30.12.2017

A opět ta naše Lucie a další zkouška a zároveň poslední aktualita letošního roku. Tentokrát s jinou Bernášovou patnácti měsíční dcerkou - DRAKKA AREBA Artay of Highland - složila OB-Z.

        

 

28.12.2017

ARCTIC RIVER Šamanův trik, aneb naše prvorozená,  dnes složila dogdancingovou zkoušku MD1. Panička s migrénou a čubina s rozřízlou tlapkou a stejně to obě zvládly. wink

 

09.12.2017

Dnes proběhla v Nitře další MVP, kde náš Bernie dojel svůj druhý titul veterán šampiona a naše Dydynka si další titul naopak rozjela.

AREZZO Bohemia Star Moraveč "Bernie" - třída veteránů V1, BOV - dokončen "Veterán šampion Slovenska"

DIANDRA AREBA Artay of Highland - třída mladých 2x V1, 2x CAJC

 

25.11.2017

Zima klepe neúprosně na dveře, tak všichni skládají na "poslední chvíli" zkoušky, aby to ještě stihli před sněhem smiley. I naši potomci na tom nejsou jinak. Na Moravě šla na stopičku Bella, v Rakousku si dal poslušnost Eli.

BELLA NICE Forrento /AREZZO x DEBONAR FREE Meroxen/ - FH2 (88 bodů)

CORZAR Artay of Highland "Eli" /Snowpatrols DYSON x THAYA BERGER/ - BH/VT

 

17.11.2017

V sobotu 11.11. jsme s Ditou zavítaly do Německého Lipska, kde ve dnech 8.-12. listopadu probíhala světová výstava psů. Bělouši přišli na řadu čtvrtý výstavní den a vidět pár známých jmen "na živo" není úplně od věci. A když už jsme se rozhodly vyrazit na výlet, vzaly jsme s sebou i naše odchovy Darthvadera a Diandru Areba. Oba si odnesli ze třídy mladých VD a vzhledem k nepsaní posudků v podstatě nevíme za co. Takže žádné překvápko cool

 

07.11.2017

Dnes nám dorazily výsledky rentgenů kyčlí a loktů našich dalších dvou odchovů a opět nám vykouzlily úsměv na tváři i na duši. Kompletní zdravotní výsledky ZDE.

ARTEMISIA Artay of Highland - DKK 0/0, DLK 0/0

CARESI Artay of Highland - DKK 0/0, DLK 0/0

 

05.11.2017

MVP Praha - den druhý pod taktovkou "domácí" paní rozhodčí a jak bývá často zvykem na dvoudenních výstavách, tak i tentokrát byly výsledky v mnoha třídách zcela odlišné

AREZZO Bohemia Star Moraveč "Bernie" - třída veteránů V1, BOV - dokončen další Berniho titul "Veterán šampion České republiky"

      

      

DARTHVADER AREBA Artay of Highland "Dag" - třída mladých V1, CAJC, BOJ

        

          

DIANDRA AREBA Artay of Highland "Didi" - třída mladých V1, CAJC - dokončen Junior šampion České republiky

GREYS od Kunovského lesa - třída otevřená V3 (z pěti samých dlouhosrstých fen), fotku Greys bohužel nemám, protože jsem ji vystavovala

ICE QUEEN od Semberije "Sára" - mezitřída V4

Foto: Iveta Vyšín Manová, děkuji

 

 

04.11.2017

MVP Praha - den první v režii srbského rozhodčího, který, dle výsledků, vyloženě preferoval dlouhou srst a my máme nového Junior šampiona

DARTHVADER AREBA Artay of Highland "Dag" - třída mladých V1, CAJC - dokončen Junior šampion České republiky

DIANDRA AREBA Artay of Highland "Didi" - třída mladých V1, CAJC, BOJ

GREYS od Kunovského lesa - třída otevřená VD

 

31.10.2017

Dnes byla na našich stránkách překročena hranice čtyřista tisícového vstupu.

 

30.10.2017

Máme doma další výsledky rentgenů. Lepší být ani nemohly heart

COREEN Artay of Highland "Kara" - DKK 0/0, DLK 0/0

ICE QUEEN od Semberije "Sára" - DKK 0/0, DLK 0/0 (úhly 106 a 105)

 

 22.10.2017

  Naše holandská štěňátka /AREZZO x CHICO van Suthwalda/ mají dnes jeden rok. Všem devíti darebům posíláme mnoho pozdravů a děkujeme za fotky (vlevo Inky, vpravo Inca).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.10.2017

Včera složila Lucka s Drakkou /Arezzo x Bambina/ jejich první společnou zkoušku, dnes vyrazila pro změnu s River /Arezzo x Tina Turner/ na seminář "ralley dogdancingu". Holky si to moc užily wink.

 

 

14.10.2017

První déčkový odchovánek /Bernie x Bambi/ má zkoušku - DRAKKA AREBA - ZOP

Dnes se uskutečnil první ročník závodu bílého švýcarského ovčáka v kategorii ZOP "Běží liška k Táboru" (nastoupilo devět závodících psů). Vítězkou závodu se stala XIRA Acabo Czech. Moc gratulujeme úspěšným a všem děkujeme za účast.
Zkoušku splnili: Xira Acabo Czech, Canis Ronja Falco line, Cinderella od Veselských pískoven, Trewil White Ancilias, Drakka Areba Artay of Highland

 

07.10.2017

Dnes se konala mezinárodní výstava v Českých Budějovicích. Tradičně byla zima a pršelo. Foťák jsem s sebou ani nebrala, neb krom vystavování, hlídání a přendávání psů nebyl na nic jiného čas.

DURANGO AREBA Artay of Highland - třída mladých VD1 (vysoce nesený ocas)

BRUTTO Artay of Highland - třída otevřená VD2 (nevýstavní kondice)

AREZZO Bohemia Star Moraveč - třída veteránů V1, BOV

ICE QUEEN od Semberije - mezitřída V1, CAC

 

05.10.2017

Bernáškovi přišly na svět další dětičky, tentokrát v srbské CHS "von Olaf Weise".

 

03.10.2017

Dnes byli na RTG kyčlí a loktů naše další dva ochovy - skoro tříletá ARTEMISIA /ARGO of Barrandov´s Alley x THAYA BERGER Acabo Czech/ a sedmnácti měsíční CARESI /Snowpatrols DYSON x THAYA BERGER Acabo Czech/.

 


02.10.2017

Dnes dorazila z Finska přímo skvělá zpráva. DAREDEVIL AREBA Artay of Highland  "Räntä /AREZZO Bohemia Star Moraveč x BAMBINA White Chocolate/ - RTG DKK 0/0, DLK 0/0, LTV 0, VA 0. Výsledky nemohly být lepší! Máme velkou radost.

 

30.09.2017

Náš pan senior Béďa se dnes představil v rakouském Tullnu ve třídě otevřené a vyběhal si první místo v konkurenci dvou a půl letého dlouhosrstého psa Hooch la Bianco Montana. Nicméně CACA si neodnesl, že je jako starej a má být ve veteránech. Tak s takovouhle už to nedojedeme nikdy cool

 

26.09.2017

Dnes byl na RTG další náš odchovánek CORTINO Artay of Highland /Snowpatrols DYSON x THAYA BERGER Acabo Czech/.

 

23.09.2017

Dnešek byl ve znamení výstav.

HARLEY REA od Semberije (přímá sestra naší Sáry ICE QUEEN od Semberije) získala dnes na výstavě v chorvatském Osijeku V1, CAC, CACIB, BOB a dokončila tím podmínky pro udělení titulu C.I.B. - Mezinárodní šampion krásy (dříve Interšampion). Moc sestřičce i majitelům gratulujeme!

 

Tatínek našeho "B" vrhu KOTORI vom Terlüner Schloss dnes získal na MVP Gornji Milanovac v Srbsku V1, CAC, CACIB, BOB a BIG II.

         

A u nás doma se dnes konala národní výstava v Brně. Ve třídě otevřené se předvedla na své druhé výstavě AMÁLIE Almost Normal /AREZZO x ALLIS MIA Forrento/ s výsledkem VD4 a ve třídě vítězů THREA Acabo Czech /AREZZO x NESSIE Acabo Czech/, která si odnesla V1, CAC.

DARIA AREBA AoH má výsledky rentgenů z Finska - DKK 2/1, DLK 0/0

 

19.09.2017

První d´Arebáček má za sebou ve Finsku rentgeny. Oficiální výsledky DARII budou ke konci týdne. Daredevil "Räntä" půjde příští týden.

 

16.09.2017

Naši D´Arebáčci /AREZZO x BAMBINA/ dnes slaví první narozeniny devil

Všechno nejlepší našim déčkovým dětem a všem majitelům děkujeme za úžasnou péči a dosavadní krásné výsledky. Jsme na Vás moc pyšní a těšíme se na další akce!

VIDEO DRAKKA AREBA

 

A dnes jsme po více než roce zavítali do Nitry s Naší Sárou a ještě jsme vystavovali náš odchov Bruce AoH. Brusík má od jeho poslední výstavy v Bratislavě, kde mu jistý pan rozhodčí páčil tlamu na kontrolu zubů 5x a byl i dosti hrubý, problém při kontrole zubů a varlat, tak jsem si řekla, že to s ním zkusím sama, když mu chybí poslední CAC či r. CAC, ale bohužel Brusík si to spojil celkově s výstavou a dojet šampiona se nám nepodařilo. Celou dobu byl veselý, kontaktní, ale jakmile jsem při zkoušce před posuzováním zatlačila na zadek, aby se posadil, okamžitě pochopil, co se bude dít a začal vyvádět. Tak v kruhu při ostré kontrole jsem už věděla, tak jsem ho vůbec neposazovala a ukázala zuby ve stoji a dobrý. Ale kontrolu varlat jsme už bohužel neustáli a rozhodčí nám řekl, ať odstoupíme. Před halou to byl už zase starej zlatej Brusík, tak třeba se majitelce Simče podaří tento blok pomalu odstranit a ještě je na výstavě někdy uvidíme.

A i mise dojet junior šampiona se Sárou se nezdařila, ale za to jsem se pobavila minimálně u věty z posudku "fena se středně silnou kostrou". Popravdě silnější osmnáctiměsíční fenu aby člověk pohledal a střední sílu kostry má u mě například naše Tája. Ve všech předešlých posudcích máme "fena silné konstituce, fena silné kostry apod.". Takže opravdu vtip dne. Já ale byla skleslá z Brusíka, tak tohle už mi bylo vcelku fuk. Aspoň, že naše dcerka BERNIE´S BERNADETA Atagora /AREZZO x USUREI Donnevara/ získala ve třídě otevřené CAC a spravila nám v tom ponurém deštivém dni náladu.

Celkové výsledky z výstavy samozřejmě na našich stránkách.

ICE QUEEN  od Semberije - mezitřída V2, r. CAC

BERNIE´S BERNADETA Atagora - třída otevřená V1, CAC, r. CACIB

 

10.09.2017

V Chorvatsku proběhl v sobotu třetí ročník speciální výstavy BŠO. Absolutní prvenství z minulého roku obhájil Charming Casanova les Trois Baisers. Ve třídě pracovní nastoupil Kotori, tatínek našeho B vrhu Artay a z další "rodiny" se předvedla sestřička naší Sáry "Harley Rea od Semberije".

 

09.09.- 10.09.2017 Klubový víkend Česká Skalice

KLUBOVÁ VÝSTAVA 09.09. - rozhodčí Ing. Leoš Jančík

Letos byla překročena magická hranice sto psů. To bude asi tím, že jsme jich tam nahnali jedenáct cheeky A opět se projevila nadvláda dlouhosrstých jedinců. Jinak musím podotknout, že výstava byla moc pěkná, úroven si myslím, co do kvality zvířat, tak i celkové prezentace, stoupla a bylo na co koukat. A i sranda byla. A že jsme "vyžrali" všechny čtyři CAJCE ze všech kategorií (krátká fena, krátký pes, dlouhá fena, dlouhý pes), tak na to budeme dlouho vzpomínat....

CHS Artay of Highland - 2. místo v soutěži chovatelských stanice

 

ICE QUEEN od Semberije "Sára" - třída mladých V1, CAJC

DIANDRA AREBA Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC, BOJ

 

Naše odchovy:

BERNARD Artay of Highland - třída otevřená V3

BRUTTO Artay of Highland "Sany" - třída otevřená V1, CAC

CARESI Artay of Highland - třída mladých (neúčast)

COREEN Artay of Highland - mezitřída V3

DARTHVADER AREBA Artay of Highland "Dag" - třída mladých V1, CAJC

DRAKKA AREBA Artay of Highland - třída mladých V2

DURANGO AREBA Artay of Highland "Brit" - třída mladých V1, CAJC

 

Potomci Arezza:

GREYS od Kunovského lesa - třída otevřená V4

THREA Acabo Czech - třída vítězů V2, r. CAC

 

Bonitace 09.09.2017

BERNARD Artay of Highland "Berni" - chovný pes FCI

výška 64 cm, DKK 0/0, DLK 0/0, MDR +/+, DM n/n

BRUTTO Artay of Highland "Sany" - chovný pes FCI

výška 66 cm, DKK 0/0, DLK 0/0, MDR +/+, DM n/n

 

Svod 10.09.2017

CARESI Artay of Highland - neúčast

 

CORTINO Artay of Highland - Cortas se opět vtipně nezúčastnil, tak uvidíme do třetice, co ve Svojanově cheeky

 

DARTHVADER AREBA Artay of Highland "Dag"

výška 66 cm, skus nůžkový, plnochrupý až moc (I1 navíc)

 

DRAKKA AREBA Artay of Highland

výška 62 cm, skus nůžkový, plnochrupá, povaha klidná, splnila

 

DURANGO AREBA Artay of Highland "Brit"

výška 62,5 cm, skus nůžkový, plnochrupý, povaha klidná, splnil

 

07.09.2017

V Dánsku slaví vrh "G" BeDaBlanco /AREZZO Bohemia Star Moraveč x BeDaBlanco Brave Beyla/ svoje první narozeniny. Všechno nejlepší, dětwink

(na obrázku GONZO)

 

05.09.2017

Naše osmnácti měsíční Sára /Ice Queen od Semberije/ a šestnácti měsíční Kara /Coreen AoH/ si dnes střihly narkozu a nechaly si vyfotit kyčle a lokty. Holky byly potom docela dost vtipné a zakopávaly o sebe ještě odpoledne.

 

Dnes by se náš dobrmánek "Hali" (Ungoliant Halit Paša) dožil devíti let....

 

02.09.2017

BREADY GREYS Forrento "Avery" /AREZZO x DEBONAR FEE Meroxen/ se s paničkou účastnil dalšího dogtrekku "u Medveďa". 18 km dlouhou trasu zvládli za 4:40 hod.

 

21.08.2017

Mezinárodní výstava psů Tallinn, Estonsko 19.08.+ 20.08.2017

yes  2x CAJC, 2x BOJ, 2x BOS  yes

Náš jedenáctiměsíční déčkový odchovánek žijící ve Finsku (Vaasa) DAREDEVIL AREBA Artay of Highland "Räntä" /AREZZO x BAMBINA/ se účastnil dvoudenní mezinárodní výstavy psů v estonském hlavním městě. Ve třídě mladých vybojoval po oba dva dny JUN EXC1, CQ, JUN CAC, best junior, best male, BOS - rozhodčí sobota Michael Laub (Dánsko), rozhodčí neděle Anna Albrigo (Itálie).

 

My jsme se v ten samý víkend účastnili taktéž dvoudenní mezinárodky u našich sousedů - Mezinárodní výstava psů Bratislava, Slovensko 19.08.+ 20.08.2017 - a přivezli jsme si domů tři čekatelství (Bernie na veterána, Sára na juniora a Bery na dospěláckého šampiona).

AREZZO Bohemia Star Moraveč "Bernie" - třída veteránů 2x V1, 2x BOV

 

ICE QUEEN od Semberije "Sára" - třída mladých 2x V1, 2x CAJC, 2x BOJ

BLUEBERRY Altája - třída otevřená 2x V1, 1x CAC, 1x r. CACIB

    

 

13.08.2017

Vrh "T" Acabo Czech /AREZZO x NESSIE Acabo Czech/ dnes oslavil páté narozeniny a s ním i naše Tája. Jedna z pěti holčiček, Toffee "Peggy", již bohužel není mezi námi....
Na fotu TACCO Acabo Czech, který za námi přijel na návštěvu

          

 

12.08.2017

Dnes proběhla MVP v Mladé Boleslavi. Tentokrát jsme zvolily jinou cestu a vyhnuly se tak Praze a jejím kolonám, díky kterým jsme přijely před necelým měsícem na národní výstavu pozdě. Posuzoval rozhodčí ze Srbska. Se Sárou jsem nastoupila do třídy mladých a už už jsem si myslela, že nám pan rozhodčí zadá titul CAJC, když se do kruhu přiřítila třetí hlášená fena, která dorazila pozdě a prvenství nám vyfoukla. Tak alespoň Bery udělala velkou radost, když vybojovala první místo nejen ve své třídě, ale i v celkovém pořadí.

A zcela poprvé se představil Dag - náš odchov po Béďovi a Bambi, který si vyběhal hned napoprvé titul BOJ - nejlepší mladý jedinec plemene. Dag je překrásný pes s neuvěřitelnou sílou kostry, prostorným ladným pohybem, předpisovým pigmentem a krásnou samčí hlavou.

ICE QUEEN od Semberije "Sára" - třída mladých V2

 

BLUEBERRY Altája - třída otevřená V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB

 

DARTHVADER AREBA Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC, BOJ

            

 

08.08.2017

V naší chovatelské stanici plánujeme vrh "E" - více info zde /MURACO la Blankpapilio x AMANITA Šamanův trik/.

 

04.08.2017

Dnes se nám narodily další Bernáškovy dětičky ze spojení s dlouhosrstou fenkou ARIS z Papouščího ráje - vrh "F" v chovatelské stanici DANEL SOGNO. Na svět přišli 4 pejsci a 4 fenečky. Jsem sama zvědavá, jak budou mimina vypadat a zda na nás vykoukne nějaký "kraták" neb Bernie kryl jenom jednu dlouhosrstou fenku a všechny děti jsou z tohoto spojení dlouhé srsti.

 

15.07.2017

Dnes proběhla národní výstava v Mladé Boleslavi. Vyrazily jsme se Sárou a Bery. Se Sárou jsme výstavu prošvihly doslova o pár minut, tak jsem vystavila alespoň Bery ve třídě otevřené, kde jí o prsa utekl titul CAC. Pan rozhodčí to ale docela "sekal", takže známka výborná a ještě k tomu rezervní CAC, byl výsledek více než skvělý.

 

09.07.2017

Včera proběhla v Čisté u Horek tradiční letní klubová výstava. Z Arezzových potomků či našich odchovů se účastnil jen Dragan a ve třídě mladých skončil na druhém místě ze čtyř. Opět bohužel doplatil na své předvedení a celkovou nekázeň.

DRAGAN AREBA Artay of Highland - třída mladých V2

(foto Eva Šmolíková)

 

02.07.2017

Dnes slaví krásné JEDENÁCTÉ narozeniny maminka našeho Bernáška - ARTEMIS z Nového Malína "Sněženka". Je pořád v plné síle a kondici a snad jí to ještě nějaký "ten pátek" vydrží! Sníža má rozjetý titul "Veterán šampion ČR", stejně jako její syn Bernie.

 Foto únor 2017 - 10 let, 7 měsíců

 

01.07.2017

Dnes byli na RTG ve Finsku dva chlupatí synové našeho Bernieho Riot Leader s PERRO a Riot Leader s GRINGO /matka Snowpatrols GISSA/. Krásné výsledky potěší o to víc při vědomí, že severské země jsou, spolu s námi, na vyhodnocování nejpřísnější.

Perro - DKK 0/0, DLK 0/0, LÜW 0, VA 0

Gringo - DKK 1/1, DLK 0/1, LÜW 1, VA 0

 

25.06.2017

Lucka s Bernáškovými holčičkami se dnes účastnila neoficiálních závodů obedience "Chotýšanský borec". ARCTIC RIVER Šamanův trik skončila v kategorii OB-1 na druhém místě, devítiměsíční DRAKKA AREBA Artay of Highland v kategorii OB-Z obsadila taktéž druhé místo.

Mnoho fotografií z celé akce najdete v tomto albu

 

Druhý vrh "Riot Leader´s" /AREZZO x Snowpatrols GISSA/ dnes slaví první narozeniny. Všechno nejlepší Reinušce (na fotu), Gringovi, Chice a Perrovi.

 

24.06.2017

Dnes se konala 51. Mezinárodní výstava psů Brno - Intercanis

CORTINO Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC, BOJ - nejlepší mladý jedinec plemene (14 měsíců)

Corťas dnes vybojoval svůj druhý CAJC a titul junior šampiona už je na dosah. Kluci nám udělali moc velkou radost.

DRAGAN AREBA Artay of Highland - třída mladých VD4 (čerstvě 9 měsíců)

Z Dragana roste pěkný pes a opravdu hodně mi připomíná jeho tatínka, našeho Bernieho. A pokud jeho páníček zamaká na kvalitním předvedení, mohli by společně i něco pořádného jednou urvat.

ICE QUEEN od Semberije - mezitřída VD2 (čerstvě 15 měsíců)

Kruhy na této výstavě nejsou tradičně nic moc, takže na úzkém koberci dostat pořádně do pohybu dlouhou Sáru a pěkně ji natáhnout krok je mise nemožná, neb když už to vypadá, tak člověk musí brzdit a vybírat zatáčku.  A že by se dnes Saritě chtělo pěkně stát a vystavovat se, tak to se taky říci nedá cheeky

 

30.05.2017

Dnes jsme otevřeli rentgenové výsledky posledního béčkového chlapečka, a stejně jako jeho brášci, je i on nulový. Kluci byli na RTG na Slovensku, v Chorvatsku a dva v Čechách v patnácti, devatenácti, dvaceti a třiadvaceti měsících, takže výsledky jsou více než objektivní. O to větší radost z tohoto vrhu.

BRUTTO Artay of Highland - RTG DKK 0/0, DLK 0/0

        

 

28.05.2017

BREADY GREYS Forrento "Avery" /AREZZO Bohemia Star Moraveč x DEBONAR FREE Meroxen/ se dnes účastnil s paničkou jejich dalšího dogtreku. 22 km s 1100 metrovým převýšením zvládli za 6 hodin a 9 minut.

 

25.05.2017

Dnes mají svoje první narozeniny Bernieho německé dětičky - vrh B "vom Kettengrund" /AREZZO x CANTHIKA/.

 

23.05.2017

Dnes slaví sedmé narozeniny fenka BeDaBlanco BRAVE BEYLA, matka Bernieho dánských dětí.

 

22.05.2017

Tak dnes se nám v Mělníce narodily Bernieho nejnovější přírůstky - vrh B2 "Acabo Czech". Oppi vše perfektně zvládla a na svět přivedla krásný poměr tří pejsků a tří feneček. Hned po porodu mají štěnátka krásný pigment a jedna holčička je vlnečkatá, tak se necháme překvapit, zda na nás nějaký ten "chlupatec" vykoukne.

 

21.05.2017

CHS Almost Normal už mají odrodíno!!!! Na svět přišel B vrh /BRES NIAL od Knapovského potoka x ALLIS MIA Forrento/ v poměru 4 kluci a 3 holčičky. Posíláme moc velké gratulace a už se na mimina těšímeblush Vše vypadá zatím na krátkou - středně dlouhou - srst.

 

20.05.2017

Dnes se konala v Litoměřicích mezinárodní výstava, která probíhá v nádherném prostředí "zahrady čech". Je to jedna z mých nejoblibenějších českých výstav. Jednak díky krásnému prostředí, dobré organizaci, vycházejícímu počasi, levnému parkování, ale v Litkách se nám navíc i daří. A letos tomu nebylo jinak.

BLUEBERRY Altája - třída otevřená V1, CAC (4 feny)

ICE QUEEN od Semberije "Sára" - třída mladých V2 (5 fen)

        

"Berí" jsem vystavovala po čtvrté (2x r. CAC, 1x V3) a konečně jsme spolu paničce vyběhaly ten vytoužený CAC a rozjely šampiona. Tak třeba ho i někdy dojedem... :) Berí je i šikovná, už mají složenou ZOPku, ZPU1 a chystají se na BH a ZZO1.

No a Sárinka dnes vypadala o sto procent lépe než naposledy v Budějicích (podařilo se mi jí krapet "vykrmit" a konečně jí začíná růst nová srst), tak jsem tak trocho doufala, že by jsme mohly být druhé za Galaxy a hlavně prolomit ty dvě védéčka v řadě, a to se mi taky vyplnilo. Takže spokojenost veliká a chystáme se na další výstavní boje wink

18.05.2017

Dnes slaví náš fantastický vrh "B" dva roky. Na tento vrh jsem opravdu velice pyšná a z chovatelského hlediska i náležitě a patřičně hrdá. Celý vrh je moc pěkně exteriérově vyrovnaný, jemných a suchých rysů, standardních výšek, plnochrupý s nůžkovými skusy, všichni pejsci mají sestouplá obě varlátka, všichni jsou MDR1 i DM negativní po rodičích.

BERNARD, BORGIO i BRUCE mají nulové rentgeny loktů i kyčlí, BRUTTO čeká na oficiální posouzení výsledků (na RTG byl skoro ve dvou letech) a BURETTA, i přesto, že je vykastrovaná, se na rentgeny ve Finsku také chystá.

BRUCE je chovný od soboty na Slovensku, BORGIO bude uchovněn v Chorvatsku a BERNARD s BRUTTEM se na bonitaci chystají v září do České Skalice. Všichni majitelé si zaslouží moc velký dík. Mám Vás ráda.

 

13.05.2017

Dnes se konala v Kamenném mlýně na Slovensku klubová výstava a po ní klasická bonitace. Obojího se účastnil náš Brusík a vedl si moc dobře.

BRUCE Artay of Highland - mezitřída V2, r. CAC

Bonitace - uchovněn, výška 64 cm, plnochrupý, nůžkový skus, vyrovnaná povaha, DKK 0/0, DLK 0/0, DNA profil, MDR1 +/+, DM n/n

 

11.05.2017

Naše webové stránky mají dnes šest let od svého založení. Za tuto dobu náš web zaznamenal 367.174 návštěv (průměrně 168 návštěvníků denně).

 

05.05.2017

Dnes slaví své druhé narozeniny dva krasavci a čtyři krasavice z CHS "Almost Normal" /AREZZO x ALLIS MIA Forrento/. Celý vrh je plnochrupý a tři z šesti mají oficiální rentgeny (2x ČR, 1x USA). Kdo by chtěl podobné krásné štěňátko ze stejné chovatelské stanice, tak ho může mít, neboť "Mia" akorát čeká svůj druhý, poslední vrh s krásným sedmiletým pejskem, který je polobráška našeho Bernieho. Miunka má dnes svůj 47. den, tak štěňátka se narodí kolem 20. května. Více info v sekci nabídka štěňátek či přímo na webu chovatelské stanice.

            

 

03.05.2017

Tak to netrvalo ani týden a už máme z Finska krásné výsledky RTG.

CORAYA /Snowpatrols Dyson x Thaya Berger Acabo Czech/ - DKK 1/1, DLK 0/0.

 

02.05.2017

Dnes slaví své čtvrté narozeniny Snowpatrols GISSA - maminka Bernáškových dlouhosrstých finských dětiček Reiny, Perra, Chici a Gringa.

 

27.04.2017

Dnes byla ve Finsku na rentgenech CORAYA Artay of Highland. Oficiální výsledek se dozvíme za cca čtrnáct dnů. Na "céčka", kteří žijí v Čechách, si musíme ještě čtyři měsíce počkat.

 

26.04.2017

Dnes slaví první narozeniny náš "C" vrh. Pozdravy posíláme nejen do Čech, ale i do Rakouska, Finska a Kalifornie.

 

24.04.2017

Dnes vstupuje mezi veterány fenka CALLY od Kunovského lesa - maminka Bernieho géčkových dětí od Kunovského lesa.

 

23.04.2017

Máme potvrzenou březost - CHS Acabo Czech, vrh B2. Otec náš AREZZO, matka OPPI Acabo Czech (vlevo Nessie, maminka "T" vrhu Acabo Czech, ze kterého máme naší Thayu Berger, otec taktéž Arezzo; vpravo Oppi). Dnes je Oppi březí třicátý čtvrtý den a štěňátka očekáváme kolem 20. května 2017. V případě zájmu můžete psát na bily.ovcak@seznam.cz či o další bližší info tel.: 725 290 283. Očekáváme střednědlouhá i dlouhosrstá mimina.

 

22.04.2017

Dnes slaví šest let fenka USUREI Donnevara - maminka béčkové vrhu Atagora - otec náš Arezzo.

Dnes jsme zavítali na MVP České Budějovice. Bernášek se poprvé představil ve třídě veteránů a předvedl se s perfektně bílým kožichem a černým nosem a taky tradičně unuděn. Jeho ty výstavy fakt nebaví ani na starý kolena.... No a zase jsem vzala našeho Sannyho a Sáru, která chytla opět VD. Co k tomu říct? No že psa, který v poslední době moc nežere a je úplně bez chlupů do kruhu fakt nebrat. Ale když už tam jedu s klukama, tak jí přeci vezmu taky že laugh No a Sanny byl na pana rozhodčího moc atlet, což se na výstavy nehodí, ale já jsem nadšená z jeho pevné kostry, perfektně úhlených a rovných nohou, malých uzavřených pacek, jemného výrazu, suché tlamy, excelentního pigmentu a menších, pěkně nasazených oušek. V úterý jsme byli na rentgenech, tak když dobře pořídíme, od září se z něho stane krycí pes, stejně jako všichni jeho brášci.

AREZZO Bohemia Star Moraveč "Bernie" - třída veteránů V1

BRUTTO Artay of Highland "Sanny" - mezitřída V2

ICE QUEEN od Semberije "Sára" - třída mladých VD4

 

A dnes taky proběhl druhý ročník v obedienci BŠO, který, stejně jako loni poprvé, pořádala Lucka Outerská - majitelka dvouch Bernieho holčiček ARCTIC RIVER Šamanův trik (5 let) a DRAKKA AREBA Artay of Highland (7 měsíců).

Konečně přišel po pár nezdarech i ten tolik očekávaný úspěch a já jsem velice šťastná, že zde můžu napsat, že holky spolu složily zkoušku OB-1 na výbornou a tím si zajistily postup do vyšší kategorie OB-2 a zároveň svoji kategorii ze tří účastníků vyhrály. Moc to oboum přeji a holky si to za svoji práci jistě moc a moc zaslouží. Tak snad tohle bude to tolik potřebné "nakopnutí" do dalších cílů.

      

 

16.04.2017

Dnes proběhl v rámci klubového víkendu svod mladých, kterého se za nás zúčastnili Bernard, Brutto, Diandra, Deneris - všichni Artay, a pak jedna cizinka alias Sára - Ice Queen od Semberije. Celá sestava prošla s výsledkem plnochrupí, nůžkové skusy, pejsci obě varlátka, výšky pěkně ve standardu. Cortino si ještě svodovou přihlášku zopákne na podzim do Skalice, bohužel se musel nečekaně s pánečky vrátit domů.

 

15.04.2017

Speciální výstava SVOJANOV 2017

Na letošní speciální výstavu se sjelo pět našich odchovánků (zatím náš rekord) a všichni se moc hezky předvedli a zároven bych ráda ještě jednou všem poděkovala za prezentaci našich odchovů na výstavě. Těšíme se na příště wink

Foto a videa ODKAZ ZDE

BERNARD Artay of Highland - mezitřída VD

BRUTTO Artay of Highland - mezitřída V3

CORTINO Artay of Highland - třída mladých V1, CAJC

DENERIS AREBA Artay of Highland - třída dorostu VN1

DIANDRA AREBA Artay of Highland - třída dorostu VN2

 

Předvedení potomci po našem Berniem - AREZZOVI

ABIGAIL Almost Normal - mezitřída VD1, "Ebi" po výstavě absolvovala i bonitaci s výsledkem chovná

BERNIE S BERNADETA Atagora - třída otevřená V1, CAC, nejlepší středně dlouhá fena, "Bernie" po výstavě absolvovala i bonitaci s výsledkem chovná

      

ANNY KESSIE Almost Normal - uchovněna

        

 

MVP Praha 15.04.2017

DARTHVADER AREBA Artay of Highland - třída dorostu VN1

DRAKKA AREBA Artay of Highland - třída dorostu VN1

GREYS od Kunovského lesa /Arezzo x Cally/ - třída otevřená V3

 

13.04.2017

Krásné holčičky z Atagory /AREZZO x USUREI Donnevara/ dnes slaví dva roky. Vše nejlepší Bernie a Briuš heart

A holčička z Bernieho prvního vrhu - AMANITA - trénuje a trénuje :)

 

 

12.04.2017

Dnes slaví sedm let CHICO van Suthwalda - matka našich holandských, a v tuto chvíli posledních, dětiček.

 

08.04.2017

NVP Ostrava CORTINO Artay of Highland - třída mladých V2

posudek: roční pes, dobrého formátu, hlavu proporcion., výb. pigmentace, kor. tělo i pohyb

      

Dnes slaví své jedenácté narozeniny matka našich úplně prvních Bernáškových potomků - Gaja - TINA TURNER Miraja.

 

02.04.2017

MVP Bratislava BRUCE Artay of Highland - mezitřída V1, CAC

Brusík je právě za svou polovinou k získání titulu šampiona Slovenska.

BRUCE má vše nulové a negativní - DKK 0/0, DLK 0/0, MDR +/+, DM n/n a v květnu ho čeká slovenská bonitace.

 

01.04.2017

Náš bombarďák AREZZO Bohemia Star Moraveč alias Bernie - rozdíl 8 let.

    

 

31.03.2017

Dnes je tomu přesně osm let, kdy jsem si dovezla domů mého bílého andílka Bernáška heart

 

26.03.2017

Dnes proběhl druhý den mezinárodní výstavy psů ve Finsku, kterého se i dnes účastnil náš odchovánek "Räntä" DAREDEVIL AREBA Artay of Highland /AREZZO x BAMBINA/ ve třídě dorostu a "Poju" NOAH AKBO-Parchovany /AREZZO x WENDY MAGIC AKBO-Parchovany/ ve třídě otevřené.

 

25.03.2017

Dnes měli svoji výstavní premiéru dva Bernáškovi synátoři. Jeden ve Finsku a druhý v Dánsku. Na finské mezinárodce se předvedl DAREDEVIL AREBA Artay of Highland /AREZZO x BAMBINA/, který skončil na fantastickém druhém místě z pěti dorostenců. A v Dánsku se vystavoval BeDaBlanco GREAT GONZO /AREZZO x BeDaBlanco BRAVE BEYLA/, taktéž ve třídě dorostu, neb je o pouhých devět dnů starší co finský "Räntä". Z obouch chlapečků máme velkou radost a těšíme se na jejich další úspěchy.

         

A život není jen o úspěších a o tom dobrém, tak na druhé frontě se dnes nezadařila zkouška OB1 naší prvorozené RIVERCE Šamanův trik /AREZZO x TINA TURNER Miraja/. I toto jsou však cenné a tolik potřebné životní zkušenosti, které nás posouvají dál a dál. Tak holky - hodně štěstí na příště!!! wink

 

21.03.2017

Dnes za námi přijela nevěsta z Mělníka - OPPI Acabo Czech. S oběmi "akabačkami" nám to napoprvé nevyšlo, tak jsme si dali repete. Štěnátka se narodí okolo dvacátého května.

 

16.03.2017

Dnes se dožívá krásných devíti let slovenská kráska WENDY MAGIC AKBO-Parchovany - maminka našich slovenských dětí.

 

11.03.2017

Dnes slaví své první narozeniny naše Sára - ICE QUEEN od Semberije.

 

04.03.2017

Dnes slaví naše BAMBINA White Chocolate své třetí narozeniny.

   

 

02.03.2017

Dnes slaví své druhé narozeniny Noah a Niagara AKBO-Parchovany /AREZZO x Wendy Magic AKBO-Parchovany/!!! Všechno nejlepší dětičkám přeje tatínek Bernie. Gara se nyní nachází za polovinou březosti, tak si užívá posledních volných klidných dnů blush

 

28.02.2017

Dnes slaví páté narozeniny ALLIS MIA Forrento. Maminka Bernáškových dětiček - vrh A "Almost Normal".

 

26.02.2017

Dnes slaví své druhé narozeniny géčkové děti "od Kunovského lesa" /Arezzo x Cally od Kunovského lesa/. Všem přejeme vše nejlepší a hodně společných let plných lumpáren ;)

 

24.02.2017

Miminka z Dubské Hajnice den druhý :)

 

23.02.2017

Tak už i Brooke Ann Forrento /vrh B Forrento: Arezzo Bohemia Star Moraveč x Debonar Free Meroxen/ se dnes stala maminkou, stejně jako její sestřička Bella Nice Forrento, která v neděli porodila svoje první děti. Brooke, alias Běluška, přivedla na svět čtyři krásné chlapečky a jednu princeznu. Hrdé mamince i majitelce Zlatce moc gratulujeme. Vrh A chovatelské stanice "z Dubské Hajnice".  V případě zájmu o štěnátko můžete volat na +420 777 078 097, jsou volní pejsci - krátká i dlouhá srst a hned po narození úžasný pigment wink.

 

21.02.2017

Dnes slaví již své páté narozeniny holčičky AMANITA a ARCTIC RIVER Šamanův trik /matka TINA TURNER Miraja/. Jsou to nejstarší potomci našeho Bernáška z prvního krytí.

 

 

A dnes nám také dorazily výsledky krevních testů naší Tajenky /THAYA BERGER Acabo Czech/. Oba testy má negativní - je prostá a není přenašeč ani MDR, ani DM. Stejně jako náš Bernie, Bambina, Diandra a Sára yes.

 

19.02.2017

Náš Bernie má na světě další vnoučátka - chovatelská stanice Pistrimus vrh A - narodili se 2 kluci a 4 holčičky. Štěňátka už jsou zadána. Novopočené mamince Belle Nice Forrento moc gratulujeme.

 

09.02.2017

Na návštěvu přijela Bernáškova maminka ARTEMIS z Nového Malína, aby nám ukázala, že i v deseti a půl letech máme v zimě černý nos cool

 

04.02.2017

Dnes proběhla v Brně mezinárodní výstava psů. Poprvé se vystavil náš céčkový chlapeček CORTINO (dlouhý posudek na osm řádků, vše výborné a excelentní až na kratší krk a krapet špíčků, což se do jara určitě spraví laugh) a z posledního déčka se v kruhu proběhly i naše d´arebačky Dýdý s Dráčetem /Arezzo x Bambina/. Po Béďovi se ještě ukazála Anny Kessie (matka Allis Mia Forrento).

ANNY KESSIE Almost Normal - mezitřída VD2

 

CORTINO Artay of Highland - třída mladých VD4

 

DIANDRA AREBA Artay of Highland - třída štěňat VN2

DRAKKA AREBA Artay of Highland - třída štěňat VN1

       

 

Krom našich dětiček jsme ještě měli další výstavní "želízko", a to dvou a půl letou Blueberry Altáju ve třídě otevřené. Z pěti fenek skončila s výbornou na třetím místě.

 

01.02.2017

Z béčkového vrhu máme zrentgenovaného třetího synáčka. Jediná fenka z vrhu BURETTA půjde na rentgeny ve Finsku ve dvou letech, tzn. v květnu. Výsledky tohoto vrhu jsou z Chorvatska, Slovenska a z České republiky.

S Bernardem se můžeme potkat ve Svojanově na svodu i na výstavě, stejně jako s bráškou Bruttem. Bruce a Borgio budou letos uchovněni.

BERNARD Artay of Highland - DKK 0/0, DLK 0/0

 

A další výsledek RTG je od ANNY KESSIE Almost Normal /AREZZO x ALLIS MIA Forrento/ - DKK 2/1, DLK 0/0.

 

25.01.2017

Ten nejúžasnější z úžasných dnes slaví osm let. I přes svůj věk je stále krásný, zdravý, veselý, ve skvělé kondici. Bernie vždycky bude ten první, ten nej. Jsem ráda, že mi osud přivedl do cesty právě jeho a jeho neméně úžasné děti a tím to všechno vlastně začalo....

 * 25.01.2009 AREZZO Bohemia Star Moraveč

Aktuální fotky nahraji po víkendu. Dnes je zataženo bez sluníčka, tak jsme nic nefotili, i když v plánu to bylo.

 

24.01.2017

Dnes jsme dostali úžasnou zprávu. Náš druhý béčkový odchovánek má ve dvaceti měsících po rentgenech kyčlí a loktů a vše čisté za nula heart

BORGIO "Diego" Artay of Highland - DKK 0/0, DLK 0/0

 

16.01.2017

Dnes slaví své šesté narozeniny tatínek našeho "C" vrhu "Snowpatrols DYSON". Všude kolem vidím půlroční, roční štěňata s růžovými nosíky, ale náš pan frajer z Rakouska mezi "čuchače nízko u země" rozhodně nepatří  laugh laugh. Přejeme hodně hodně zdraví a doufáme, že tu v dobré kondici ještě pár let vydrží, protože třeba pro něj budeme mít za čas zase nějakou vhodnou nevěstu.

A své "malé výročí" má dnes i náš D vrh, který je na světě přesně 4 měsíce. Vše nejlepší, Vy naši malí D´arebáčci heart

 

 

14.01.2017

Dnes byl náš Brusík na mezinárodní výstavě v Nitře a od českého rozhodčího Václavíka si odnesl excelentní posudek a svůj druhý CAC na slovenského šampiona.

Brusíkovu paničku bohužel zkolila nemoc, tak v sobotu se dostavili na posouzení pozdě "mimo soutěž" a v neděli už to nezvládli vůbec. Tím se připravili o možného dalšího CACe, ale třeba si to příště vynahradí :).

BRUCE Artay of Highland mezitřída - V1, CAC, r. CACIB.

          

 

07.01.2017

Dnes proběhla v Brně první letošní výstava, na kterou jsem vyrazila se Sárou (Ice Queen od Semberije). Sárinka byla ve výstavním kruhu poprvé a moc hezky se předvedla. Z šesti mladých fenek jsme obdrželi ocenění výborná 3 a jediné výtky přišly za větši ouška a výraznější bedra. Vše ostatní dopadlo na výbornou, spokojenost největší wink (10 měsíční fena se silnou kostrou, výb. pohyb + úhlení, korekt. hrudník, výraznější bedra, plnochrupá, větší ucho, perfekt. oko a pigmentace, srst standardní).

 

06.01.2017

Hercules Ozzy a Harley Rea od Semberije *02.04.2015 (přímí sourozenci naší Sáry "Ice Queen od Semberije" z předešlého vrhu *11.03.2016) dnes obdrželi výsledky RTG - kyčle i lokty u obou nulové :)

      

 

05.01.2017

Dnes má naše báječná skákavá Fajrinka /Born to Win Warrior DogFire/ 2 roky heart

 

04.01.2017

Dnes mají Bernáškovy děti v CHS Forrento čtvrté narozeniny!!! Všechno nejlepší dětičky. A zároveň přejeme Belince a Bělušce (Bella Nice a Brooke Ann Forrento) co nejhladší porod, zdravá krásná štěňátka a hlavně báječné majitele heart

 

03.01.2017

Dnes slaví 7 let maminka našich třetích štěňátek v CHS Forrento - Debonar Free Meroxen. Přejeme Debí vše nejlepší a ještě pár let ve zdraví.

 
TOPlist