Všem našim přátelům a známým přejeme příjemné a pohodové svátky  vánoční, dostatek klidu a odpočinku a hlavně hodně zdraví, štěstí,  úspěchů a osobní spokojenosti do nového roku 2013.
Zdraví Tajša, Flashík a Bernášek

 

 


 

            

 

 

30.12.2012

Debí týden před porodem

 

25.12.2012

Čtyřměsíční Acabačka THAYA BERGER Acabo Czech
- k dnešnímu dni měříme 48 cm a vážíme 17.1 kg

 
Konečně se našel dostatek času a hlavně ztracený kabel od foťáku, tak se po více než čtrnácti dnech dostávám k naší strastiplné cestě do Srbska, kterou jsem podnikla se Zdenkou za účelem nakrytí její Cally od Kunovského lesa.
Na cestu k Uherskému Hradišti pro Zdenču s Kely jsem se vydala s Flashíkem a Tájou v sobotu ráno 8. prosince. Bernášek musel zůstat doma, už by se nevešel. Nakonec s námi nejela ani Tája, která zůstala s Belinkou (Adriana u Panáka) doma v Ostrožské Nové Vsi, aby ji dělala přes nepřítomnost Kely společnost. A ještěže jsem se tak rozhodla!!!! Byla v dobrých rukou a nemusela s námi alespoň strávit neskutečně dlouhých sedmnáct hodin na srbské dálnici v bílé pustině ...
Plno lidí mě strašilo, že cesta tam trvá 10 až 14 hodin, ale kupodivu nám jízda ubíhala více než dobře. Hlavně slovenská a maďarská dálnice se s tou naší nedá vůbec rovnat. A tak jsme za necelých sedm hodin, se dvěma přestáv-kama, míjeli státní hranice Maďarsko - Srbsko a i dál jsme pokračovali ve svižném tempu po super cestě. Naneštěstí ale po pár kilometrech v Srbsku začalo šíleně chumelit. Ze dvou pruhů se stal jeden a naše cestovní rychlost se snížila na minimum, až jsme se v 16.01 zastavili na dobro. Před šestou se kolona trošičku rozjela, když rolba prohrnula pravý pruh, ale toto nadšení ze záchrany nevydrželo ani dva a půl kilometru a díky netrpělivosti dalších řidičů, kteří se doslova rvali z levého do pravého, jsme byli zablokovaní znovu a tentokrát až do neděle do deváté hodiny ranní. Ta šílená bezmoc se popsat ani nedá....
Během noci přestalo sice chumelit, ale byl tak silný vítr, že zfoukával další a další hromady sněhu z vedlejších polí, takže bylo zcela jedno, zda chumelí či nikoli. 
Když jsem šla otevřít kennelu Flashovi, koukal na mě, jestli jsem se nezbláznila. Do té neskutečné zimy, poletujícího sněhu a šíleného smradu z nastartovaných motorů, jsem ho musela ven doslova vytáhnout za krk, aby se aspoň vyčůral a trošku protáhnul. Po druhé jsem to už vzdala a raději ho nechala ve vyhřátém autě. Na chvíli jsme pak před spaním zkusili kolem desáté chcípnout motor, ale během hodiny byla tak nesnesitelná zima, že mě probudil omrzající nos. Ale hlavně celé auto komplet zaválo a neviděli jsme vůbec nic, co se kolem děje. Tak jsme už raději neexperimentovali a měli nastartováno až do rána. Jediný štěstí, že jsme měli půl nádrže, tři flašky limonád, bagetu a tatranky na zpáteční cestu. Nedalo se dělat nic jiného, než to sníst, vypít a doufat, že nás tam nenechají tři dny jako v Rusku. Už jsem ani nevěděla, jak si sednout.
Celková délka kolony dosahovala 11 km a stálo v ní několik stovek aut. Narodila se tam dokonce i holčička Sněhurka - možná jste zachytili ve zprávách. V neděli v poledne, kdy jsme se podle plánů měli již z krycí mise navracet, jsme se teprve kodrcali k našemu cíli, kam jsme dorazili v jednu. A ještě k tomu totálně hladové, vyprahlé a nejvíc unavené. Když jsme se se Zdenčou po chvíli rozkoukaly a vypily dvě kafe, tak se během půlhodinky nakrylo, dostaly jsme neskutečně dobrý obědo-večeři a před sedmou vyrazili na zpáteční cestu.
Frčeli jsme po dálnici co to šlo, jen aby jsme byli co nejdříve pryč z toho sněhového pekla. Po dvaceti kilometrech jsme se zastavili znova!!!! Nejen mě se už ale chtělo brečet. Tentokrát provoz zatarasili policajti (neskutečná smůla, začali to stavět tři auta před námi!!!!) a místo nás pouštěli z protisměru několik málo aut. Tento manévr nepochopil nikdo ze stojících, dosti vytočených řidičů. Každopádně nás to stálo další tři prostáté hodiny plné zoufalství na srbské komunikaci. Neskutečná radost, když jsme zahlédli maďarské hranice!!!! Hned na první benzině jsme natankovaly, koply do sebe kafe a buchtu, a pak už rovnou bez zastavení valili směr sladký domov.
Za ty nervy a 20 prostátých hodin na dálnici musí Kelynka porodit hóóódně krásných štěňátek wink.
 
Tak už nám zbývají necelé dva týdny do narození štěňátek a Debí je čím dál tím víc na prasknutí. Nejen ona už se jistě těší na miminka!

 

24.12.2012

Nádherné PF 2013 od krásné "Eily od Kunovského lesa"

 

18.12.2012

Vše nejlepší do nového roku Vám všem přeje náš malý Rusáček heart

V polovině října Enzíček v Moskvě pózoval před objektivem Natalie Kudinové a toto je výsledek jejich společného snažení. Pravda... kluk se nám za tu dobu trošku změnil :). Děkuji Tatianě za její vzornou péči a lásku.

                

 

17.12.2012

Krasavice "SUREI" (Usurei Donnevara) dovrší 22. prosince rovných 20 měsíců.
A za tuto krátkou dobu toho stihla opravdu mnoho!!! Gratulujeme bílé slečně i pánečkům a držíme palce do dalších klání, páč tato holka na to rozhodně má wink

A naše Tajenka už začíná přezubovat.... Po dlouhé době jsem se jí koukla do tlamičky a nahoře i dole na mě vykoukl tucet druhých zoubků.

 

16.12.2012

Naše mamča Debonka (Debonar Free Meroxen) má ještě 3. týdny do porodu, ale už teď jen leží u krbu, odfukuje a větší část dne prochrápe. Za to si doma vysloužila dost nelichotivou přezdívku, chuděra. No uvidíme, co z ní začátkem ledna "vypadne" :).

 

10.12.2012

 Kterak jsme kryli Cally v zasněženém Srbsku... 

V přípravě, až budou síly wink

 

08.12.2012

Chlupík dnes slaví své sedmé narozeniny!!!! Vše nej, zlatíčko.

 

01.12.2012

Flešík dnes slaví své první narozeniny!!!! Určitě dostane svoji oblíbenou paštiku a možná i něco víc :).

 

29.11.2012

Jupíííííííííííííí. Dnes přišla z ultrazvuku výborná zpráva. Naše nevěsta Debí (Debonar Free Meroxen) bude po druhé maminkou a my tak přivítáme béčkový vrh Forrento. Že by se objevil třeba "Bernie Forrento"? cheeky

Krytí proběhlo 7. listopadu a naši třetí běloušci, pravděpodobně všichni střednědlouzí, spatří světlo světa kolem 6. ledna příštího roku. Už teď se moc a moc těšíme na další krásné dětičky a posíláme pozdravy Debonce.

 

23.11.2012

Dnes nejen bělouší rodinka z Mělníka zamávala na rozloučenou poslednímu dítěti - oranžové holčičce TRACE Acabo Czech, která nasměrovala své další životní kroky směrem ke Kladnu. Přejeme moc vzájemné lásky a společné radosti.

          

 

20.11.2012

Norísek dnes slaví tři roky. Už je z něho dospělý a chytrý pes. Hlavně ale i šikovný, neboť se mu podařilo úspěšně složit hned dvě zkoušky, a to ZM a IPO1 wink.

Vše nejlepší přejeme i našemu bráškovi Nikouškovi a samozřejmě i ostatním sourozencům.

 

18.11.2012 - MVP Záhřeb, Chorvatsko 

Tak jsme zpátky z příjemných teplot a v celku úspěšné mise s těmito výsledky:

"Bernie" AREZZO Bohemia Star Moraveč třída šampionů - V1, CAC HR, r. CACIB

- > dokončen šampionát CHORVATSKA !!!!!! Bernáškův jedenáctý

FLASH Halit Paša třída mladých - V4

 

Bernie tímto chorvatským víkendem ukončil svoji letošní, velmi náročnou, ale hlavně úspěšnou výstavní kariéru s celkovým skórem: účast na 41 výstavách z osmi evropských zemí, z toho získal 29x CAC za první místo a 7x r. CAC za druhé místo, což je více než skvělý výsledek!!!

 

17.11.2012 - MVP Záhřeb, Chorvatsko - nominace na Cruft´s 2013 

AREZZO Bohemia Star Moraveč třída šampionů - V2, r. CAC HR

FLASH Halit Paša třída mladých - V3

THAYA BERGER Acabo Czech třída štěňat - VN1, nejleší štěně plemene (porazila skoro šesti měsíční fenku)

Vítězem plemene "BOB" se stal překrásný chlupatec s krásným pigmentem, multi šampion, čekatel C.I.B. Beau Brit od Bijelih Andjela, který žije v Chorvatsku a příští rok nás snad poctí svou účastí i na českých výstavách. Bernie je velký silný pes, ale oproti Britovi, který má v kohoutku také 67 cm a o kilo méně než Béďa - 45 kg, jsou jeho tlapky opravdu nepatrné!

Zítra pokračujeme, ovšem bojovat už budou jen kluci. Jinak je tu úžasné teplo a do zimy se fakt netěšíme.

 

13.11.2012

 MVP Kielce, Polsko - AREZZO třída šampionů V1, CWC, r. CACIB 

 yes tímto můj úžasný běloušek dokončil titul ŠAMPION POLSKA !!!! 

Bernie touto výstavou, která proběhla v sobotu 10.11., získal v pořadí již svůj desátý šampionát!!! Jsem na něj neskutečně pyšná a všem, co nás mají rádi a fandí nám, ještě jednou moc a moc děkuji...

 

A dnes má naše Tajenka krásné tři měsíce.

 

08.11.2012

S velkou hrdostí Vám představujeme naši další nevěstu, středně dlouhou fenečku DEBONAR FREE Meroxen "Debí" /Ben White Royal Court x Aschley Stella Meroxen/ - C H S  F o r r e n t o.

Krytí proběhlo včera 7. listopadu a když vše dobře dopadne, budeme mít miminka po super krásné slečně, která umí za kus trávy i salta ve vzduchu cheeky. Foťák bohužel po ruce nebyl, tak tato nesporná kvalita zvěčněná není. Ale příště to určitě napravím a natočím, neb toto každý nedokáže!

            

(na prostředním fotu zachycen dopad Debonky po akci :))

 

04.11.2012

 MVP Praha - BERNIE třída šampionů: 2x V1, CAC 

Tento víkend se uskutečnil poprvé víkendový pražský DUO CACIB. Měla jsem docela obavy ohledně prostoru, neb na českých výstavách není tradičně k hnutí, ale byly otevřeny čtyři haly, takže místa bylo všude plno + krásné prostorné kruhy. Dokonce fungovala perfektně i úklidová služba, což bylo též moc příjemné.

(Foto: Cally od Kunovského lesa, Eywy Whiteline Czech, Arezzo Bohemia Star Moraveč a Thaya Berger Acabo Czech)

Jinak naše mise splněna nebyla, ale tak co... alespoň jsme se potkali s našimi bílými kamarády, pokoukali se na krásné psíky a Tajenka se do totálního padnutí vyřádila s malým Merlinem la Blankpapilio wink

 

30.10.2012

Tak ráno jsem psala cosi o volných pejscích a odpoledne už bylo všechno jinak. Dneska si přijeli noví pánečci pro TIRSYho Acabo Czech.

Je to takovej samorost, po společnosti moc netouží, občasné pomazlení vyloženě přežije - na rozdíl od svých ňuňacích sourozenců. Ale za posledních 14 dní se z něho stal doslova krasavec. Velký silný pes. Nemohla jsem ho ani poznat, když jsem ho teď o víkendu viděla :). Připomíná mi víc a víc malého Berňáka. Posíláme mu moc pozdravů (podrbání raději ne, to by nemusel přežít) do jeho nového milujícího domova na Vysočině, pouze 40 km od nás wink!!! Poslední chlapák je ode dneška taky zamluven, takže na nové páníky už čeká poslední mimi, a to oranžovka TRACE. Trejsí je mega mazel, člověk ji má pořád za zadkem, je nejvíc milá a navíc se z ní začíná klubat i moc hezká holka. Tudíž kdo ji koupí, určitě neprohloupí!!!

 

15.10.2012

Bernieho druhým dětičkám je dnes přesně 9. týdnů, kalendářně měli v sobotu rovné dva měsíce.

Včera odjelo od maminky další zamluvené štěňátko; prvorozená červená madam Bergerová aneb THAYA BERGER Acabo Czech. Bydlí stejně jako její taťka v Jihlavě, takže ji budu mít více než jen na očích.

 

13.10.2012

V dopoledních hodinách si přijeli do Mělníka noví páníčci pro druhého modrého pejska. TOBIAS Acabo Czech bude parťák dvěma dětičkám v Praze, se kterými se jistě brzy skamarádí.

A dnešní výstava? Budějky opět nezklamaly (v tom horším slova smyslu). Už jenom to vylízání z auta, abych si koupila parkovací lístek, mě dokáže vytočit. Opět nám změnili rozhodčího (o změně není do dneška na stránkách Českomoravské kynologické jednoty ani zmíňka) a opět mi nedohledali platbu, stejně jako v Brně. Takže další fronta navíc. Stíhali jsme jen tak tak, naštěstí pan rozhodčí dorazil o čtvrt hodiny později. Většina se hlásila na pana Vondrouše a podle toho taky vypadají výsledky :). Nicméně BOBa vyhrála moc hezká fenka Cindy Beluda, která je po feně Audi z Nového Malína - sestra Bernieho mamky Artemis. Fotky z výstavy + Bernieho se Cindy v tomto albu.

 

12.10.2012

Další prdelka v novém domově ve Staňkově. Tentokrát už s maminkou nepovečeří béžová holčička TESSIE Acabo Czech. Moc se těšíme, jak tento mazlíček poroste a co z ní vyroste.

A pro potěchu srdce i oka přidávám fotky Threušky - zelená holčička, která opustila rodné hnízdo před týdnem jako první. Fotky zaslala chovatelce nová majitelka. Moc moc za ně děkuji. Je čím dál hezčí, beruška heart

       

 

09.10.2012

Dnes opustila maminku Nelinku a zbývajících šest sourozenců žlutá holčička TOFFEE Acabo Czech. Je to moc roztomilé a mazlivé štěňátko a byla a je snadno rozpoznatelná podle toho, že Tofče ještě zatím nestojí ouška, což je v jejím věku normální. To spíše bráškové a ségry, kterým stojí obě ušiska skoro už měsíc jsou lehce nenormální :) Jinak všechna štěňátka zvládla cestu do nových rodin v naprostém pořádku a čile se zabydlují. Těšíme se na fotky, jak se naše dětičky sžily.

 

08.10.2012

Dnes odjel do nového domova v Praze další běloušek. Tentokrát první modrý chlapeček THORR Acabo Czech. Ten kluk se mi líbil hned a je čím dál hezčí. Brát si kluka, tak tenhle malej Béďa je jasnej.

Přeji mu moc hodné pánečky a hlavně doufám, že ho ještě někdy uvidím...

 

07.10.2012

 AREZZO Bohemia Star Moraveč - zkouška BgH 1, Rakousko 

Můj úžasný Eisbär aneb lední méďa, jak mu v Rakousku všici přezdívají, dnes excelentně zmáknul další zkoušku, tentokrát rakouské BgH 1. Podmínkou k účasti je splnění zkoušky BH. Že to celé propršelo, je slabé slovo. Byly to proudy a proudy vody a vzhledem k tomu, že se zkoušky účastnili skoro samí dobrouši (dělalo se BH, BgH 1 a BgH 3), bylo to celkem náročné. Hlavně dlouhodobé odložení. Kdyby nebyl na place ještě velký černý knírač, byli bychom v čistě dobrouší společnosti za exoty jen my dva s Béďou.

Pro mě to ale byla dobrá zkouška, hlavně první bez jakýchkoliv nervů a trémy. Snad už to tak bude pořád! A podle toho taky vypadal výsledek - druhá nejlepší poslušnost. Klidný psovod - v pohodě cvičící pes. Ale zcela hladce to taky nešlo... Na tomto cvičáku Bernie vždy jen kousal, takže dobrou půlku dlouhodobého odložení, na které jsme šli ve dvojici jako první, prořval a vyhlížel figuranta. Naštěstí se ale ani nehnul. Jsem na něj moc pyšná!

 

06.10.2012

Naše bělouščí kamarádka Čelsí (Tara Chelsey Donnevara) dnes v KK Kroměříž s paničkou Lenkou úspěšně složila svoji první zkoušku, a to ZM. Ještě jednou obrovská gratulace a všichni Vám držíme palce do dalších a dalších bojů!!!!! Snad se jednou s Vámi v té pracovce sejdeme cheeky.

A máme tu další aktuální polední úžasnou zprávu!!! Jiný běloušek Derínek (Derin Nubika) dnes složil v Mlékojedech se svojí nejvíc šikovnou paničkou Martinou již svoji osmou zkoušku, přičemž 30. října mu budou teprve 2 roky!!!! Tahle neskutečně rozjetá dvojka dnes dala ZVV1. Opravdu mega mega gratulace.

Mám za Vás obě velkou převelikou radost!!!

 

05.10.2012

Norískův bráška NIKE Halit Paša alias Nykoušek v podzimním hábitě :).

Moc mu to sluší, skvělej nápad a k tomu krásná fotka, Helčo!

 

A také tu máme zprávy od mělnických miminek! První, kdo dnes v necelých osmi týdnech opustil rodné hnízdo, je zelená holčička THREA Acabo Czech, která se vypravila kousek od nás do Brna. Čekali na prcka poměrně dlouho a já jim moc přeji, aby jim dělala obrovskou radost a byli na ni tak hrdí, jako jsem já na jejího taťku. 

A třeba ji časem potkáme i na nějaké výstavě :).

 

 

 30.09.2012 - Národní výstava psů Brno 

Flash Halit Paša třída mladých: V1, CAJC -> čekatel Junior šampiona ČR

Fotky a videa z dnešní výstavy již na rajčeti v tomto albu.

Jinak co napsat k této brněnské výstavě? Celkově bylo hodně málo psů, vesměs všichni běhali ve své třídě sami. A abych řekla pravdu, tak se tomu ani nedivím, že člověka přechází do Brna chuť. Jenom šílených 180 Kč za parkování v areálu výstaviště dokáže pořádně zkazit den. A ještě k tomu na národní výstavu. Provozovatel má asi stále málo... To radši pošlapu kilometr, než je v tomhle podporovat. Takovou sumu jsem ještě neplatila nikde, ani na mezinárodkách třeba v Rakousku. A to si myslím, že jsem toho objela více než dost. Spíše naopak se stane, že parkování je zadarmo, či za krásná tři éčka, maximálně pět. A to je zahraničí. A k tomu neustálé změny rozhodčích, zvyšující se ceny přihlášek a pak se všichni diví, že lidí jezdí čím dál méně...

 

29.09.2012

Místo dnešní národky v Brně jsme se vypravili za dětičkama do Mělníka a výlet to byl opravdu podařený. Fotky v tomto albu.

image

První majitelé už si pro bělásky přijedou koncem příštího týdne, tak to byla poslední možnost, vidět bandu pohromadě. Béďa měl ale největší zážitek patrně z kocoura, kterej ho nenápadně tu a tam tahal za ocas - to je príma hračka pro kočky. Hlavně jsem si myslela, že je to dospělák a ono to čtyřměsíční mimino. Tak proto si s těma našima dětičkama tolik vyhraje a rozhodně je vůbec nešetří :).

 

25.09.2012

image

Bílá miminečka jsou čím dál hezčí a už vypadají jako praví pejsci; hodně to taky dělají již stojící ouška.

Už se taky vydávají i na procházky do terénu a vymýšlí různé lotroviny s kocourem. Nové fotky ze šesti týdnů budou přidány do alba na rajče.

 

24.09.2012

CACIB POHORJE, Slovinsko - V2, r. CAC

Včera jsme poprvé vyrazili na Slovinsko. Konkrétně do druhého největšího města Mariboru, které má necelých 113 tisíc obyvatel a protéká jím řeka Dráva. U nás zima, v sobotu dokonce déšť a tam krásné teplíčko na tričko. Šampiona tamní země jsme ale bohužel nerozjeli. Byly nám vyčteny křivé přední nohy, které ale měl spíše náš konkurent .... (více fotek bude přidáno - foceni i dobrmani)

          

 

22.09.2012

Můj úžasný běloušek dnes v Lukách nad Jihlavou složil v pořadí svoji čtvrtou zkoušku z výkonu. Jedná se o zkoušku pracovní upotřebitelnosti psa prvního stupně, kde je stopa a poslušnost. Více o Bernieho zkouškách v této sekci.

 

17.09.2012

Dorazila nám další várka fotek našich druhých drahých dětiček. Jsou opravdu čím dál hezčí. Už teď se těším na další.

Miminům je aktuálně pět týdnů a více fotek naleznete na rajčeti v tomto albu.

Fotky jsou postupně přidávány každý týden.

Na fenečky se čeká fronta, ale pokud by jste měli zájem o chlapečka, je ještě volný!!! V tomto případě neváhejte a napište paní Peckové na e-mail:

bily.ovcak@seznam.cz

Naše miminečka:

      

 kluci Tacco, Thorr, Timmy, Tobias

  

a holčičky Tessie, Threa, Toffee, Toyra, Trace.

        

 

12.09.2012

Díky za skvělou fotku!!!! cheeky

Jinak miminka budou mít zítra první měsíc svého života. Toto letí. Krásně rostou a už za sebou mají i první pobyt  v boudě a venku a náramně si ho užívají. Fotky ze 3,5 týdnů a necelého měsíce přidány do alba štěňat.

 

09.09.2012

Včera byl dobrý den. Naráz jsme se zúčastnili speciálky dobrmanů a klubovky běloušů. Malou vadou na kráse byla vzdálenost mezi oběma místy - pouho pouhých 130 km. Jen co se dovystavil Flashík v Klánovicích u Prahy hned se nabral směr vodní nádrž Rozkoš u České Skalice. V 10.35 odjezd a 11.50 příjezd v neskutečných kolonách.

Přijeli jsme zrovna když končilo posuzování psů ve třídě otevřené, takže jen tak tak... A opět jsem již poněkolikáté uslyšela od rozhodčího tu super milovanou větu: "kdyby jste nekulhali, tak jste vyhráli" a jinak opravdu dokonalý posudek, kterého si ceníme. Takže teď už opravdu dost srandy a Berniemu nastává (skrz nataženou šlachu) domácí vězení a budeme doufat....

 

Po skončení výstavy ještě Béďa obdržel pohár za Missáka roku 2011 a za klubového grand šampiona (za existenci tohoto titulu je to teprve druhý pes, který hranici 2500 bodů překonal).

Miss & Missák pro rok 2011 (výstavní sezóna 2011/2012)

A viděli jsme naší dcérečku Riverku (foto a info později).

A dnes byl i den bonitace Noríska. Posuzoval, stejně jako speciálku, Němec Thomas Becht a Norda si odnesl bonitační kód SG1A s výškou 69 cm.

 

05.09.2012

Naše miminka (Bernie x Nessi) prožívají třetí týden svého života a krom maminčina mlíčka začínají objevovat i různé dobroty. Kterak si poradili třeba s kaší - viz nová fota v albu - NELA štěňata. A další velkou změnou pro ně bylo vykopnutí z krásného bazénku do ohrádky :).

          

Haluška "Ungoliant HP" by dnes oslavil své páté narozeniny. Moc na Tebe vzpomínám, srdíčko....

 

01.09.2012

Dnešním dnem odrostl Flešík "Flash HP" dorostencům a uvítal ho svět mladých a nezkrotných aneb Flešíkovi už je 9. měsíců cheeky

 

26.08.2012

Poslední prázdninový víkend byl ve znamení dvou výstav - jedné české a jedné zahraniční. U nás se v Mladé Boleslavi představil v sobotu bělouš a v neděli černý blesk; po oba dva dny se vystavoval v dalekém Minsku chlupáč Ferrari.

(výsledky běloušů a dobrmanů na webu, troška fotek během večera)

 MVP MINSK, BĚLORUSKO 

multi Ch. ENZO RED SPEED Bohemia Xsantia - mezitřída V2, r. CAC.

Enzo se tímto stal novým šampionem Běloruska!!!!!

 MVP MLADÁ BOLESLAV, ČR 

FLASH Halit Paša - třída dorostu VN1

 

25.08.2012

 MVP MLADÁ BOLESLAV, ČR 

multi GCh. AREZZO Bohemia Star Moraveč - třída šampionů V1

 MVP MINSK, BĚLORUSKO 

multi Ch. ENZO RED SPEED Bohemia Xsantia - třída šampionů V1, CAC, r. CACIB

 

21.08.2012

Dnes slaví naše první holčičky Riverka a Amanitka /Bernie x Gaja/ první půl rok svého krásného života. Přejeme jim hodně lásky, dobré mňamičky, kupu radosti a neméně veselých zážitků s pánečky a psími kamarády, a na krásnou Riverku (viz foto) se moc těšíme na výstavě v Rozkoši smiley

 

19.08.2012

Našim bílým miminkám bude zítra týden. Kterak rostou do krásy se můžete podívat na rajčeti v albu NESSIE štěňata.

 

 14.08.2012

Tak co jsem včera slíbila - plním wink. Tady máte pár foteček našich kouzelných úžasných miminek a super báječné maminy, která všechno zvládá na jedničku.

 

              

 

Slavíme další úspěch s běloušem. Bernie je momentálně se svými 2514 body již na fantastickém DRUHÉM místě v TOP VÝSTAVNÍM ŽEBŘÍČKU klubu bílého ovčáka - kategorie psi!!!!! Radost opravdu převeliká smiley.

 

Bernie nácvik stop a obran - fotky a VIDEA

image       image

 

 13.08.2012

 ♥ ♥ ♥ NESSIE PORODILA 9 KRÁSNÝCH MIMINEK ♥ ♥ ♥ 

Tak tu máme další den a opět skvělou zprávu. Máme druhá Bernáškova štěňátka!!!!

Nelinka - JCh. Nessie  Acabo Czech - od odpoledne rodila a přivedla na svět devět nádherných krátkosrstých miminek - 5 holčiček a 4 chlapečky. Tipovala jsem pět holčiček a tři kluky, tak skoro smiley. Taková bílá nadílka je úžasná. První se na svět prodraly dvě holky, pak dva klucí, pak další holčička, následovali opět dva klucí a úžasnou nadílku uzavřely dvě slečny. Nelinka všechno zvládla sama v pohodě, bez jakýchkoli komplikací a je v pořádku. Štěňátka mají průměrné váhy, největší prcek váží 460 gramů. Je to vrh "T" chovatelské stanice ACABO CZECH. Na fotečky se můžete těšit během zítřka.

Teda pokud to zvládnu. Ještě dlužím fotky a videa ze cvičení a víkendové výstavy.....

Na prodej jsou volné 3 fenečky a 3 pejsci. Pokud by jste chtěli potomka po Béďovi a Nelince, možná i budoucího šampionka :) , můžete kontaktovat přímo Věru Peckovou na e-mailu bily.ovcak@seznam.cz

Vzhledem k její funkci poradkyně chovu Vám jistě ráda zodpoví i veškeré dotazy týkající se běloušů.

 

12.08.2012 

 IHA Innsbruck - V1, CACA, CACIB 

Bílé zlatíčko získalo i dnes v rakouském Innsbrucku CACIB - nejlepší pes.

V ostatních třídách se, nejen na této výstavě, mění pořadí, ocenění... Bernie má téměř shodné posudky od desítek rozhodčích a stále vyrovnané výsledky.

 

 11.08.2012 

multi GCh., multi Ch. AREZZO Bohemia Star Moraveč "Bernie"

 

 MVP Innsbruck, Rakousko: 

 V1, CACA, CACIB 

 

 "Missák" roku 2011 

 

 "Klubový grand šampion" 

 Klubu bílého ovčáka 

 

Tak dneska má pan Bílý opravdu den.... Ráno jsem se dozvěděla, že se opět po roce stal Missákem Klubu bílého ovčáka!!!!!! Jupíííííí, mám neskutečnou radost. Pro ty, kdo se v tom stále neorientují, tak za výstavní sezónu od 1.8.2011 do 31.7.2012 jsme spolu nasbírali nejvíce bodů z českých výstav.

Za námi skončil náš kamarád Derínek Nubika a kráska Tara Chelsey Donnevara (navíc obě holky se svými psíky pracují, což je o to lepší) skončila též na úžasném druhém místě v kategorii Miss. Tak opět Vám, drahé majitelky, moc a moc gratulujeme smiley.

Celkové výsledky si můžete prohlédnout na stránkách klubu bílého ovčáka - přímý odkaz zde.

Zároveň se Bernáškův bodový zisk přehoupnul přes magickou hranici 2500 bodů, tudíž se může nyní pyšnit i titulem "Klubový grand šampion", a to jako teprve druhý pes v ČR.

Jinak dnešní den nezačal příliš idylicky. Přímo děsivě. Na to, že jsem měla být o půlnoci u kamarádky Mirky ve Žďáře n/Sázavou, tak jsem se hrůzou probrala v 01.49 a nastala šílená panika. Abych řekla pravdu, plno lidí tento scénář jistě čekalo :).

Normálně se balím na výstavu několik hodin, teď jsem měla sbaleno za deseti minut. Nikdy jsem nebyla ve Ždáře tak rychle. Pak zase zpátky do Jihlavy, kde jsme ve tři tankovaly, a hurá směr Innsbruck. Zběsilá jízda skončila v devět hodin (a to jsme ještě třikrát stavěly!!!) před výstavištěm, kde se nedalo absolutně zaparkovat - máme plno bylo mi řečeno. Tak jsem Mirku s čoklama vyhodila u vchodu a téměř hodinu, ke konci už skoro se slzami v očích, hledala jakékoliv místo.... Avšak stálo to za to. Obě dvě jsme si se svými miláčky odnesly CACIBa!!!!!

   

A krom toho všeho nezapomínáme ani na výcvik. Máme spoustu nových fotek a videí Bernáška a Noríska z tohoto týdne, na kterých se usilovně pracuje (ale procházka Innsbruckem zatím vítězí na celé čáře :)).

          

Tak alespoň toto jako "ochutnávka". Z Holandska přijel na čtrnáct dní k nám do Jihlavy trénovat výborný figurant Vilda, tak jsme toho hned využili.

 

06.08.2012

Naše Riverka (Bernie x Gaja) začíná s agility. Jak se ji daří můžete sledovat na těchto webovkách.

image

 

24.07.2012

Pravděpodobně první bílý švýcarský ovčák s titulem Interšampion = C.I.B.!!!!!!!
C.I.B., multi Ch. ARON /Oscar Chico Ben van Hiemrod x Linda Iz Razborce/

       

Grand šampion Srbska. Šampion Chorvatska, Černé hory, Srbska, Makedonie, Bulharska, Moldavska, Balkánu, Bosny a Herzegoviny. Junior šampion Srbska a Černé hory.

            

3x BOJ (nejlepší mladý), 52x CAC, 21x CACIB, 52x BOB,
9x BIG III., 9x BIG II., 10x BIG, 1x BIS II., 1x BIS.

 

21.07.2012

Vyhrát výstavu, získat nějaký další titul krásy, je děsně moc príma. Ale povím Vám, že zkouška je zkouška. To je daleko větší radost, nadšení, povzbuzení do další práce a pýcha.....

Konečně mi v termínu pořádání zkoušek podle mezinárodního zkušebního řádu vyšel volný "nevýstavní" víkend, tak jsme toho hned využili a Bernie dnes na cvičáku v Jihlavě složil svoji třetí zkoušku BH - zkouška doprovodného psa (od 1.1. tohoto roku je úspěšné složení BH podmínkou pro plnění vyšších zkoušek dle IPO). Cvičení bílého ovčáka s dobrmanem se vůbec nedá srovnat, ale i tak se budu snažit bojovat dál, aby to jen u BH neskončilo.

Naše splněné zkoušky naleznete u Bernáše v záložce "sport - zkoušky".


 

image

    

FLASH HALIT PAŠA

 

 

 

Závěrečné soutěže Vel'ká Ida

20.07.2012

 

V I D E O

 

Třída dorostu:

4. nejkrásnější dorost výstavy

 

 

 

 

 

21.07.2012

Mezinárodní výstava psů

Vel'ká Ida, Slovensko 

 

 

multi GCh., multi Ch. AREZZO

Bohemia Star Moraveč

"Bernie" 

 

 

Třída šampionů:

V1, CAC, CACIB

 

 

 

 

 

  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  multi GCh. Arezzo & GCh. Cally  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  

 Nejkrásnější pár výstavy -  3. místo 

Bernie byl prodán do chovatelské stanice "od Kunovského lesa" a hned na první výstavě oslavil s novou paničkou fantastický úspěch. S její Cally od Kunovského lesa se v závěrečných soutěžích umístil na fantastickém třetím místě v kategorii nejkrásnější pár výstavy. Vypadali spolu více než skvěle wink

Cally od KL navíc touto výstavou splnila podmínky pro udělení titulu "Grand šampion Slovenska"!!!! Takže výstava opět více než vydařená. Zdeni, ještě jednou Ti moc a moc gratuluji!!!! Třebas si ten páreček někdy zopáknem smiley

 

 ♥ 20.07.2012 - NVP Vel'ká Ida, Slovensko ♥ 
 ♥ ♥ AREZZO aneb "miláček Bernie" třída vítězů V1, CAC ♥ ♥ 
 ♥ ♥ ♥ FLASH třída dorostu VN1, 4. nejkrásnější dorost výstavy ♥ ♥ ♥ 

Toto byla výstava z řad těch náročněj-ších. Dalo mi zabrat nejen 1300 ujetých kilometrů, ale hlavně počasí si s námi těžce zahrálo... V pátek jsem v brzkých ranních hodinách s černobílýma klukama vyrazila směr Ostrožská Nová Ves, kde jsme nabrali Zdenču s Callynkou a hurá na Slovač.

Výstaviště bylo umístěno v překrásném areálu místního parku, k tomu ideální počasí, plno známých, výborná kofola s rumíkem, která nám pomohla přežít do jedné hodiny, kdy přišli běloušové na řadu - zkrátka co víc si přát. Závěrečný kruh byl na plácku před "zámečkem" a byl pro nás více než přívětivý. Jsem na Flešíka moc hrdá, vystavil se jak profík a rozhodně se v dorosteneckém davu neztratil. Jeho premiéra nemohla dopadnout lépe. Poté jsme se s psíkama přemístili do super ubytování v Jahodné, dali si jednu dvouhodinovou procházku, vínko na zapití medajlí a do hajan. Avšak druhý den nám všem ukázal, co je to vlastně venkovní výstava. Od čtvrté hodiny ranní neustávající déšť, který setrval téměř až do jedné odpolední. Jistě si dovedete představit, jak vypadal park po takové salvě vody. Nejedno auto muselo být vytlačeno (včetně našeho) a čisté suché návštěvníky a vystavovatele by jste hledali hodně dlouho. Chtě nechtě pes prostě čůrat musí, takže než jsem se nadála, po pár nájezdech nadšeného dobrmana jsem měla místo bílého ovčáka hnědé prase. Naštěstí pan rozhodčí byl rozumný a přihlédnul k aktuálním bojovým podmínkám (i když ostatní bělouši byli zcela bílí - nechápu).

 

15.07.2012

            

 CACIB Szombathely, Maďarsko + CACIB Oberwart, Rakousko 

 AREZZO V2, r. CAC, r. CACIB + V1, CACA, r. CACIB 

            

V sobotu, v časných ranních hodinách, jsem s kamarádkou Mirkou vyrazila plna očekávání poprvé směr Maďarsko, městečko Szombathely u rakouských hranic. Cesta probíhala dle plánů a na místo jsme s šesti psíky dorazili o půl osmé. Zabrali jsme si skvělé místo v rohu pod stromy, takže jsme celý den seděli v příjemném chládku. Prostředí, organizace a vše kolem super. Vystavovalo se venku, přičemž část kruhů byla pod stanem. Dnes posuzování proběhlo v klimatizované hale, což nám nejvíc vyšlo vzhledem ke komplet propršenému dni. Chudáci ti, co měli v sobotu halu a dnes venek.

         

Včera jsme sice skončili na druhém místě, ale vzhledem k hotovému šampionátu vítěze naší třídy (multi Ch. Handur vom Bozener Hof) přechází r. CAC na CAC, tudíž se Bernie stal čekatelem šampiona i této země, v pořadí již jedenácté. No a dnes klasika. Jediná krátkosrstá fenka v šampionkách - Astrid - nedorazila, tudíž byl Béďa opět samotným zástupcem krátké varianty srsti. Už abych si zvykla, neboť v zahraničí je to celkem standardní stav. Paní rozhodčí zdůraznila přihlížejícímu hospitantovi, že toto je jiná povolená varianta srsti a že to není vada. Krátkou srst viděl na vlastní oči patrně poprvé v životě. Aspoň že rozhodčí ji znala. No neměla bych to s chlupatcem jednodušší? cheeky Celkově byla ale tato slovinská rozhodčí celkem drsná.  Z 13 přítomných psů dostalo 7 hodnocení VD - velmi dobrá. Šla hlavně po pohybu a povaze. Béďa měl nejspíš svůj den a běhal, takže jsme prošli na výbornou bez problémů.

         

 

13.07.2012

Po nějaké době tu máme opět pátek třináctého!!!!! Pro někoho více než smolné datum, někdo černý pátek ze zásady vůbec neřeší, je to den jako každý jiný, a pro pár jedinců je naopak tato souhra šťastným dnem. Já pověrčivá rozhodně nejsem, totální den Blbec můžu mít kdykoli wink. Ba naopak. Dnešní, pro společnost tolik obávaný den, je pro nás dokonce více než vydařeným.....

S velkou hrdostí Vám oznamuji, že se Bernášek stane po druhé tatínkem. Jupííííííííííííííííííííí cheeky Máme největší radost a k tomu potvrzených šest mimin smiley Kolem 16. srpna rozšíříme řady krátkosrsťáků. Bude to vrh "T" Acabo Czech.

Pro ty, kdo nezaznamenali, tak budoucí maminka našich štěňátek je JCh. NESSIE Acabo Czech /Ch. Barry Oscar z Brdské smečky x Ch. Coris Star z Ranče Montara/.

image

image

 

 

 

X

 

 

 

11.07.2012

                  

Miminko zabiják cheeky

 

07.07.2012

HPHPStejně, jak myslím na Halušku, tak si čas od času vzpomenu i na jeho maminku Edinstvennayu Moyu iz Gratsiano zvanou Mija, která dnes oslavila úžasné životní jubileum! Bohužel desetiletých a starších vitálních dobrmanů už moc není... Přejeme Mije vše nej a krásný důchod cool

 

 06.07.2012 - Klubová výstava BŠO Jičín 

Dnes jsme vyjeli na bělouší klubovou výstavu poprvé pouze jako pozorovatelé (polštářek ještě není zcela ok) a stejně jsem si nestihla popovídat se všemi známými, vyfotit všechny psy a dalších milion věcí. Nějak rychle to uteklo. Ale o objektiv, kus zubu a Flešíkův nejoblíbenější míček jsem přijít stihlafrown.

Naše bílé kamarádky Chelsey Donnevara a Cally od KL skončily opět na prvních místech a, snad budoucí maminka našich mimin, Nessie AC na krásném druhém. A to byla v nejpočetnější třídě, v konkurenci 6 fen. Takže všem těmto krátkosrstým holčičkám ještě jednou gratuluji (na fotu Nessie Acabo Czech "Nely").

 

05.07.2012

Máme pro Vás fotky našeho překrásného brášky Floríska. Klucííí jako by si z oka vypadli, že smiley

            

 

01.07.2012

 * * * ENZO RED SPEED Bohemia Xsantia - V1, CAC, BOB * * * 

 Enoušek je nyní ŠAMPION RUSKA!!!!!!!! 

A máme tu další fantastickou zprávu od Tatiany z Ruska, která odvedla neskutečný kus skvělé práce. Můj úžasný Enzíček dnes na regionální výstavě opět zvítězil na celé čáře a tím splnil podmínky pro udělení šampiona Ruska. Jsem na něj neskutečně pyšná. 

Enzo je teprve druhý silky teriér z České republiky a momentálně
i jediný, který dosáhl na tento titul !!!!
(první ruský šampion, pejsek Corrobore Corsk, už není na živu)

 

A náš kamarád bíláček Derínek dnes s paničkou mají další zkoušku!!!! Tentokrát záchranářskou ZZZ (zkouška záchranné způsobilosti). Derínkovi budou v říjnu teprve dva roky a už má 5 zkoušek!!! ZOP, BH, ZM, ZPU1 a již zmíněnou ZZZ. Tímhle tempem doženou našeho tatínka Ferdžínka raz dva.

 

30.06.2012

Flešoun, i přes ukrutné horko, podal na dnešním tréninku opět perfektní zákusy. Foťák zůstal doma, něco možná časem dodám od ostatních. Tentokrát jel ale sám bez bílého brášky, který si léčí bolavou pacičku.

 

29.06.2012

Někdo dostal vysvědčení, někdo první slečnu cheeky. S radostí oznamuji, že náš malý milovník Enoušek v dalekém Rusku poprvé nakryl. Jeho vyvolenou se stala fenečka Volitans Grace Fresco. Jestli tedy vše dopadne tak jak má, budeme mít koncem srpna malých i velkých dětí jako smetí wink

 

24.06.2012

 NVP Losinoostrovsky, Rusko - ENZO RED SPEED V1, CW, CAC, BOB 

Dnes je opravdu super den. Enzíček má za sebou další prezentaci v Rusku.

image

Tentokrát se předvedl na národní výstavě psů v Losinoostrovsky a opět odešel nepokořen. Jeho výsledek je CW, CAC, BOB!!!!!! Enzo a Tatiana jsou skvělý výstavní tým a jsem na ně moc pyšná. Opět děkuji za úžasné výsledky. Enzíčkovi tímto chybí už jen jeden CAC a bude šampionem Ruska heart

A další skvělá zpráva přišla z výstavy z Ameriky, kde Enzíčkův tatínek "Wrecker" - Ch. Tawny Mist Take It To The Mat - získal krásné ohodnocení a titul BIG IV. celé III. skupiny FCI = čtvrtý nejhezčí teriér celé výstavy.

A ještě během večera pro Vás připravujeme fotky a videa z dnešního tréninku obran a prezentační fotografie Flashe ve věku 6. měsíců - jeho váha je nyní na 36 kilech a měří 66 cm!!! Mám doma malého mamuta cheeky.

23.06.2012

Zatímco my v tomto počasí lenošíme a na cvičení se přemlouváme, naši šikovní kamarádi Marťa s Derínkem nezahálí a dnes společně složili další zkoušku. Tentokrát ZPU1!!! Ještě jednou jim moc gratuluji.

Přidány nové fotky z koupání.

A Flešíkův tatínek A´Condor vom Residenzschloss "Purzel" je DV - Sieger 2012 = klubový vítěz (Dobermann Verein - německý dobrman klub).

 

21.06.2012

Co se dá dělat v těchto hnusných vedrech? Maximálně tak být naložen v rybníce wink

Výjimečně sem tam popoběhnout s klacíčkem, a pak zase šup zpátky.

               

          

 

17.06.2012

Můj úžasný Béďa dnes zvládl dvě super akce v jeden den. Dopoledne jsme se díky výstavní pauze vydali po pěti týdnech do Rakouska na cvičák, kde předvedl společně s Flešíkem skvělé zákusy (fotky a videa během zítřka na rajčeti) a odpoledne jsme se vydali na krytí opět za krátkosrstou slečnou. Tentokrát si nás do role ženicha vybrala přímo poradkyně chovu Věra Pecková, na což jsme dvojnásobně pyšní.

               

Bližší info můžete průběžně sledovat na stránkách CHS Acabo Czech v sekci aktualityDoufáme, že vše dopadne tak jak má a Nessie alias "Nela" se stane po druhé maminkou. Chtělo by to, protože k dnešnímu dni už jsou zamluvena čtyři štěňátka - narodí se pouze krátkosrstí, tedy teď po novu, středně dlouzí psi.

 

13.06.2012

Náš úžasný bráška Nikýsek - bláznivý pankáč. Třeba se pobavíte stejně jako já, protože tohle se Helče fakt povedlo :)

          

 

11.06.2012

 NVP Obninsk, Rusko - ENZO V1, CAC, BOB, BIG II

Dorazila další fantastická zpráva z Ruska. Enzíčkova druhá výstava, tentokrát národní a opět neuvěřitelně zabodoval. Jeho druhý BOB - vítěz plemene a opět šampion RKF!!!! A to porazil i o dost starší psy, což by málokdo čekal....


Vážně už nemám slov, je to absolutní krasojízda malého ferrariho. Teď ve 20.30 místního času nám dorazila další neuvěřitelná novina .....

Enzo se s Tatianou v závěrečných soutěžích umístil na bedně!!!! Stal se druhým nejkrásnějším psem III. FCI skupiny - teriérů.

Neskutečné díky, Tatiano, za bezkonkurenční prezentaci Enza!!!!!

heart Enzíku, makej dál, jsme tu na Tebe všichni neskutečně pyšní  heart

 

10.06.2012

 MVP Smolensk, Rusko - ENZO V1, CAC, CACIB, BOB 

Enzíček se dnes poprvé prezentoval s Tatianou v Rusku s naprosto fantastickým výsledkem!!!! Nastoupil rovnou do třída otevřené a vyhrál co mohl - stal se šampionem RKF (Champion of Russian Canine Fediratsii) a také čekatelem ruského šampiona. Jeho rozjezd nemohl dopadnout lépe.

 

09.-10.06.2012

 DUO CACIB Nitra, Slovensko - AREZZO 2x V1, CAC, r. CACIB 

Složení dvoudenní CACIBovky bylo téměř stejné jako včerejší Senec. V sobotu chyběl akorát Andy White Bone, v mezitřídě ho nahradil Flash of Trebons Berger Blanc a dnes se sešli ve třídě oba kluci. Výsledky již na webu, fotky zítra. Sice to byla slovenská výstava, ale bělouši byli do jednoho z Čech!!! I v celkových počtech psů zvítězili Češi nad ostatními národy, včetně Slováků, na celé čáře. Nitra byla tradičně na výstavišti v klimatizovaných halách, což bylo v porovnání s pátkem něco neskutečně příjemného. V sobotu jsme se dostali na řadu pár minut před půl třetí. Béďa dával své znudění nejvíc najevo tradičně v kruhu a zvednout uši byl hodně obtížný úkol.  Zato dnes, když se panička schovala a pře-nechala vystavení jiným - velké díky Vlaďce -, máme v posudku nezvyklou větu: hrdě se předvádí wink (na fotografii se švédskou rozhodčí, která byla velice přísná. Nejen, že nešla daleko pro VD či pořadí bez titulu, ale v plemenech před námi rozdala i několik dobrých a jedno zvíře dokonce i vyloučila). Této úžasné prezentace bělouše si všimla dnes i paní Mastná, která nelenila a pózujícího modela si ihned nafotila. Až si tedy, třeba na příští výstavě, zakoupíte v jejím stánku samolepku, pohlednici představitele středně dlouhého bílého švýcarského ovčáka, budete už možná vlastnit právě Bedřicha cool. A když by jste si náhodou ještě zapnuli slovenské vysílání z víkendové výstavy, bude na Vás koukat stejný bělouš i v telce. Bernie byl zkrátka opět středem pozornosti a navíc po všechny tři dny obdržel téměř na větu stejné bezchybné hodnocení a díky tomu se pyšní již třetím titulem grand šampion!!! A takových psů moc není.

 

08.06.2012

 Celostátní výstava psů Senec, Slovensko - AREZZO V1, CAC, nejlepší pes 

Poprvé jsme vyjeli na třídenní výstavu ve složení bělouš, dobrouš, čtyřikrát york a jedenkrát biewer, poprvé na páteční celostátní výstavu do Sence, Flešík začal poprvé zvedat nožičkusmiley, rozhodčí poprvé evidentně preferoval středně dlouhou

variantu ovčáků před dlouhosrstou (což pro nás bylo velice příjemné, protože většinou je to přesně naopak). Výstava se konala tradičně venku v kempu u Slunečných jezer a díky všude přítomnému slunku to bylo neskutečné peklo nejen pro psy. Nebýt tam stromů, asi jsme se uvařili. Po výstavě jsme si chtěli udělat procházku kolem kempu a smočit psíky, ale nakonec jsme byli rádi, že jsme se doploužili k autu a posléze s sebou pleskli do postele.

A taky nesmím opomenout na našeho krásného brášku Nikýska, který se po roce též zúčastnil výstavy s výsledkem V2, r. CAC. Neviděla jsem ho s Helčou plus mínus rok a byla jsem nejvíc překvapena, jak se Nike změnil. Je z něj už kus psa.

image

 

02.06.2012

 KV Malacky, Slovensko - AREZZO V2, r. CAC 

Poprvé jsme dnes zavítali na slovenskou klubovou výstavu, která se konala v areálu kynologického klubu Záhorák, Malacky u Bratislavy a opět jsme potvrdili, že na klubovce či speciálce navždy druzí :). Sešlo se tam krom místních i několik Čechů a jedni vyslanci z Německa (Kennel of Buscin´s Love). Celý den to vypadalo na déšť, ale naštěstí nás to minulo a bylo příjemně. Bernie byl opět ve třídě s chlupatci a i přesto vybojoval super druhé místo, ze kterého mám velkou radost (výsledky i fotky již na webu). Celkově bylo ze všech psů pouze šest krátkosrstých, přesněji řečeno středně dlouhých. V poslední době je tento nepoměr v zahraničí pomalu standardním stavem, zdá se mi. I přes důkladné ohmatání a pečlivé obhlédnutí pejsků, posuzování odbývalo ve svižném tempu, takže ve dvanáct už bylo po všem. Na závěr výstavy jsme se všichni nechali společně zvěčnit a mohla začít bonitace (4 psi + 1 fena). Tu už jsme ale nesledovali, neboť tento čas plně náležel řádění pejsků a pózování s poháry. Krásný den jsem strávila s Chellsi a Chelsey a jejich páníky - moc děkuji za společnost, hlídání a fotky wink.

          

 

01.06.2012 

Dnes mají nejen děti svůj den. Letí to jako voda a  skoro se tomu nechce ani věřit, ale Flešík dnes slaví již své první jubileum - půl roku. Pevně věřím, že bude i nadále stejné zlatíčko, jako doposud. Je neuvěřitelně úžasný, milý a poslušný, se všemi neskutečný kamarád.

A aby bylo ještě více radosti, dostali jsme nové fotky naší úžasné dcerky Riverky. Je moc krásná, jsem z ní celá vedle heart

 

31.05.2012

Dnes nám přišla první CACIBová kartička z Belgie (za říjnové Budějovice), tudíž Bernie je již i oficiálně čekatelem na prestižní titul Interšampion!

 

26.05.2012

 MVP Litoměřice: Arezzo V1, CAC, r. CACIB; Enzo V2 

Mezinárodní výstava v Litoměřicích se letos opět konala v nádherném a příjemném prostředí Zahrady Čech. Na každém rohu stánek, posezení, občerstvení, stromy a  tráva. Loni byla v sobotu národka a v neděli mezinárodka všech plemen, ale vzhledem k tomu, že nastaly šílené zmatky a organizační problémy, několik vystavovatelů nestihlo do areálu ani dojet, natož vystavit, tak se letos pořadatelé vrátili k tradiční mezinárodce rozdělené klasicky na dva dny. Nahlášen byl letos krom Bernieho, který tu loni fantasticky po oba dva dny zabodoval, i Enzíček. A i letos se zadařilo. Litoměřice tedy máme rádi z mnoha důvodů :). Bernášek se stal druhým nejlepším psem z plemene a ve třídě šampionů získal ocenění V1, CAC, reservé CACIB s naprosto dokonalým posudkem. Po hodně dlouhé době byli v naší třídě pouze krátkosrstí psi, což je pro mě, pro celkové porovnání a srovnání, rozhodně lepší a spravedlivější, než když je klasicky sám mezi samými dlouhosrsťáky. Za naprosto fantastické předvedení moc děkuji Martině, Bernie s ní stál opět jako profík! Nejen, když byl zrovna posuzován, ale téměř po celou dobu, co byl v kruhu. Do klání o  CACIB byli netradičně sezváni rovnou všichni psi CAC a r. CAC, celkem tedy 6 kousků, tak jsem si Bedřicha vzala sama, neboť Marťa šla se svým Derínkem, který získal v mezitřídě r. CAC. Enzíček ve třídě mladých obdržel známku V2 (ve třídě mladých se rezervní titul neuděluje) s moc hezkým posudkem. A za jeho úžasné předvedení moc děkuji Tatianě, se kterou parádně ťapal a stál. Jsem strašně ráda, že si navzájem okamžitě padli do oka (Enzáč si přímo zamiloval ruštinu a měl oči jen pro Tatianu:) ) a navíc jim to společně moc slušelo, protože Tatiana si Enzíka odvezla rovnou z výstavy s sebou do Ruska, kde bude náš malej ďáblík v následujících měsících moc a moc bojovat o další šampionáty Ruska a Běloruska. Myslíme na Vás a držíme palce, aby vše dobře dopadlo.

Více fotek z dnešní výstavy bude snad během zítřka na rajčeti a ten velkej černej pes je opravdu Flashík, kterému chybí už jen 4 cm a doroste bělouše. Už je plně přezubený, váží ke třiceti kilům a za poslední týden neskutečně vyrostl. Mění se opravdu před očima, ale zůstává stále stejně hodný, milý a mazlivý smiley.

 

20.05.2012

Norísek dnes složil svoji první zkoušku doprovodného psa - BH.

Bernášek získal na světové klubové výstavě bílých ovčáků známku VÝBORNÁ. Výstava se konala v Rakousku a ve třídě s ním bylo pět dlouhosrstých psů a jeden středně dlouhý. Kompletní výsledky klubovky zde na webu.

 

18.05.2012

Enzíčkova nevlastní sestřička (společný tatínek "Wrecker") Follow Me Boys Bohemia Xsantia "Mia" se dnes stala Světovou vítězkou mladých!!!

 

15.05.2012

O nadcházejícím víkendu se chystáme na světovou výstavu psů do rakouského Salzburgu a dle počtu psů to bude opravdu něco. Bedřich bude v konkurenci 13 šampionů, celkem 138 psů a v neděli nás ještě poté čeká světová klubovka.

Samozřejmě budou na stránkách standardně výsledky celé výstavy plemene australský silky teriér, bílý švýcarský ovčák a dobrman; fotky + videa.

 

12.- 13.05.2012

*  *  *   D U O   C A C I B   B r a t i s l a v a   *  *  * 

Letos jsme se mezinárodní výstavy v Bratislavě účastnili po druhé, opět se třemi psíky a opět jsme ten den hráli s Ruskem :). Loni se ale vystavoval Bernie ve třídě otevřené, Enzík v dorostu a Norísek v mezitřídě. Letos to byl Bernie v šampionech + Enzík ve třídě mladých a Noríska vystřídal Flash. Flešík jel ale jen jako pozorovatel a společně s Bernáškem byl ještě v roli obdivovance kolemjdoucích.  Včera se konala spolu s výstavou  nominace na  Cruft´s 2013, tak vystavovatelů bylo o trochu více než dnes.

AREZZO - V2, r. CAC; V2, r. CAC

ENZO - V2; V1, CAJC, BOB -> čekatel Junior šampiona Slovenska

A víkend nebyl úspěšný nejen pro nás, ale i pro Marťu s Derínkem, kteří dnes složili již svoji třetí zkoušku, tentokrát ZM!!! Ještě jednou moc a moc gratulujeme.

 

11.05.2012

Dnes je tomu přesně rok, kdy byly založeny tyto stránky. Všem Vám moc děkuji za přízeň a doufám, že se i nadále budete rádi vracet a čerpat zde informace nejen z našeho psího světa. K tomuto dni bylo zaznamenáno krásných 11.667 návštěv.

 

10.05.2012

Video: Flash a Gaja aneb blázni v řepce

image

 

Pořád jenom slyším a čtu - my chceme fotky Flešíka, tak prosím wink

image

 

08.05.2012

Jak se říká - člověk míní a život mění. Když už si myslíte, že je Vám strašně a hůř už ani být nemůže, pak vězte, že může... Já se naštěstí řídím heslem, že co Tě nazabije, to Tě posílí a že všechno zlé je pro něco dobré, a tak se stalo, že se v mém životě bez jakéhokoli plánování, přemýšlení či rozhodování objevil třetí halit pašák. Osobní stránku mého nového miminka najdete zde v sekci Flash HP.

 

05.05.2012

Dnešní mezinárodní výstava psů Praha:

Bernie ve třídě šampionů V1, CAC

Enzíček ve třídě mladých V2; uchovněn s výškou 24 cm

 

02.05.2012

28. + 29. + 30. dubna 2012: 9x NVP, 1x MVP Černá Hora, Čanj

V pátek 27. dubna ve dvě jsem vyrazila s Bernáškem a třema silkama (vyfasovala jsem dvě holčičky od Lucky) směr Černá Hora, přímořské městečko Čanj, které žádná navigace neznala. Téměř 2800 km se mnou sdílely Marta s bostonky (autorka těchto fotek) a Jindra se svým černým toy pudlíkem. Tímto Vám, holky, ještě jednou děkuji za společnost, podporu a krásný výlet. O této výstavě se toho hodně píše a ještě více povídá, tak jsem byla sama zvědavá. Do Čanju jsme dorazily se třema zastávkama na pohodu v sobotu před šestou hodinou ranní. Hodně vystavovatelů bylo na místě ubytovaných již od pátku. Výstava měla začít v deset, ale bylo více než hodinové zpoždění, přípravy asi neznají, všechno probíhalo těsně před. V sobotu byla dopoledne mezinárodka Černé Hory a odpoledne národka. První šli na řadu bostonci, pak se šel předvádět pudlík současně se silkáčema a bílé zlato naposledy. Kruhy byly naštěstí blízko u sebe, tak se nemuselo nijak daleko přebíhat. Když jsem z katalogu zjistila, že jsme s běloušem ve třídě s dalšíma dvěma psama, tak jsem myslela, že mě klepne. Katalog byl stejný na všech deset výstav. A co mě ještě překvapilo, tak to zastoupení českých vystavovatelů v takové dálce. Čeština byla slyšet opravdu odevšud. Jenom v kruhu běloušů běhali tři čeští zástupci (holčiny Destina Star z Ranče Montara a dlouhosrsťanda Chellsi la Blankpapilio - poslední den vybojovala úžasný BIG I.!!!) a samozřejmě tito krasavci se ani v cizině neztratili :).

Vzhledem k šílenému výstavnímu tempu mám jen trochu fotek a videí z výstavních kruhů, ale kterak plaval bělouš poprvé v moři, měl vítr z plastové bedny od Coca-Coly, jsem rozhodně nepropásla. Fotky a videa budou na rajčeti snad během zítřejšího večera. Pokud to nestihnu, tak pak až po víkendu, neboť v pátek vyrážíme do Prahy, kde nás v sobotu čeká výstava.

AREZZO "Bernie" - šampion MNE (Černá Hora), MKD (Makedonie), šampion a grand šampion MLD (Moldavsko), šampion AZ (Azerbajdžán), CY (Kypr), Balkánu a Středomoří, 10x CAC, 1x r. CACIB, 2x BOB.

ENZO - šampion MNE, MKD, MLD, AZ, CY, Balkánu, Středomoří, čekatel inter šampiona C.I.B., 10x CAC, 1x CACIB, 5x BOB.

Enzíkova ségra Žilinka - EXCLUSIVE LADY - šampionka MNE, MKD, MLD, CY, Balkánu, Středomoří, 7x CAC, 1. CACIB, 3x BOB.

Enzíkova polo ségra Ferinka - FAIR PLAY - junior šampionka MKD, šampionka MLD, AZ, CY, 2x CAJC, 6x CAC, 1x BOB.

 

Drezura ROOS H.

Rouzínka zajela v neděli 29.04.2012 první dvě drezury letošní sezóny. Měla jet svoji první L5, ale bohužel se nesešel dostatečný počet koní na tuto soutěž, tak nakonec absolvovala obtížnost Z1 a Z2. V obou soutěžích vybojovala krásné druhé místo!!!

 

24.04.2012

Bernáškovi byl dnes oficiálně vystaven diplom Grand šampiona ČR (podmínky splněny na MVP v Českých Budějovicích v říjnu 2011).

 

23.04.2012

Včera jsme se zúčastnili polské národní výstavy v Częstochowa - Konopiska. Enzíček se vystavoval prvně v mezitřídě (15 měsíců akorát dovršil v pátek) se ziskem V1, CWC, nejlepší pes rasy a jeho sestřička Žilinka (Exclusive Lady) získala ve třídě mladých V1, CAJC, BOJ - nejlepší mladý a BOB - nejlepší z plemene! Tím Žili dokončila junior šampiona Polska a Enzíček si rozjel dospěláckého šampiona.

       

 

21.04.2012

Ten čas neskutečně letí... Bělouškové jsou dnes již druhý měsíc na světě. Za chvíli se budou loučit s maminkou, strejdama a ostatními kamarády a čeká je tolik důležité období učení, poznávání a objevování.

            

 

20.04.2012

Dnes nám dorazil diplom slovenského šampióna krásy pro Bernáška, který mu byl oficiálně vystaven 17. dubna v Bratislavě.

Enzíček nově na stránkách ruské databáze australských silky teriérů.

 

08.04.2012

Naše bílá rodinka Vám přeje Veselé Velikonoce!

Zleva: Gaja, Riverka, Amundsen, Amanitka a Bernie.

Vzhledem k tomu, že potencionálních zájemců bylo o mnoho více, než štěňátek, tak pevně doufáme, že jsme s Majdou sehnaly budoucí majitele dle našeho nejlepšího vědomí a svědomí. Riverka bude bydlet v Praze u Lucky (www.lonepack.eu), kde na ni čeká starší bílá ségra, sedmiletá Brangwen z Klubíčka "Freya", Amundsenek kousek od nás v Třebíči u Martina a Amanitka zůstane skoro doma - pocestuje jen pár minutek za roh do Ostravy. Předem všem velice děkujeme za budoucí prezentaci našich dětiček a výborný domov heart

 

07.04.2012

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA BŠO - SVOJANOV U BORUŠOVA

Bernášek dnes opět obhájil svoji oblíbenou výbornou dvě s rezervním cacem z dnešní výstavy (CAC je pro nás na klubovkách a speciálkách snad zakletýcheeky). Stejně jako minulý víkend jsem vyrazila v doprovodu Marti s Derínkem a den jsme si všichni pěkně užili. I počasí skvěle vyšlo, občas se na nás usmívalo i sluníčko. Jen co se doposuzovalo a rozdaly se ceny, rozpršelo se. Momentálně u nás teď déšť vystřídal sníh a pěkně chumelí.

 

03.04.2012

Štěnda už pobývají venku se strejdou Evženem (NO) a Nightem (pudl královský - světový vítěz mladých:)). A Riverce už stojí jedno ouško smiley

 

01.04.2012

Našim krásným broučkům už je 5 týdnů, váží 5 kilo a jsou prostě boží!

Amanitka 4,90 kg       Amundsen 5,20 kg       Riverka 4,80 kg

 

31.03.2012

Mezinárodní výstava psů České Budějovice - AREZZO V1, CAC, CACIB

Dnešní výstavní větrný a zamračený den jsem strávila ve společnosti Martiny a Davida, kteří přijeli se svým bílým švýcarským ovčákem Derínkem a belgickým ovčákem groenendael Thorískem (majitelé Bernieho tatínka Fergustona Taiena). Posuzoval nás slovenský rozhodčí Jaroslav Matyáš (před námi byli belgičáci) hezkým svižným tempem, tak jsme ani nezmokli.

          

Celkem se sešlo deset kousků běloušů (4 psi a 6 fen). Je to velmi malý počet účastníků, ale v poslední době se vyšší počty sejdou velice zřídka. Příští víkend nás čeká bílá speciálka ve Svojanově, tak tam to bude jiná konkurence. Celkem 93 pejsanů cheeky, takže budeme nakonec rozděleni do dvou kruhů - dlouhosrsťáci (Jana Svobodová) a teď po novém středně dlouzí chlupové (Ing. Jana Karhanová).

 

29.03.2012

 Tři nová videa našich miminek z jejich úplně prvních chvil venku.

 heart  heart  heart Jsou naprosto úúúúžasní   heart  heart  heart

 

Vrh A Šamanův trik poprvé venku

Amanita Muscaria - největší mazel, Amundsen - absolutní pohodář a flegmouš a Arctic River - průzkumník a akčňák

 

Amanita Muscaria Šamanův trik - dlouhosrstá fenka

 

Arctic River Šamanův trik - krátkosrstá fenka

 

 

25.03.2012

DUO CACIB NITRA 24.03.+ 25.03.2012

AREZZO Bohemia Star Moraveč - V2, r. CAC; V1, CAC

Dokončen titul šampion Slovenska a klubový šampion Slovenska

Víkend strávený v Nitře? Pro mě zatím nejhorší výstava ze všech. V pátek večer osmatřicet a shánění ATB. Kdybych jela sama, nebylo by o čem přemýšlet, ale nemohla jsem to holkám udělat. Vážně super zážitek. Společnost mi dělaly opět Linda, Mirka a Klárka. Bez nich bych to snad ani nezvládla.

A ještě kdyby to nedopadlo, tak bych vůbec nebyla naštvaná.... Naštěstí jsme to s panem bílým dojeli. Bernášek touto výstavou splnil podmínky pro udělení titulu šampion Slovenska a klubový šampion Slovenska. V Bratislavě bychom tak, při troše štěstí, mohli rozjet dalšího granda.

V sobotu byl s námi ve třídě Eggy z Blatenských luk (V1, CAC, CACIB, BOB), který se tímto stal novopečeným Grand šampionem Slovenska. Ještě jednou obr gratulace chlupáčovi a Hančulí.

 

21.03.2012

Našim mimískům je dnes už rovný měsíc. Neskutečně to letí. Škoda, že jsou tak daleko a času je tak málo.... Medvědi rostou jako z vody, už papají i syrové masíčko a jak jsou jenom tři, mlíčka mají stále dostatek, tak jsou pořádní buclíci.

 

Štěňátka se vydávají na průzkům: první jde jako vždy River, druhý Amundsen a třetí  naše muchomůrka Amanita

 

Amundsen s maminkou

 

17.03.2012

Norískovi byl dnes na klubové schůzi DKČR předán pohár za titul klubový šampion mladých. Fotka s pohárkem bude dodána snad co nejdříve :).

Začali jsme s agility! První dva tréninky absolvoval jenom Enzíček a pak jsem si řekla, proč to jen tak ze srandy nezkusit i s Bernardýnem a ve finále to ledního méďu nejvíc baví. Skočky, tunely, áčko, lávku - všechno dal z patra. Je prostě bezkonkurenční ve všemwink.

 

14.03.2012

ENZO Red Speed Bohemia Xsantia: luxace patelly (čéšky) 0/0

Dnes další super zpráva smiley. Enzíček byl vyšetřen na luxaci patelly (MVDr. Luděk Kučera - jeho specializace: posuzování DKK, DLK a luxace pately). Výsledek 0/0 je tedy normální.  Máme  velkou  radost.  Vyšetření se provádí v pohybu a vklidu vleže

na boku. Celkově se posuzují anatomické abnormality zadní končetiny, uvolnění čéšky, postavení holenní kosti, tvar kladky stehenní kosti a přidružené patologické procesy. Pokud vůbec nevíte, o co jde, mé laické vysvětlení :). Stejně jako u dysplazie kyčlí existují čtyři stupně i u luxace čéšky: 0 = normální (bez jakýchkoli změn, ani tlakem čéška nemění své místo, drží pevně v jamce); 1 = habituální (čéška se při zvýšeném tlaku uvolní, ale sama se vrátí na původní místo); 2 = habituální (čéška vyskočí při menším tlaku, vrátí se zpět); 3 = stacionární (čéška se uvolňuje sama, málokdy drží pozici); 4 = stacionární (čéška se vůbec nenachází na svém místě). Pejska, v porovnání s dysplazií kyčle, nic nebolí ani při vyšších stupních luxace, ale dochází jednodušeji řečeno k vypadávání, uvolňování čéšky z jamky, tím ke zkracování šlach a pejsek stáčí zadní nožičky k sobě. Tudíž lze luxaci velmi snadno poznat z pohybu psa. Doporučuje se operace od třetího stupně, někdo ji provádí už mezi druhým a třetím a platí zde, že čím dříve, tím lépe a to proto, aby nedocházelo ještě k většímu poškození a zkracování šlach.

13.03.2012

AREZZO Bohemia Star Moraveč: test DNA MDR 1 (N/N) (+/+)

Máme báječnou novinu! Dnes jsme obdrželi výsledky genetického vyšetření Bernieho. V minulém týdnu byl testován na mutaci genu  c.227_230delATAG MDR1 - na jeho přítomnost či absenci.

A výsledek je negativní!!!! Mutace tedy nebyla detekována, tzn. že Bernie nemá žádnou lékovou přecitlivělost a není ani jejím přenašečem. Více o tomto genetickém vyšetření si můžete přečíst na přiloženém výsledku vyšetření vpravo, ale mnohem více info o této problematice naleznete na stránkách plzeňské kliniky Genomia, kde byly vzorky testovány.

 

NORIS Halit Paša: test DNA vWD typ I N/N + lokus D/D

Ani Norísek genovému testování neunikl. Stejně jako Bernáškův test na MDR1, tak ani tyto vyšetření u nás nejsou pro chov povinné. Z výše uvedeného vyplývá, že Norísek byl vyšetřen na přítomnost či absenci mutace c.7437G>A exonu 43 VWF genu způsobující deficit nebo poruchu funkce vWF. Výše uvedený výsledek v překladu znamená, že je prostý Willebrandově nemoci (porucha srážlivosti krve).

VWD se projevuje různě vážnými krvácivými stavy, které jsou nejvíce patrné v tkáních, kde krev protéká tenkými cévami. Jedinci postižení vWD mají sklon ke krvácení z kůže a sliznic. Tento typ I je nejčastější a nejméně závažná forma vWD u savců. Nemoc je charakteristická nižší koncentrací vWF v plazmě, struktura vWF bývá nenarušená. VWD typ I se vyskytuje např. u plemen jako je: bernský salašnický pes, manchester teriér, welsh corgi pembroke, pudl (všechny varianty), labradoodle, goldendoodle, samozřejmě dobrman a mnoha dalších.

Toto onemocnění je dědeno autosomálně recesivně, tzn. že se projeví pouze u jedinců (P/P), kteří zdědí mutaci od obou rodičů. U heterozygotních jedinců (s výsledkem N/P) se onemocnění neprojeví, ale jsou jeho přenašeči. V případě krytí dvou heterozygotních jedinců bude čistě teoreticky 25% potomků zcela zdravých (N/N), 50% potomků přenašečů (N/P) a 25% zdědí od obou rodičů mutovanou alelu a budou postiženi nemocí vWD typ I (zdroj Genomia).

Druhý výsledek na lokus se týká dědičnosti barev. D/D označuje, že Norda nemá genetické vlohy pro předávání nestandardní modré a isabely barvy svým případným potomkům.

 

04.03.2012

DUO CACIB Záhřeb, Chorvatsko - 03.+ 04.03.2012

         

AREZZO Bohemia Star Moraveč - V1, CAC, CACIB, BOB;  V1, CAC

Pan Bílý opět nezklamal a zazářil i v konkurenci samých dlouhosrstých kolegů a kolegyň. V sobotu se stal nejlepším psem a jedincem plemene, probojoval se tak do závěrečných soutěží, a v neděli obdržel svůj druhý chorvatský CAC. Stal se tak čekatelem šampiona Chorvatska. Více fotek a videí nejen psíků z výstavy (pár kilometrů před chorvatskými hranicemi jsme pro pejsky udělaly zastávku u nádherného hradu Trakošćan) naleznete ve fotogalerii na rajčeti. Velký dík patří mým spolubojovnicím. Holky, bylo to náročné, ale super smiley.

           

 

25.02.2012

Prckové se mění před očima a jsou děsně šikovní. Už se začínají stavět na nožičky. Každý den vypadají jinak a neuvěřitelně rostou, pejsek už má cca 700 gramů. Akorát toho času na blbnutí s foťákem moc není, tak snad něco brzy bude wink.

Fotečky miminek první den po narození a jako čtyřdenní.

 

24.02.2012

heart Štěňátkům jsou dnes tři dny. Holčičky už mají 650 gramů, pejsek 680 gramů. heartVšichni jsou strašně moc hodní, krásně papají a vůbec nezlobí maminku. Už máme jméno pro první rošťandu, nejspíš to bude Arctic River a pejsek je "pracovně" Amundsen cheeky Brzy se můžete těšit na aktuální fotečky miminek.

A na blogu Koiry další článek k zamyšlení "Nebojte se, on je hodný", který si jen za dnešek přečetlo neuvěřitelných 3539 lidí!!!!

 

 

21.02.2012

 

                      

heart heart heart  Máme štěňátka: 2 holčičky + 1 chlapeček  heart heart heart

 

Tak je to tady!!!! Tina Turner Miraja "Gaja" porodila svá první miminka. Jsou to vůbec i první štěňátka mých pejsků. O to krásnější je to pocit :). Všichni máme strááááááááášnou radost a hlavně že je naše mamina v pořádku laugh !!!
Gajuška začala rodit těsně po půlnoci, přesně na termín.
Štěňátka tedy přišla na svět 21.02.2012, což je palindromatic-ké datum, které se dá číst zepředu i zezadu stejně. Další takovéto magické datum přijde až za dalších osm let. Tak snad toto datum, vhodné pro nové začátky a pro tvorbu nových věcí, bude pro naše narozená miminka šťastné a ony prožijí krásný a dlouhý psí život a svým budoucím pánečkům přinesou jen spoustu radosti a pokud možno žádné starosti.
Jako první přišla na svět červená holčička, dlouho po ní první (a bohužel i jediný) chlapeček a nakonec, hned po pejskovi, přibyla do party ještě jedna slečna.
Všechna miminka jsou půlkilová a mají se čile k světu. Červená holčička je prý děsně ukecaná po mamince a jedinej chlap, celej malej Bernard, zase raději pěkně v klidu odpočí-vá u maminky.
Děkuji Vám, holky, za krásné zprávy a nádherné fotky. Jste strašně moc šikovné, jak jste to všechno zvládly a už se nemůžu dočkat, až Vás všechny uvidím na živo!!!! Nejen novopečený tatínek posílá všem třem svým rozkošným dětičkám velké oblíznutí a pohlazení.
Veškeré dění kolem prcků a nejaktuálnější informace včetně mnoha fotografií, můžete průběžně sledovat na, Vám již jistě dobře známém, blogu K O I R A (psí hotel a školička pro pejsky).
Všechna štěňátka jsou vzhledem k jejich nízkému počtu již samozřejmě zadána. Doufám, že o nich ještě v budoucnu uslyšíme wink.
 

17.02.2012

Každým dnem čekáme naše první bílá miminka. Čas si zatím můžete zkrátit jedním z mnoha krásných článků nejen ze života jedné smečky. Autorkou všech těchto úžasných, pravdivých a často i hodně dojemných povídek je Mgr. Magda Šimečková, majitelka naší budoucí maminky Gajušky.
 
Tento nejnovější se jmenuje "Otevírač srdcí". Hlavním hrdinou tohoto skutečného příběhu je její nejnovější přírustek ve smečce, úžasné stvoření, německý ovčák Evžen.
 

06.02.2012

Dnes slaví krásné páté narozeniny maminka našeho Noríska - Princezna HP. Přejeme jí všechno nejlepší a hlavně stejně dobré zdraví i do dalších, minimálně ještě dalších pěti, let.
A budoucí maminka našich prvních Bernarďat Tina Turner Miraja "Gaia" nám dle nejčerstvějších zpráv od Magdy úspěšně přibírá na váze, nechce se jí moc chodit ven (v těchto mrazech se ani není čemu divit) a jako správná nastávající mamina je děsně mlsná cheeky Stránky CHS, kde se štěňátka narodí, jsou prozatím v přípravě, tak se alespoň můžete podívat na tento blog. Krom našich štěňátek tam najdete i spoustu užitečných informací a zajímavých článků ze psího života.

 

28.01.2012

                                  MVP Głogów, Polsko 27.01.2012
Včera jsem se s Enzíčkem a jeho sestřičkou Žili (Exclusive Lady) zúčastnila první polské mezinárodní výstavy v tomto roce. Ve čtvrtek nám náhle ze zdravotních důvodů změnili španělského rozhodčího a posouzoval nás Ir Gerard Cox.
ENZO RED SPEED Bohemia Xsantia - třída mladých V1, CAJC, BOJ, BOB

Enzíček tímto dokončil svůj první titul Junior šampion Polska a stal se tak zároveň i prvním pejskem z vrhu E, který je JCh! Více fotek Enzíčka s pohárkem na rajčeti. Žilinka má ze dvou výstav už dva CAJCíky, tak jej bude jistě brzy následovat yes

 

25.01.2012

Nejhodnější pes, nejvěrnější a nejmilejší společník, nejbáječnější kamarád, můj splněný dětský sen, .... Zkrátka před třemi roky se narodil ten nejúžasnější bělouš na světě. Když mu byl rok, dostal nové dobrmaní miminko, kamaráda na život a na smrt. Dříve to platilo obrazně, dnes už bohužel doslova...

Všem našim bílým bráškům a sestřičkám přejeme krásné narozeniny a šťastný a spokojený psí život s plným bříškem a hlavně s láskou svých pánečků.

 

20.01.2012

Náš milovaný Enzíček má dnes velký den. Slaví své první narozeniny!!!!!!!  Děkujeme Lucce za tak báječného kamaráda.

Je to malý velký psík se srdcem dobrmana. Nic pro něj není problém, nezná žádnou překážku. Pokud si myslíte, že to je klasický malý hysterický gaučák pak vězte, že tohle je "Pan pes". Nic ho nedokáže naštvat víc, než když se k němu někdo chová jako k malému plyšákovi. Možná tak vypadá, ale jeho parťáky jsou dobrman a ovčák, se kterými bez jakéhokoli zvýhodňování absolvuje veškeré jejich aktivity.

 

Celému vrhu "E" Bohemia Xsantia

přejeme všechno nejlepší!!!

 

 

17.01.2012

Kolem 20. února 2012 přijdou na svět naše úplně první malá Bernarďata!!!! Strašně moc se na ně těšíme už teď. Budoucí maminkou je tato úžasná krátkosrstá fenka z

Ostravy - Tina Turner Miraja "Gaja" /Ch. Big Boy Rychlý Stín x Ch. Gale Innocence Miraja/.

Krytí proběhlo tři dny před Vánoci a dnes byla ultrazvukem potvrzena březost. Krom toho, že je Gaja moc a moc krásná fenka s dokonalým pigmentem, je hlavně skvělá v povaze. Kontaktní, společenská, poslušná, nebojácná - prostě celej Bernášek, což je fantastické. O to víc jsme rádi, že si holky vybraly právě nás.

Už máme zamluveného jednoho krátkosrstého chlapečka a jednu holčičku. Moc dobrá volba wink Odběr štěňátek možný koncem dubna. Veškeré změny budeme prožívat spolu s Gajuškou a budeme se snažit Vás pravidelně informovat.

Naší nastávající mamině přejeme hlavně hodně zdraví, dostatek energie a hladký průběh březí i porodu.
 

 

TOPlist