Přejeme Vám krásné Vánoce a do nadcházejícího roku 2012

hlavně hodně zdraví a osobní spokojenosti!!!

 

 

11.12.2011

Národní výstava psů Legionowo, Polsko

Máme za sebou náročný víkend, více než 1400 ujetých kilometrů a fantastické ukončení výstavní sezóny 2011.

AREZZO V1, CWC/CAC, vítězný pes, vítěz rasy BOB

ENZO V1, CAJC, nejlepší mladý BOJ, vítěz rasy BOB (v 10 měsících!!!)

 

 

Máme obrovskou radost! Kluci jsou fantastičtí a dnes se oba precizně předvedli. Za svůj výkon dostali samozřejmě masitou odměnu:). Ráda bych zůstala do závěrečných soutěží, ale daleká cesta domů zavelela k okamžitému odjezdu. Tak snad někdy příště. Mám fotky a videa téměř všech běloušů, v galerii budou co nejdříve. Celkové výsledky tentokrát bohužel nemám, neboť se nikam na tabuli nepsaly a všichni, včetně paní rozhodčí s vedoucí kruhu, ihned po posuzování opustili stanoviště.

Tímto úžasným vítězstvím se tedy loučíme s letošní, velmi úspěšnou, sezónou a držte nám palce do dalších klání. Bernášek má rozjeté tři šampionáty (AT, PL, SR), Norísek dva (ČR a SR) a Enzíček začne po juniorech makat na dospěláckých. Ani cvičení však nechceme zanedbat, tak to budou kluci moc potřebovat.

 

8.12.2011

Chlupík Xivrík, nejstarší/nejnovější člen naší smečky, dnes slaví své krásné šesté narozeniny! Našemu největšímu mazlovi, který vydrží drbání i několik desítek minut a ještě je rád, přejeme vše nejlepší. Hlavně ale aby byl stále stejně zdravý a čiperný jako doposud a aby ho puberťák Enzíček moc nezlobil.

        

 

03.-04.12.2011

Mezinárodní výstava psů WELS, Rakousko

Běloušek Bernášek si dovezl další mezinárodní úspěch a stal se čekatelem na  šampionát další evropské země! Vystavoval se ve třídě šampionů v celkové  konkurenci třech psů a opět se v cizině neztratil. 

Sobota 3.12.2011 - V2, r. CACA, r. CACIB

Neděle 4.12.2011 - V1, CACA, WSÖ-CACA

Čekatel šampiona Rakouska

Výsledky běloušů z prvního a druhého výstavního dne již ve výsledcích.

 

30.11.2011

Enzíček podstoupil kompletní vyšetření očí u MVDr. Beránka (specialista oftalmolog) v Pardubicích s nejlepším možným výsledkem - je prostý (negativní na všechna onemocnění). Výsledek vyšetření naleznete v Enzíkově sekci. Toto vyšetření by se mělo opakovat každých 12 měsíců.

 

20.11.2011

Náš mladý šampion Norísek dnes slaví své druhé narozeniny!

Všechno nejlepší, broučku, pěkně pracuj a buď zase kamarád se svým bílým bráškou smiley

 

19.11.2011

Tak jsme krátce před půlnocí zpátky po náročných 13 hodinách za volantem. Ale stálo to za to. Z mezinárodní výstavy v Polsku jsme si dovezli to nejlepší, co jsme jen mohli!!! Mám velkou radost, je to obrovský úspěch.

Enzo: V1, CAJC, BOJ -> čekatel polského junior šampiona

Bernie: V1, CWC/CAC, CACIB, BOB -> čekatel polského šampiona

Pro ty, kteří se v tom stále ještě příliš neorientují, Enzíček nejlepší mladý a Bernášek nejlepší bílý ovčák ze všech!

Kdyby byl bílý ovčák plně uznaným plemenem již dříve, máme jen krůček k titulu Interšampión C.I.B.!

Více info a fotky snad zítra, jestli brzo procitnu, teď jdeme spát. Cesta to byla opravdu daleká. Hlavně pro pejsky.

 

17.11.2011

      

Rouzínka se vrátila na místo činu, 

   

aneb jsme zpátky na zámku wink

      

Přes zimu jsme se s Jamie a Rouzíkem přestěhovali na Zámecký statek v Lukách nad Jihlavou, kde je krásná velká hala.  Zde můžeme pilně trénovat přes celou zimu, od rána do večera, aby už taky byly vidět nějaké ty pokroky a nezapomnělo se již naučené.

         

A včera a dnes, tedy 16. - 17.11.2011 se obě naše holky účastnily svého druhého semináře s Esther. Opět to bylo perfektní! Ještě jednou moc děkujeme, že jsme s Estherkou mohli trénovat a těšíme se na příště.

A ještě přidávám fotky naší Terezky ze Zámeckého statku Luka n/Jih, která v parkuru L (120/130 cm) vybojovala minulou sobotu fantastické první místo!!! Všechny fotky na rajčeti Brno Veveří 12.11.2011.

               

 

1.11.2011

Tatínek našeho Enzíčka Ch. Tawny Mist Take It To The Mat "Wrecker" dokončil o uplynulém víkendu i amerického šampiona -  AKC Champion!!! V sobotu 29.10.2011 se konala výstava, na které Wrecker získal 5 majoritních bodů (v USA je šampion součtem bodů z jednotlivých výstav) a k tomu si odnesl i ocenění Best of Winners (nejlepší z vítězů), Best Bred By Exhibitor (nejlepší z plemene vystavený chovatelem) a Bred by Exhibitor Toy Group 2 (druhé místo ve skupině malých plemen)!

Moc gratulujeme!

image

 

24.10.2011

Vzpomínáme na našeho bílého tatínka Ferdžínka, který by dnes oslavil své 8 narozeniny. Ferdžíku, strašně moc nás mrzí, že jsme neměli tu čest, poznat Tě osobně. Ono je pořád na všechno spousta času a najednou je příliš pozdě... Máme Tě moc a moc rádi a děkujeme Ti za takového hodného a krásného potomka, jakým je náš Bernášek. Tvoje panička často říká, že se Ti v mnohém podobá. Svým způsobem jsi tedy stále s námi...

Ferdžínek - Ferguston III.jpg (normální)

 

17.10.2011

Fotky Rouzínky ze včerejších drezur od JC Petrovice ZDE.

Š á r k a    a    R o o s   H.

    

            

        

 

16.10.2011

Dnes v hlavní roli Bernardo a Rouzíček:

Bernie složil svoji druhou zkoušku! Tentokrát podle řádu ČMKU - Kynologická jednota ČR Brno, tedy ZOP. Mám hroznou radost a těší mě, že krasavec umí i makat. Do tatínka máme ale stále hóóóódně daleko smiley. Fotky brzy.

A Rouzí dnes odjela své poslední letošní závody a sezónu zakončila opravdu skvěle. Z obtížností DD a DU si odvezla z Vondrova 5. a 6. místo! Takže bilanci - co výjezd na závod, to stužka - opět potvrdila a obojí ještě zajela na více než 60 bodů. Šárko, děkujeme Ti za krásná umístění!

 

8.10.2011

Tak podávám hlášení z dnešní MVP České Budějovice. Hani, palce jsi držela parádně, neboť Bernardo dnes dokončil Českého grand šampiona!!! Stal se tak teprve 14 bílým ovčákem, 6 psem, který tohoto titulu dosáhl.

Zároveň získal svůj první CACIB (čekatelství mezinárodního šampiona krásy) po oficiálním a plném uznání tohoto plemene.

Zasedání FCI proběhlo v Paříži ve dnech 4. a 5.7.2011 a bílý ovčák může obdržet CACIB od 6.7.2011.

Ode dneška je tedy čekatelem prestižního mezinárodního titulu C.I.B. (dříve značeno zkratkou ICh. - Interšampion). Bernie musí mít 4x CACIB ze třech zemí od třech různých rozhodčí v rozmezí jednoho roku a jednoho dne (více info v sekci Jednotlivé třídy, tituly a šampionáty).

    AREZZO Bohemia Star Moraveč - třída šampionů:

V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU

NOVOPEČENÝ GRAND ŠAMPION ČR

                    

V závěrečném boji o BOBa nás porazila tahle o rok starší krasavice z Německa: Jayla vom Altvilstal, která se v závěrečných soutěžích probojovala mezi sedm nejlepších psů FCI I skupiny! Výborná reprezentace běloušů. Ještě jednou gratulace.

          

    

 

A také nesmím zapomenout na naši Rouzínku! Ta dnes jela svůj další závod v drezuře, který se konal, letos pro ni už podruhé, v Bohuslavicích. V soutěži Z3 vybojovala nádhernou červenou stužku, tedy fantastické třetí místo a v těžší soutěži L8 skončila s více jak 60 body těsně za stupněmi vítězů.

Sice na všech frontách chladno a upršeno, ale úspěšno :)

 

2.10.2011

Dnes jsme se zúčastnili naší první krajské výstavy. Nahlásilo se na ni 91 psů a konala se v příjemném prostředí Kynologického centra Rychety v Praze. Přihlásila jsem šampiona Bernáška, aby si doplnil sbírku titulů ještě o krajského vítěze a dorostence Enzíka zase proto, aby ještě potrénoval před vstupem do třídy mladých, kde už bude bojovat o juniorského šampiona. Oba klucí si odnesli nejlepší možné ohodnocení.

 

26.9.2011

Dnes nám dorazilo vyhodnocení Norískových kyčlí z Německa se stejným výsledkem jako z Hradce, tedy HD-A (frei).

 

24.9.2011

Norískovi byl 13.7.2011 na schůzi výboru DKČR oficiálně udělen titul "Klubový šampion mladých". Zápis ze schůze uveřejněn 21.9.2011.

 

18.9.2011

Bernášek dnes složil svoji první zkoušku ZZO podle národního zkušebního řádu. Fotky naleznete zde.

 

11.9.2011

Tak fotky Noríska jsou na světě!!! Kdyby jste se chtěli podívat i na ostatní psíky, najdete je na rajčeti halitpasa v tomto albu.

     

     

      

A dnes jsme byli na parkurech v Přibyslavi. Dopoledne se jely hobby závody, kterých se účastnila Ája se Žuldou - 5. místo. Po skončení hobíček byly oficiální závody ZL a L. Ty jela Terezka s Ibrou a tyhle holky si též odvezly stužku, a to červenou za 3. místo. Krásná čistá jízda. Místy se až tajil dech při velice vysokých a efektních skocích Ibry. V úplném závěru ještě proběhl parkur "Mini - maxi", kde se postupně zvedala poslední překážka ze 120 cm až do 170 cm. Fotek mám šílený kvanta, tak je budu postupně nahrávat na rajče.

 

10.9.2011

Dnešek byl pěkně nabitý. Bohužel se nám sešly dvě klubovky v jeden den. Tak nám nezbylo nic jiného, než rozdělit své síly a s Norískem vyrazit do Sadské a Bernáš se silkami nabral směr autocamping Rozkoš u České Skalice.

Norísek je prostě nejlepší a má dalšího CACe!!!! V mezitřídě s přehledem porazil tři psy. Klubovka byla bez zadání titulu "klubový vítěz", tak se šlo rovnou do boje o BOBa. Fotky doplním později, pokud ho někdo blejsknul.

Noris Halit Paša - V1, CAC

No a Bernášek byl taky v konkurenci třech dalších psů a skončil s výsledkem V3 (dva psi KS a dva DS). Což není nejlepší, ale i přesto je radost veliká, protože se nááádherně předvedl jak ve statice, tak i v pohybu. Tomu odpovídá i krásný posudek, ve kterém mu byl vytčen pouze volný pysk, který paní rozhodčí Plškové kazil celkový dojem ze psa. O jeho dobrém předvedení, kterého se tentokrát ujala Martina (majitelka Bernieho tatínka), se můžete přesvědčit na fotkách, na kterých se za chvíli začne pracovat. Budou přidány klasicky na rajče. Pravděpodobně zítra, stejně jako výsledky celé výstavy.

     

Arezzo Bohemia Star Moraveč - V3

A ještě abych nezapomněla! Bernáškovi byl po skončení posuzování oficiálně udělen titul "Klubový šampion" a ocenění "Missák 2010". Takže jsme si z výstavy dovezli další tři poháry.

          

 

9.9.2011

Včera a dnes absolvovala naše kobylka Jamie dvoudenní trénink westernového ježdění s Esther Weberovou. Nejen, že to je velice úspěšná mladá dáma, o čemž se můžete přesvědčit na jejích stránkách www.ewstyle.com, ale zároveň je i velice milá, sympatická a vstřícná. V pátek se k Jamie přidala i Rouz. Fotky z tréninku na rajčeti.

 

5.9.2011

Haluška by dnes oslavil své čtvrté narozeniny. Posíláme moc pusinek.

 

3.9.2011

Dnešní drezúrní závody v Tetčicích, kam jsme chtěli jet s Roos, nám zrušili, tak jsme vyrazili s Ájou na parkury, které se i tentokrát konaly u nás v Jihlavě. Ája s Žulinkou jely vůbec po druhé stupeň "Z" (100-110 cm). Při premiéře v Červeném kříži obsadily skvělé třetí místo a dnes dokonce dosáhly mety nejvyšší! Velké gratulace holky!!! Další žlutá je doma wink

              

Fotky z dnešních závodů se už nahrávají na rajče - JK Niss.

 

28.8.2011

Dnes se konal v Petrovicích, kde bydlí Jamie a Rouz, dětský den. Počasí vyšlo úplně nejlíp. Zkrátka ideální jako na objednávku. Koníků - poníků se sešla pěkná řádka, tak se děti dosytosti vyřádily. Soutěžilo se hned v několika disciplínách, například v mini parkurku, jízdě zručnosti, pro pobavení se v samém závěru skákalo přes překážky bez koní. Dokonce se do soutěže zapojil i Bernard, který si dvě z překážek skočil. smiley 

         

Fotky a videa na rajčeti v tomto albu. Zatím je tam trochu fotek. Zbytek zítra.

 

21.8.2011

Bernášek má od včerejška kartu v katalogu krycích psů. Podívat se na ni můžete na stránkách klubu bílého ovčáka nebo rovnou přes odkaz zde.

Dnes bylo na stránkách klubu zveřejněno aktuální pořadí klubových soutěží - ocenění Missák (nejúspěšnější výstavní pes a fena) a Makáč (nejúspěšnější pracovní pes a fena) roku 2010. Bernie dosáhl za tuto klubovou výstavní sezónu (1.8.2010 - 31.7.2011) nejvyššího počtu bodů ze všech psů a dokonce i fen!!!! A z toho plyne, že máme strašnou radost a doma MISSÁKA 2010!!!!!! smiley Oficiálně nám bude toto ocenění uděleno, společně s diplomem a pohárem, na klubové výstavě, která se koná druhou sobotu v září. Bernie se bude i vystavovat, tak snad nám bude počasí přát.

Kompletní výsledky klubových soutěží 2010 naleznete ZDE a více info o těchto ocenění v sekci klubové šampionáty.

 

20.8.2011

Nykísek si z dnešní mezinárodní výstavy v Bratislavě odváží V2, r. CAC.

Velké gratulace našemu krásnému bráškovi a Helence!

Foto: Doberman SK

 

11.8.2011

Norísek na obranách z 9. srpna Jihlava. Foto Olda Pavel.

Figurant: Willem de Vries (Holandsko)

     

     

   

 

6.8.2011

Dnes se konaly v Bohuslavicích oficiální drezurní závody obtížnosti Z2, DU, L5 a JU. Jezdilo se v krásném areálu plném nejrůznějších zvířátek. Celkový dojem sice trochu kazil déšť, který ne a ne ustat, vydržel téměř po celou dobu závodění, ale to nám dobrou náladu nezkazilo. Ještě aby ano, když si Rouzíček se Šárkou přijeli pro žlutou, tedy první místo v Z2 !!!

     

Druhé závody a druhá stužka doma. Co víc si přát smiley

            

Další fotky a videa v tomto albu.

 

20.7.2011

Malé jubileum dnes má nejmladší člen naší smečky - první půl rok svého života. Za odměnu dostal pár minut trápení před foťákem.

          

 

12.7.2011

 Norísek dnes v Hradci Králové podstoupil rentgenování kyčlí s nejlepším výsledkem 0/0. Snímky budou zaslány na posouzení i do Německa.

Maminka Halušky, Edinstvennaya Moya iz Gratsiano zvaná "Mija" oslavila ve čtvrtek 7.7.2011 své deváté narozeniny! Přejeme jí hodně zdraví do dalších let.

 

10.7.2011

Rouzínka se dnes se Šárkou účastnila oficiálních drezurních závodů u Havlíčkova Brodu (holky spolu jely obtížnost Z1 a L1).

Byly to jejich první společné závody a hned si z úrovně L1 odvezly krásnou modrou stužku za 4. místo z více jak pětadvaceti přihlášených koní!!! 

Fotky z dnešních drezur naleznete zde. Pokud tápete, co to vlastně drezura je, základní informace si můžete pročíst tady.

Naše "černá perla" je nejen hezká, ale i šikovná wink

 

24.6.2011

Šárka mi včera poslala fotky, za které jí ještě jednou moc děkuji, jak to Rouzínce sekne v červeném. Nedalo mi to, abych Vám krasavici neukázala taky :)

 

 

Včera byl Bernie opět za zlého pejška wink. Za fotku děkuji Oldovi Pavlovi!

Celé album z červnových obran zde.

 

22.6.2011

Wrecker má za sebou další dvě výstavy, které proběhly 14. a 15. června ve Vancouveru. Jednalo se o výstavu "Silky specialty Regional" a "National show". Oba dva dny s fantastickým výsledkem "res. Winner Dog".

Jen tak dál Wrecky smiley

 

13.6.2011

Aktuální zpráva z USA, Tacoma Kennel Club Shows, June 12, 2011:  Wrecky se prezentoval na klubové  výstavě i druhý den a opět si odnesl titul "Best of Winner Dog".  A aby toho nebylo málo tak k tomu jako bonus ještě ocenění "Best Bred by Exhibitor Dog" (nejlepší pes a nejlepší pes vystavovaný chovatelem).

            

Enzík se svým úspěšným taťkou Wreckerem

Jsme na něho moc pyšní a držíme palce a tlapky do dalších klání! Brzy čeká Wreckera velká show, na které se bude vystavovat kolem stovky silek.

 

12.6.2011

Bernardo byl včera na klubové výstavě Mladé Bříští ve třídě vítězů společně s Dallasem, který tímto vítězstvím splnil podmínky pro udělení titulu českého grand šampiona. Gratulujeme!

(fotky mám všech ostatních zde, ale Bernášovi ne cheeky )

Bernie V2, r. CAC

 

Včera 11.6.2011 proběhla v USA klubová výstava plemene Australian Silky Terrier (Puyallup Valley Dog Fanciers / Tacoma Kennel Club Shows, June 11 & 12), které se zúčastnil i Wrecker (tatínek Enzíka). Získal titul "Best of winner dog", tzn. že vyhrál třídu šampionů a ještě porazil vítěze třídy otevřené (něco jako náš CACIB - nejkrásnější pes).

 

 

5.6.2011

Bělouš nám opět připravil super víkend, neboť na dnešní mezinárodní výstavě opět v Nitře získal svůj druhý slovenský CAC a k tomu jako bonus Derby vítěz CACIB a nejlepší z plemene.

Bernie V1, CAC, CACIB, BOB

 

4.6.2011

Bernášek se v sobotu poprvé na Slovensku vystavoval ve třídě šampionů se ziskem V1, CAC.

           

                   (Radava, 4.6.2011)                        (Nitra, 5.6.2011)                                     

 

3.6.2011

Nikýsek (bráška Noríska) měl dnes výstavní premiéru. S Helčou si ze Sence odvážejí první slovenský úspěch, velké gratulace!!!

Nike HP (uprostřed) získal v mezitřídě V1, CAC.

(foto Helena Soukupová)

 

28.5.2011

Norísek se dnes účastnil speciální výstavy dobrmanů v Kroměříži.

Vystavoval se v mezitřídě se ziskem V2, r. CAC.

 

22.5.2011

Bernášek měl velice úspěšný víkend, neboť na dnešní mezinárodní výstavě opět v Litoměřicích získal svůj druhý CAC (porazil tři šampiony) a zároveň se stal i nejkrásnějším švýcarským ovčákem!

Bernie V1, CAC, CACIB, BOB

 

21.5.2011

Na národní výstavě v Litoměřicích se Bernie poprvé vystavoval ve třídě vítězů a rovnou si odnesl i ocenění "národní vítěz" (nejkrásnější pes).

Bernie V1, CAC, NV

 

15.5.2011

Z mezinárodní výstavy v Bratislavě si odvážíme:

Bernie 2x výborný 2, r. CAC

Enzík 2x velmi nadějný 1

Noris výborný 1, CAC a výborný 2, r. CAC

Byla to výstavní premiéra v zahraničí pro všechny kluky. Pro Enouška i premiéra životní.


11.5.2011

Založeny stránky Šampioni z Vysočiny

 

 

 

7. května vyhrál Norísek na klubové výstavě v Klánovicích třídu mladých (porazil pět pejsků) a stal se tak čekatelem na titul

"Klubový junior šampion"

 

Od 29. dubna je Bernášek "Šampion krásy České republiky"

(poslední CAC obdržel 9. dubna v Ostravě ve věku 26 měsíců)

TOPlist