě skončil dle předpokladu na posledním místě

Takže suma sumárum - úžasný výsledek pro nás i naše dětičky, největší spokojenost :)

 

Druhý den 27-03-2016 se konal svod mladých, kde jsme měli našeho Abrise (temperamentní povaha, 65 cm), Abigeil (povaha klidná, 58,5 cm), Anny Kessie a Bernie (povaha klidná, 63 cm). Všichni plnochrupí s nůžkovými skusy.

 

18.03.2016

Dnes nám udělala radost krásná fotka našeho synátora, který žije v americkém Kelsu, ve státě Washington.

Ch. ANDIAMO Almost Normal /AREZZO Bohemia Star Moraveč x ALLIS MIA Forrento/ - 10 měsíců

Andiamo je, minimálně v hlavě, přenádherná kopie našeho Bernieho. Jsme na chlapečka moc pyšní. Vyrostl z něho nádherný kus psa, který dělá paničce jen samou radost.

 

 

17.03.2016

O uplynulém víkendu (11.- 13.03.) proběhl obranářský víkend bílého švýcarského ovčáka, který jsme organizovali. Největší dík patří naší Ditě, která se, ke spokojenosti všech, většiny sama ujmula. Všem zúčastněným moc děkujeme, bylo to s Vámi fajn a doufáme, že to na podzim zopáknem! A kdo teď termín prošvihnul, tak třeba příště i napraví wink

Figuroval Jan Srb, děkujeme. Foto Šárka Vařáková

      

      

   

 

12.03.2016

A náš BRUCE Artay of Highland se s paničkou účastnil další neoficiální výstavy v Pezinku a z osmnácti párů skončili v první šestce. Tak teď už snad mají natrénováno na ty "ostré" starty, do kterých jim držíme moc a moc palce.

 

11.03.2016

A výsledky Noaha AKBO-Parchovany /AREZZO x WENDY MAGIC/ opravdu dorazily a jsou ještě lepší než sestřičky "Gary". RTG kyčlí DKK 0/0 a loktů též DLK 0/0. Máme obrovskou radost. Další nuly po našem Béďovi.

 

10.03.2016

Dnes přišly krásné výsledky RTG Niagary AKBO-Parchovany /AREZZO x WENDY MAGIC AKBO-Parchovany/ z Finska, a to kyčle -DKK- 0/0, lokty -DLK- 1/0. Zítra by snad měly dorazit výsledky i bráškovi Noahovi.

 

08.03.2016

Máme potvrzenou březost u dánské krátkosrsté nevěsty heart (vrh "G" BeDaBlanco kennel). Jmenuje se BeDaBlanco Brave Beyla a více info o ní a její domovské chovatelské stanici naleznete na www.bedablanco.dk.

 

04.03.2016

Naše italsko-německá kráska dnes slaví 2. narozeniny. Všechno nejlepší, Bambulko!!!!

     

 

02.03.2016

Slovenský N vrh AKBO-Parchovany (páté dětičky Bernieho) dnes oslavil svoje první narozeniny. Posíláme do Finska moc pozdravů a již brzy se dozvíme oficiální výsledky RTG Noaha a Niagary.

 

26.02.2016

Vrh G od Kunovského lesa /AREZZO x CALLY od Kunovského lesa/ dnes slaví první narozeniny. Naše, v pořadí čtvrté, dětičky moc zdravíme! Přejeme všechno nejlepší a doufáme, že některé z nich ještě někde uvidíme.

 

23.02.2016

Otec našeho "B" vrhu Artay of Highland složil svoji druhou zkoušku - IPO 1!!!!! Moc moc gratulujeme Kotorimu a jeho paničce Marii a fandíme jim do dalších bojů a závodů, kterých se společně často účastní.

 

22.02.2016

Přišla nám báječná novina z Finska. I naše béčková holčička BURETTA je plnochrupá, skus nůžkový, test DM negativní!!! Majitelkám gratulujeme a ťuk ťuk na dřevo za tak báječné zprávy. I náš druhý vrh je komplet plnochrupý a všichni pánové mají sestouplá obě varlátka.

               

 

21.02.2016

Naše první Bernáškovy holčičky Amanita a Riverka Šamanův trik dnes slaví již svoje 4. narozeniny! Přejeme i nadále hodně zdraví, pohodový psí život a ať se oboum vydaří plány na letošní rok.

 

13.02.2016

Dorazila nám výborná zpráva z Ameriky, kde náš synátor AMADEUS Almost Normal dneska doběhal šampiona UKC!!! Našemu druhému šampionovi, který je po Berniem, s paničkou moc gratulujeme.

 

12.02.2016

AREZZO a ARTEMISIA - děda s vnučkou na dnešní vycházce :)

 

07.02.2016

DUO CACIB BRNO 06.02. - 07.02.2016

Poprvé, co jezdím po výstavách, jsem vynechala únorový duo cacib v Brně a dle výsledků našich hafíků, jsem o moc nepřišla laugh

ARTEMISIA Artay of Highland - junior class VD; V3

BAMBINA White Chocolate - mezitřída VD; V1, CAC - dokončila titul "Czech Champion"

E Clair von Olaf Weise - třída dorostu VN3

 

25.01.2016

Náš pan božský dnes oslavil narozeniny. Už je to sedm let, kdy mamince Sněžence a tatínkovi Ferdžíkovi nasněžilo sedm krásných miminek. Jsme moc rádi a hrdí, že po něm máme doma jeho krásnou dcerunku Thayu Berger a ztřeštěnou vnučku Artemisiu. Tak snad přibude ještě do budoucna i jeho mužský nástupce.

Aktuální foto 7 let

 

17.01.2016

Dnes si Bernie pořadí otočila a skončila poslední bez jakékoli výtky, až na to, že je na tuto paní rozhodčí hubená. Vzhledem k jejím čerstvým devíti měsícům ale není kam spěchat a chlupy na zakrytí nemáme cheeky.

MVP Nitra: Bernie´s Bernadeta Atagora třída mladých - V3

          

 

16.01.2016

A máme tu další výstavní premiéru. Tentokrát v podání naší krásné dcerunky Bernie /Arezzo x Usurei Donnevara/, která si v konkurenci dalších dvou fen vyběhala svůj první slovenský CAJC. Bernie je navíc na nejspodnější hranici pro vstup do této třídy mladých, neb 9 měsíců splnila teprve tuto středu.

MVP Nitra: Bernie´s Bernadeta Atagora třída mladých - V1, CAJC; v závěrečných soutěžích o nejlepšího mladého jedince FCI I. skupiny postoupila do užšího výběru šesti nejlepších

          

 

15.01.2016

Náš jediný uchovněný synátor Thorrísek se počínaje dnešním dnem může chlubit ze své zbrusu nové role otce. Eimy porodila 4 holčičky a 3 pejsky. V případě zájmu o štěňátko z tohoto spojení můžete kontaktovat přímo majitele pana Daňka, Kostelany u Kroměříže, tel.: 725 640 768, inzerát ZDE.

 

09.01.2016

Dnes nastoupila roční Fajrí na Hanácké výstavě v Brně poprvé do třídy mladých. Obdržela moc pěkný posudek bez jediné výtky až na to, že by ji pan rozhodčí přál delší končetiny, tak jsme si s krátkonožkou odnesly umístění VD4 :)

A úplně poprvé si výstavní kruh vyzkoušela naše nejmladší holčička Klerinka (3,5 měsíce). Dostala ve štěňátkách VN1 a předvedla se jak ostřílený mazák. Na únorovém Brně už bude mít konkurenci dvou feneček, tak uvidíme, jak se jí dále povede.

A největší pecka pak přišla nakonec, ve třídě vítězů, kdy naše báječná THREA Acabo Czech /AREZZO x NESSIE Acabo Czech/ dokončila titul "Český Grand šampion"!!!! Máme obrovskou radost, je to náš první potomek, který se pyšní tímto titulem (+ český junior šampion, český šampion, český klubový šampion).

 

05.01.2016

Dnes oslavila svoje první narozeniny naše estonská princezna Fajrinka.

 

04.01.2016

Arezzův třetí vrh "B Forrento" dnes slaví svoje třetí narozeniny. Zdravíme všechny dětičky a ať se jim daří tak dobře, jako doposud.

Na fotu Berry Rose (Růženka) a Bready Greys (Avery)

    

 
 
 
 
 
TOPlist