Krásné svátky a vše nejlepší do nového roku 2016 Vám přeje celá naše bílá smečka, vedená Daníčkem :-)

 

            

 

22.12.2015

Naše Amanitka /Bernie x Tina Turner Miraja/ se krom různých pohybových aktivit (jako třeba dogtrekking, canicross) se svou paničkou vrhla i na ovečky :)

 

06.12.2015

Andiamo /Amadeus Almost Normal/ dnes složil svůj CGC test (Canine Good Citizenship) - ukončení jakési školky pro psy v oblasti socializace a základů poslušnosti. Ve třídě bylo celkem šest pejsků, prospěli dva. Jsme na Andíka náležitě pyšní. A navíc i Andík je náš další plnochrupý synátor, z čehož máme obrovskou radost, s aktuální váhou 37 kg v 7 měsících.

 

05.12.2015

Bernieho prvorozená Riverka /Arctic River Šamanův trik/ dnes složila svoji první "neagiliťáckou" zkoušku - OB-Z. Moc River i paničce gratulujeme.

 

30.11.2015

Došly nám krásné, přímo úžasné zprávy o zubech našich potomků :) Noah, Niagara, Nito AKBO-Parchovany, tedy celý vrh plnochrupý, skus nůžkový; Bria a Bernardeta Atagora - též celý vrh, plnochrupé, skus nůžkový; Borgio, Brutto a Bruce Artay of Highland plnochrupí, skus nůžkový, u Bernarda a Burettky ještě čekáme na P1. Stejně tak i Gira od Kunovského lesa čeká na svoji poslední P1 a tím bude taktéž vrh od Kunovského lesa kompletně plnochrupý, skus nůžkový winkTakže radost velikááá

 

A dorazily další americké novinky o našem Amíkovi Andíkovi.

Výstavy UKC Longview, Washington 27. - 29. listopadu

AMADEUS Almost Normal - třída dorostu (6 měsíců - 1 rok)

Pátek 27.11. dopoledne - nejlepší dorost (modrá stužka), nejlepší pes (oranžová stužka), BOB (zelená stuha) + druhý nejlepší pes skupiny pasteveckých psů "Herding Group" (červená kokarda)

Pátek 27.11. odpoledne - nejlepší dorost (modrá stužka), nejlepší pes (oranžová stužka), BOB (zelená stuha) + druhý nejlepší pes "Herding Group" (červená kokarda)

Sobota 28.11. dopoledne - nejlepší dorost (modrá stužka), nejlepší pes (oranžová stužka), BOB (zelená stuha) + druhý nejlepší pes "Herding Group" (červená kokarda)

Sobota 28.11. odpoledne - nejlepší dorost (modrá stužka), nejlepší pes (oranžová stužka), BOB (zelená stuha) + nejlepší pes "Herding Group" (modrá kokarda) - v "Best in Show" ringu už se neumístil, ale zcela jistě tam byl nejmladší a jako jediný měl premiéru

Neděle 29.11. dopoledne - nejlepší dorost (modrá stužka), nejlepší pes (oranžová stužka), BOB (zelená stuha) + druhý nejlepší pes "Herding Group" (červená kokarda)

Neděle 29.11. odpoledne - nejlepší dorost (modrá stužka), nejlepší pes (oranžová stužka), BOB (zelená stuha) + druhý nejlepší pes "Herding Group" (červená kokarda)

Celkem na cestě k šampionovi UKC obdržel 150 bodů

 

29.11.2015

BTWW Zorro (otec naší BTWW DogFire) dnes dokončil titul "šampion Estonska"!  

Národní výstava psů Narva 28.11.2015 - CAC, BOB posuzoval Viachaslav Viarbitski, Bělorusko

Národní výstava psů Narva 29.11.2015 - CAC, BOB posuzovala Ludmila Krakovskaya, Rusko

 

 

21.11.2015

Bernie dnes složil obranářskou zkoušku SPr2. Opět na zcela nového figuranta, po jednom tréninku, na neznámém cvičáku. Touto zkouškou, v pořadí svoji čtrnáctou, dnes Béďa uzavřel svoji letošní, velice úspěšnou, pracovní sezónu, za kterou se vůbec nemusíme stydět (IPO2, FPr2, SPr2, ZVV1, IPO-VO). V příštím roce bychom ještě rádi něco spáchali, než se vrhneme na naši omladinu. Bernie je stále v perfektní kondici, tak snad bude čas a něco se zadaří.

     

 

20.11.2015

Tak listopad skoro celý za námi a místo sněhu, zřejmě už klasika posledních let, jenom déšť :)

Aktuální foto Míši a Tajenky alias Artemisia a Thaya Berger

Norísek dnes oslavil své šesté narozeniny. Všechno nejlepší a alespoň ještě jednou šest!

 

17.11.2015

Zítra bude mít náš vrh "B" první půl rok života. Ze všech rostou krásná statná psiska s úžasným kukučem, tak snad jim to vydrží. Moc děkuji majitelům za úžasné fotky, které dostávám.

BRUCE Artay of Highland

imageimage

 

16.11.2015

Náš tříletý synátor Thorísek /THORR Acabo Czech/ dnes přivítal svoji první nevěstu Eimy od Kunovského lesa. Krytí bylo ukázkové, tak doufáme, že se zadařilo a oba se poprvé stanou rodiči okolo 10. ledna 2016.

THORR je zatím jediný chovný pes po našem Berniem, bratr naší Tajenky. Měří 62 cm, má nulové kyčle i lokty, krásnou stavbu těla s výbornou mechanikou pohybu, vynikající tmavý pigment, zatím složenou zkoušku BH. Brzy přidáme do jeho osobního alba nové aktuální fotky od majitelky.

 

15.11.2015

Dneska složila naše dcerka BELLA NICE Forrento svoji osmou zkoušku UPr1 (poslušnost podle IPO1) a zakončila tak svoji letošní pracovní sezónu. Moc moc gratulujeme a držíme palce na další v příštím roce.

 

05.11.2015

Vrh A Almost Normal (Arezzo x Allis Mia Forrento) dnes slaví svůj první půl rok života :) Andiamo zdraví všechny svoje sourozence!

 

01.11.2015

Dnes oslavil náš A vrh první narozeniny!!!!
Všechno nejlepší, miláčkové, a ať se Vám daří i nadále stejně výborně, jako doposud  heart


 

28.10.2015

Devatenácti měsíční Bambi se nenechala po Berniem z minulého víkendu zahanbit a dnes také složila zkoušku FPr2!!! Moc Bambulce a paničce Ditě k jejich šesté zkoušce gratulujeme wink

 

19.10.2015

O víkendu proběhlo "Mistrovství mládeže a juniorů MSKS" v kynologickém areálu Zbraslav u Brna. V sobotu se šla vlastní stopa dle ZVV1, v neděli cizí FPr2. Mladých závodníků, kteří by se rádi zúčastnili, je mnoho, ale chybí pejsci, tak jsme Béďu na mistrovství půjčili mladé slečně, která šla s Berniem rovnou na čisto bez jakéhokoli tréninku a v neděli si dokonce vyčuchali i limit pro splnění zkoušky FPr2 (jeho třináctá). Hodně bílých by se složilo už jenom z faktu, že jsou bez pánečka, jdou cvičit s někým cizím, v neznámém prostředí... Je to opravdu úžasňák, na kterého člověk musí být pyšný. Mistrovství se účastnila i jeho dcera Belča, která se umístila těsně před taťkou.

Arezzo Bohemia Star Moraveč - 85 + 83 celkem 168 - 5. místo

Bella Nice Forrento - 96 + 79 celkem 175 - 4. místo

(loni skončila Belča třetí se 179 body)

 

18.10.2015

Dnes se konala národní výstava psů v estonském městě Rakvere, kde tatínek naší Fajrí BTWW Zorro získal ocenění nejlepší z plemene Exc. 1, CAC, BOB.

 

10.10.2015

Dnes proběhla výstava v Českých Budějovicích, na kterou jsme nahlásili naši Artemisiu. Poprvé v mladých a hned jsme slízli VD za slabší spodní čelist a velké ucho cheeky Zbytek posudku exceletní bez jakékoliv vady.

 

04.10.2015

Včerejší obrany dvouletého BTWW Zorra - otec naší Fire.

 

 

30.09.2015

Náš Borgio Diego "vyšel" v nejčtenějších novinách v Dalmácii :).

 

28.09.2015

V V sobotu 26.09. proběhl klasický speciál BŠO agility v Sezemicích. Účastnilo se ho osm běloušků (5x LA2, 3x veteráni) a mezi nimi i Riverka /Arezzo x Tina Turner Miraja/. Více o jejích bězích na www.lonepack.eu a fota, taktéž od Lucky Outerské, v tomto albu.

 

27.09.2015

Antigona z Nového Malína (9 let; teta našeho Bernieho) se dnes stala Mistryní republiky ČR ve stopě podle TART. Moc gratulujeme!!! Parádní reprezentace plemene ;).

A máme za sebou druhou výstavního premiéru pejska z našeho "béčka". Včera se Brusík účastnil neoficiální výstavy "Den rodinného psa 2015" a nevedl si vůbec špatně. Stal se nejkrásnějším štěňátkem výstavy - 1. místo a v celkovém pořadí ze všech psů zaujal 2. místo v kategorii rodinný pes.

Posudek: 4 měsíční velmi pěkné štěně, velmi dobrá stavba těla, kvalitní srst, pěkné úhlení, štěněčí chrup, pěkně předvedený

                  

 

23.09.2015

Fotka z první výstavy úžasňáka Andiama je konečně na světě. Moc jim to tam s paničkou sluší, jsou opravdu báječný pár a přeju jim, ať jsou spolu co nejdéle!!!

 

22.09.2015

V sobotu 19. září se konala v Chorvatském Karlovaci národní výstava psů a k tomu první speciální výstava bílého švýcarského ovčáka, posuzoval I. Bortel. Obouch výstav se účastnil otec našeho B vrhu Božidar (KOTORI vom Terlüner Schloss):

CAC Karlovac - V2, r. CAC; WSS show třída otevřená - V1, CAC, second best male

 

A svoji výstavní premiéru tu měl i náš malý čtyřměsíční odchovanec BORGIO DIEGO Artay of Highland, který ve třídě štěňátek získal druhé místo - VN2

Na fotce Diego s tatínkem Kotorim :)

 

19.09.2015

Dnes se v Brně konala národní výstava, na kterou měl jet původně Bernie jen jako doprovod k Míše, avšak ta se nám minulý víkend rozhárala, tak nakonec to bylo sólo jen pro pana Bedřicha, který opět nezklamal! Bernie letos nastoupil do výstavního kruhu pouze 2x, nejméně za celou jeho existenci, a odnesl si Klubového a národního vítěze, což není zrovna špatný výsledek...

AREZZO Bohemia Star Moraveč "Bernie" - třída vítězů V1, CAC, Národní vítěz, CAC ČMKU, BOS (nejlepší jedinec opačného pohlaví k titulu BOB)

Foto: Šárka Vařáková

 

18.09.2015

Dneska mají naše bé miminka malinkaté výročí 4. měsíce :)

 

16.09.2015

Andiamo měl o tomto víkendu svoji výstavní premiéru v St. Helens, ve státě Oregon. Sice získal kokardy a krásné ohodnocení, ale oficiálně si nemohl připsat žádné body, protože třída od 4 do 6 měsíců, nazývaná jako "Novice Puppy" je označena coby "non-licensed show".

Až bude starší, může už oficiálně soutěžit a sbírat body do výstavního žebříčku (půl roku až rok je již regulérní třída "Puppy Class"; od 1 roku do 2 let je pak "Junior Class"; od 2 do 3 let je "Intermediate class", teprve poté je brán jako dospělý a pokud si splní do té doby šampiona, nastoupí rovnou do "Champion class" a poté "Grand Champion class").

 

14.09.2015

O víkendu proběhl tradiční klubový víkend na Rozkoši u České Skalice

12.09.2015 Klubová výstava, posuzovala Jana Svobodová (dorost a mladé jedince Oldřiška Plšková), výsledky našich psů a potomků:

C. I. B. AREZZO Bohemia Star Moraveč - třída pracovní V1, CAC, Klubový vítěz (nejlepší středně dlouhý pes výstavy)

Jsem strašně, strašně šťastná, že se nám podařil, i když v pozdějším věku, zdolat i tento výstavní titul cheeky Je to opravdu snový pes, který i ve svém věku dokáže stále držet na výstavách krok s mladšími soupeři a zároveň být neustále i v super sportovní kondici ....

Foto: Šárka Vařáková

 

ABRIS Artay of Highland /Argo x Thaya Berger/ - třída mladých V5

Abrísek, naše prvorozené miminko, skončil ve své třídě sice poslední, ale i tak s moc hezkým posudkem, ve kterém mu byl vytknut pouze propadlý, měkčí hřbet v pohybu; ale je to mladé tvárné zvíře, které bude vypadat za pár měsíců zcela jinak. Jinak je to plnochrupý pes, střední síly kostry, přátelské povahy a hlavně milovaný svými báječnými majiteli a to je nejdůležitější ;)

 

ARTEMISIA Artay of Highland /Argo x Thaya Berger/ - třída mladých - odstoupení

Též odchovankyně z naší stanice, výborné kostry, úhlení, prostorného pohybu, přátelské povahy, vynikajícího pigmentu, tmavého oka, rovného hřbetu, jediná její vada na kráse je nízko nasazený ocas s náznakem kroužku, ale hlavně se nám hvězda to ráno těsně před výstavou rozhárala, já si toho ani nevšimla a vlezla do kruhu; no začátečník hadra laugh Posudek jsme by jsme měly móóóc hezký, možná i pěkné umístění, ale Míša se rozhodla jinak, tak snad se zadaří i jinde, každopádně sbohem i Brno příští víkend....

      

 

JCh. BAMBINA White Chocolate - mezitřída V1, CAC

Bambulka si tímto vyběhala svůj třetí CAC z mezitřídy a další krásný výstavní posudek

 

Born to Win Warrior DOGFIRE - třída dorostu VN1

    

 

Bernie´s Bria a Bernadeta Atagora /Arezzo a Usurei/ - třída štěňat VN1 a VN2

 

GIRA od Kunovského lesa /Arezzo x Cally/ - třída dorostu VN1

                

 

GORO od Kunovského lesa /Arezzo x Cally/ - třída dorostu N1

                

 

Ch., JCh., club Ch. THREA Acabo Czech /Arezzo x Nessie/ - třída vítězů V2, r. CAC

Poslední potřebný CAC na grand šampiona opět unikl o fous a Threušku jsem bohužel v kruhu ani neviděla :(

 

AREZZO & BAMBINA - nejkrásnější pár výstavy

Nahlásili jsme se i do soutěže o nejhezčí pár, který jsme vyhráli. Ze čtyř nahlášených párů jsme nastoupili jen dva a u nás byla rozdílnost feny a psa přeci jen větši a lepší.

 

13.09.2015 Svod mladých

Artemisia - 58 cm, povaha klidná, skus nůžkový, plnochrupá

Bambina - 59 cm, povaha klidná, skus nůžkový, plnochrupá

Dogfire - 56 cm, povaha klidná, skus nůžkový, plnochrupá

zleva: Artemisia, DogFire, Bambina

 

Gira od Kunovského lesa - 59 cm, povaha temperamentní, skus nůžkový, zatím nedorostlá PDP1

Goro od Kunovského lesa - 60 cm, povaha temperamentní, skus nůžkový/těsné nůžky, plnochrupý

Greys od Kunovského lesa - 55 cm, povaha klidná, skus nůžkový, plnochrupá

zleva: Greys, Gira a Goro

 

Během klubového víkendu jsme ale nedostali jen dobré zprávy. Chvilku po svých osmých narozeninách v červnu umřel ARGO of Barrandov´s Alley, otec našeho "A" vrhu (nádory na játrech). Je nám to moc líto, byl to úžasný pes a jsem šťastná, že jsme s ním ještě stihli nakrýt a máme po něm báječné děti....

Toť naše zprávy z letošní Skalice. Uvidíme, co nám přinese ta další.

 

11.09.2015

Andiamo ve Spojených státech dokončil studium na "Kindergarten" (školka socializace a základů poslušnosti pro štěňátka) a od pondělí nastoupí do dorostenecké třídy poslušnosti "Obedience class". Dále je taky již nyní přeregistrován v UKC (United Kennel Club) pod jménem Arezzo´s Andiamo Amadeus :) a tento víkend ho čeká první výstava.

 

10.09.2015

Tak už i tatínek naší Fajrinky /BTWW Dogfire/ BTWW Zorro má za sebou ve svých necelých dvou letech svoji první zkoušku BH.

 

23.08.2015

Dnes se stala z BTWW UltraFire, maminky naší BTWW DogFire, šampionka Estonska! Ve třídě otevřené získala ocenění Exc. 1, CQ, BF1, CAC, CACIB, BOB, Baltic Winner 2015. Výstavy se účastnil i BTWW Zeus, strýc naší Fajrí, který obdržel Exc. 1, CQ, BF1, CAC, CACIB, BOS.

        

 

21.08.2015

Bernieho dlouhosrstá dcerka Bella Nice Forrento dnes složila svoji sedmou zkoušku FPr3. Moc moc gratulujeme a těšíme se na ni při bonitaci ve Skalici.

 

16.08.2015

Bambi složila svoji pátou zkoušku ZZO.

 

13.08.2015

Dnes oslavil vrh "T" Acabo Czech /Arezzo x Nessie/ své třetí narozeniny a s ním i naše Tája - Thaya Berger Acabo Czech.

 

12.08.2015

Dnes nám dorazila výborná zpráva z kliniky Arvet v Písku - Bambínka má nulové lokty i kyčle!!!! A co víc, veškeré posuzované body má v té nejlepší sekci a oba úhly 106 stupňů.

 

25.07.2015

Letní výcvikový tábor ranč ESADERA 19. - 26. července - Zátaví u Písku

A máme tu další zkoušky!!!! Tentokrát naše B & B parta dělala zkoušky společně v rámci LVT Esadera, a to Béďa obranu dle IPO1 - SPr1 - (Bernieho šestá "kousací" zkouška na pátého figuranta!!!) a Bambulka poslušnost dle ZVV1 - ZZO1 - a je pravděpodobně první BŠO s touto novou zkouškou (zkouška se může skládat od července tohoto roku).

Foto z tréninku Kamila Kudrnová

        

        

       

        

        

 

19.07.2015

Dnes mi přišla krásná fotka ze včerejška z letiště - Buretta a Borgio s Laurou wink

 

A naše další miminko Andiamo /Arezzo Bohemia Star Moraveč x Allis Mia Forrento/ si to ve Spojených státech patřičně užívá a dnes už měl svoji první lekci pozorování u domácího bazénu :) Zítra už si třeba zaplave i sám ;)

 

18.07.2015

Dnes se konala v Mladé Boleslavi červencová národka, které se účastnila Bernášková holčička

THREA Acabo Czech - třída vítězů V1, CAC, NV, CAC ČMKU

Tak ještě krůček a bude z ní už grand šampionka ;)

Threa se svým budoucím ženichem Bodiem

 

A dneska nás opustila naše jediná holčička Buretta "Netta", pro kterou si přiletěla její nová panička Laura z Finska. Tak už tu máme jen Borgínka.

Holky dorazily domů po desáté večer, tak hned padly únavou :).

 

17.07.2015

Náš Amík (AMADEUS Almost Normal), od teď zvaný ANDIAMO, zkráceně Andi (z italštiny "jít") dorazil před polednem (našeho času po osmé večerní) do svého nového domova ve státě Washington. Na letišti hned oblízal všechny, kteří byli po ruce, takže následky na něm let opravdu nezanechal :). Brzy nahraju na rajče album s jeho fotkami, kdy byl ještě u nás a z nového domova (poslední dvě fota s Piratem), kde bude žít se svými dvěma velkými "bratry" Piratem a Journeym.

                    

 

16.07.2015

Miminka se nám začínají tento týden rozjíždět do nových domovů. Už máme pryč Brucíka, který skončil na Slovensku v báječném domově, kde mu budou dělat společnost ovečky a další psíci, Bruttíka (po novu teď Soni), ten bude žít kousek za humny taky s hromadou oveček a Bernarda, na kterého v novém domově čekala tříletá "ségra" NO a spousta holoubků.

A dnes byl pro mě smutný a zároveň veselý den. Na dlouhou cestu do Spojených států amerických se vydal náš krásný synek AMADEUS Almost Normal (na fotkách vlevo, vpravo jeho tatínek Bernie zhruba ve stejném věku). Moc a moc děkuji manželům Jakubčíkovým, že mi umožnili prodat našeho potomka za velkou louži, kde na něj čekají dva velcí bílí krátkosrstí "bráškové" a láskyplný domov s obrovským výběhem, prostorným domem s bazénem, nádhernou krajinou a aktivním, všestranným životem. Asi osud to tak chtěl, že Amadeus, u chovatelů přezdívaný coby "Amík", nakonec skončil jako Amík opravdový.......

Je to pro mě obrovská čest, že o Bernáškovy potomky je velký zájem i takhle daleko od domova.

 

11.07.2015

Bernie s Bárou dnes složili IPO 2!!!!!!!!!!!

Béďa se tak stal osmým zástupcem plemene (6 psů, 2 feny) s touto zkouškou.

Teď dostane od cvičení volno a uvidíme, zda ještě něco spácháme či nikoli. Každopádně už teď to je a bude nezapomenutelný pes nejen s mnoha nejvyššími výstavními tituly, ale i s jedenácti zkouškami z výkonu a jistě hodně vody proteče, než ho někdo dostihne......

photo by D. Macková

 

10.07.2015

Toto video je z chovatelské stanice "Born to Win". Na videu je Ultrafire, maminka naší Fajrinky, hrající si s mladšími štěňátky. A u nás to momentálně vypadá úplně stejně a teta Fajrí pracuje na plný úvazek coby štěněčí animátor wink

 

07.07.2015

Miminka mají za sebou sedm týdnů, včera u nás byla na obhlídku kontrola vrhu a když se v současných tropech po osmé trošku ochladí, vyrážíme na vycházky.

image
image
 
 
 

 

 

 

 

 

 

06.07.2015

Dnešní sváteční den pro nás začal přímo FANTASTICKY!!!! BAMBINA White Chocolate dnes složila zkoušku FPr1!!!! Bambulce je čerstvě 16. měsíců a už nyní se pyšní třemi zkouškami (ZOP, BH, FPr1) a kdyby byli i závody, kterých se účastnila, se zápisem zkoušky, už by zkoušek měla pět (ZZO, ZPU1). Vzhledem k jejímu věku, si myslím, kráááásný výkon yes. Tohle někdo nezmákne se psem za celý život cool Jsme na Bambulku a Ditu moc a moc pyšní a hurá do dalších.  P.S. další náš pes co "jede" zkoušky i výstavy, a pak že to nejde....

 

04.07.2015

Klubová výstava Čistá u Horek, trocha fotek zde

Já osobně jsem výstavu kvůli hlášeným tropům s Daníčkem vzdala, tak dorostenkyně Míša a štěňátko Fajrinka zůstali doma v chládku ;)

 BAMBINA White Chocolate - mezitřída V1, CAC

THREA Acabo Czech - třída vítězů V3

 

27.06.2015

Mezinárodní výstava psů INTERCANIS BRNO

ABRIS Artay of Highland - třída dorostu VN2

ARTEMISIA Artay of Highland - třída dorostu VN1

Born to Win Warrior DOGFIRE - třída štěňat VN1 - první výstava Fajrinky

BAMBINA White Chocolate - mezitřída V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU - tímto se Bambulka stala čekatelkou šampionky ČR a šampionky ČMKU!!!

         

THREA Acabo Czech - třída šampionů V1, CAC - poprvé v šampionkách a hned první CAC a čekatelka na grand šampionku!!!!

 

21.06.2015

Béďova dcerka BELLA NICE Forrento dnes složila svoji další zkoušku, FPr2 na fantastických 97 bodů!!!!

A po včerejším úspěchu na klatovské výstavě si dnes novopečená junior šampionka Bambulka připsala svoji druhou zkoušku BH, která se může skládat

od 15 měsíců. Bambi jí tedy složila v nejbližším možném termínu cool 

BH překonáno a teď tedy může směle pokračovat v dalších zkouškách mezinárodního zkušebního řádu!!!

 

20.06.2015

Národní výstava psů KLATOVY

BAMBINA White Chocolate - mezitřída V1, CAC

Po dnešku se tedy naše řady šampionů rozrostly o další junior šampionku Bambulku. Na národní výstavě psů v Klatovech si odnesla výstavní posudek bez jediné výtky a svůj první CAC z mezitřídy.

 

 

16.06.2015

Tatínek našich béčkových štěňátek KOTORI vom Terlüner Schloss se na světové výstavě psů v italském Miláně umístil na fantastickém 6. místě ve třídě otevřené (celkem 18 předvedených psů), kompletní výsledky zde. Vzhledem k globální "nadvládě" dlouhosrstých jedinců je to skvělý výsledek a my jsme moc hrdí, že jsme si vybrali takového úspěšného psa!!!

              

      

 

13.06.2015

C.I.B. AREZZO Bohemia Star Moraveč

- první "interšampion" se zkouškou IPO v ČR

Dnes je u nás den "D". Náš úžasňák Bernie složil v úděsném horku zkoušku IPO 1 (svoji desátou v pořadí - na sedmi různých cvičácích!!!) a vstoupil tak do opravdového kynologického světa.

Radost máme obrovskóóóu!!! Zvláště pak, když byl téměř dva roky bez jakéhokoli tréninku. Po složení ZM (květen 2013) jsme prakticky skončili, za tu dobu byl na cvičáku max šestkrát. Pak k nám do rodiny přišlo dvounohé miminko, další jaro další miminko, tentokrát čtyřnohá Fajrinka, a najednou jsem zjistila, že na víc není v podstatě čas a když je, tak se mi ukrutně nic nechce. Pak jsem si ale řekla, že je takového šikovného psa hrozná škoda, a že by to chtělo s ním začít něco dělat. A pokud možno by to chtělo hned, protože čas nezastavíme a příští rok budeme slavit Béďovi už sedmé narozeniny... Takže v podstatě v poslední možné sezóně mi osud přihrál do cesty šikovnou Barču, která se Bernáška ujmula a pod jejím vedením náš běloušek za necelé tři měsíce složil 4 zkoušky. Moc za všechno děkuji!!! Jste skvělá cvičící dvojka ;)

 

Světová klubová výstava Miláno

A další dnešní "událostí" je světová klubová výstava běloušů v Miláně. Z České republiky vyrazily pouze dvě fenky. Obě jsou importované, takže z českého chovu se bohužel neúčastnil nikdo. Jazz si vyběhala ve třídě mladých V3 a naše Bambulka dle předpokladů v mezitřídě VD. U rozhodčích holt, nejen na takovýchto velkých akcích, krátkosrstí nefrčí, ale my se jich rozhodně nevzdáme cheeky. Zítra světovou výstavu posuzuje domácí Ital a v Itálii je krátkosrstých jedinců poměrně hodně, tak uvidíme, zda se váhy alespoň trošku poměrově nesrovnají.

 

08.06.2015

Bernáškovy děti se činí a cvičí. Synátor THORR Acabo Czech složil svoji první zkoušku BH a dcerka NIAGARA AKBO-Parchovany (3. měsíce) loví hadřík, seč jí síly stačí :)

 

31.05.2015

Bernáškova sedmá miminka v CHS Almost Normal.

13.05.2015 - 1. část - štěňátka 1. týden

24.05.2015 - 2. část - štěňátka 2. týden

28.05.2015 - 3. část - štěňátka 3. týden

 

30.05.2015

Dnes proběhl 13. ročník malého mistrovství Klubu bílého ovčáka.

Dílčí výsledky, zbytek a bližší info později.

Mistrovství se za nás poprvé účastnil Bernášek s roční Bambulkou, psovod naše "dvorní výcvikářka" Barča :).

          

 

Kategorie ZOP:

1. Afram Alvap

2. Cella Bílá Merci

3...

6. Yannis Donnevara (88 bodů)

10.


Kategorie ZPU1:

1. Iris z Veselé rodiny

2. Arezzo Bohemia Star Moraveč (119 bodů)

3. Florance May Meroxen

4. Bambina White Chocolate (105 bodů)

5. Aschley Stella Meroxen

- neúčast Adelheid of Aiwak´s paradise

- neúčast Eila od Kunovského lesa


Kategorie ZPU2:

1. Dartie z Blatenských luk

2. Ben White Royal Court

 

24.05.2015

Bernie dnes, za silného deště, složil na velmi dobře stopařskou zkoušku FPr1
(94 b. / 100 b.).

 

21.05.2015

Zde se můžete podívat na druhou stopu Almighty

 

 

20.05.2015

Bráška naší Bambulky BENIAMINO White Chocolate /Quai Yucon vom Sutumer Grund x Astrid/ získal svůj poslední CAJC a stal se tak Junior šampion Itálie.

Moc chlupatcovi gratulujeme a doufáme, že sestřička ho brzy dožene ;).

 

 

18.05.2015

Tak stopařský světový šampionát za námi a bělouš nám ostudu neudělal. Almighty obsadila 24. příčku z celkového počtu 33. závodníků. Je velká škoda, že se holkám nepovedla první stopa, která byla jen za 27. bodíků, protože druhou vyšvihly na úžasných 94. bodů!!! Kompletní výsledky ZDE.

       

A dnes se nám narodily štěňátka, opět jedna princeznička a čtyři klucí. Více informací v sekci "vrh B", kde naleznete i fota z prvního dne krátce po porodu.

        

 

14.05.2015

Dnes začíná v ruském Dmitrově světový šampionát pro stopařské psy - Mistrovství světa FCI v IPO-FH. Každého účastníka čekají dvě stopy a na základě těchto dvou výsledků vzejde 17. května světový vítěz. Závody proběhnou na dvou typech terénů, a to na oranici a na louce. Předmětů je sedm, z obvyklých materiálů: dřevo, kůže, popruh, textilie, koženka, korek, juta.

Česká republika je zastoupena dvěma dámami s německými ovčáky, které si vylosovaly stopy na 15.+16. a druhá na 14.+16. května.

Šampionátu se účastní historicky první a pouze jeden jediný bílý švýcarský ovčák, a to babička naší Fajrinky - Born to Win White ALMIGHTY!!!! Almighty je dcerou Arizony White Bohemia Mandigy, české feny exportované do Estonska. Takže naší "poločešce", se startovním číslem 13, držíme moc a moc palce, aby se mezi těmi nejlepšími z nejlepších světových stopařů probojovala na co nejlepší příčku!!!!! Almighty jde s Monikou na řadu zítra v 15,30 a v sobotu ve 13,00.

            

Almighty se narodila 30.06.2009 /BTWW General x Arizona White Bohemia Mandiga/, takže za chvíli oslaví své šesté narozeniny. Do této chvíle má složených těchto třináct zkoušek: FH2, PJK3, FPr3, KK3, BH, AD

 

08.05.2015

Štěňátka AREZZO Bohemia Star Moraveč x ALLIS MIA Forrento

    

 

06.05.2015

Včera pozdě večer začala rodit Miuška /vrh A CHS Almost Normal/. K brzkému dnešnímu ránu zatím máme čtyři holčičky heart.

Tak konečné skóre jsou čtyři holčičky, ke kterým přibyli dopoledne ještě dva chlapečci. Maminka i prckové jsou v pořádku.

 

02.05.2015

Bambi se dnes zúčastnila dalšího závodu v Letech u Prahy, kde nastoupila dle národního zkušebního řádu na ZZO a skončila na krásném čtvrtém místě.

 

01.05.2015

Naše juniorka BAMBINA White Chocolate dnes složila v Novém Strašecí svoji první zkoušku a zároveň se i prvně postavila na start závodního roštu. Celkem v kategorii ZOP nastoupilo 12 psovodů a Bambulka si ostudu určitě netrhla, neb se umístila na fantastickém 2.- 4. místě. Moc jí a paničce k jejich pracovnímu startu gratulujeme.

 

Náš první vrh A dnes má první půl rok svého života. Moc majitelům děkuji za úžasné a láskyplné domovy a za krásné zprávy, jak jsou chlupáčkové super wink

ABRIS               Artay of Highland              AURON

             image
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26.04.2015

Maminka naší Fajrinky /BTWW Dogfire/ JCh. BTWW Ultrafire dnes úspěšně, ve svých dvou letech, složila v Estonsku svoji první zkoušku BH.

 

25.04.2015

Dnes se konala mezinárodní výstava psů v Českých Budějovicích, kde naše dcera THREA Acabo Czech zdolala poslední CAC, který jí už tolikrát o pověstný fous unikl a je z ní díky tomu novopečená česká šampionka!!!! Máme obrovskou radost a jsme na naši první dospěláckou šampionku náležitě pyšní!!!! A teď huráááá do třídy šampionů a vítězů dobývat granda wink.

imageimage

 

 

 

 

 

 

 

 

A krom Abríska, který měl svou výstavní premiéru na speciální výstavě ve Svojanově, se včera představil při svém premiérovém běhu i náš další odchov. Naše jediná holčička ARTEMISIA Artay of Highland a odnesla si, krom nezbytných zkušeností, i dokonalý štěněčí posudek :).

image
imageimage

 

23.04.2015

Přijela nás navštívit BAMBINA a máme spoustu krásných fotek.

 

13.04.2015

Usurei Donnevara porodila přesně na termín a naše potomstvo se tímto rozrostlo o dvě překrásné princezničky. Více info na webu CHS.

   

 

12.04.2015

Bernieho prvorozená dcerunka Riverka aneb ARCTIC RIVER Šamanův trik se dnes a včera účastnila quatrozkoušek agility v Kyje.

Včera si vyběhala postup do kategorie LA2. V prvním běhu pouze jedna chyba, ve druhém dvě a Riverka se tak s paničkou umístila z šestadvaceti párů v krásném středu závodního pole.

A dnes si holky udělaly přímo super den, kdy v posledním běhu nezaznamenaly ani jeden jediný trestný bod!!! Jsou to šikulky yes.

Moc moc jim oboum gratulujeme a už se těšíme na další výborné výsledky.

          

 

11.04.2015

Bernie se po dlouhé dvouleté tréninkové pauze dostal během měsíce rychle do kondice a k ZVV1 z minulé soboty přidal dnes další, svou osmou, zkoušku, a to IPO-VO. Je to první středně dlouhý pes s touto zkouškou (před ním IPO-V udělali pouze tři chlupatci - Ahepjuk Whiteline Czech, Bernášův taťka Ferguston Taien a Derin Nubika).

Plán na toto jaro jsme tedy zmákli bez ztráty kytičky coolJe to náš krásný bombarďák a všichni z něj máme obrovskou radost.

 

07.04.2015

Z jižní Moravy nám dorazila krásná zpráva. Máme potvrzenou březost!!!

Začátkem května se v chovatelské stanici "Almost Normal" narodí vrh A a budou to další štěňátka po našem Berniem. Nastávající maminka se jmenuje Miuška, "rodným" jménem ALLIS MIA Forrento /Orfano Donnevara x Debonar Free Meroxen/ a více informací o této pěkné a přátelské tříleté středně dlouhé fenečce naleznete na webových stránkách chovatelské stanice.

 

06.05.2015

O víkendu v rámci klubového víkendu byla v sobotu po výstavě uchovněna další Arezzova dlouhosrstá dcerka BROOKE ANN Forrento. Její výška je krásných 57,5 cm, povaha klidná.

A v neděli se pak konal svod, kterým prošla téměř se samými nulami (krom dvou bodů) její ségra BELLA NICE Forrento. Výška 58 cm, povaha klidná.

 

04.04.2015

SPECIÁLNÍ VÝSTAVA BÍLÉHO ŠVÝCARSKÉHO OVČÁKA - SVOJANOV

 

Náš první odchov na první výstavě!!!!

ABRIS Artay of Highland - třída štěňat VN1

 

Jsme na našeho šviháka moc a moc pyšní a gratulujeme majitelům ke krásnému posudku, k úspěšné první výstavě a prvnímu poháru a ještě jednou se moc omlouvám, že jsem je tam nechala samotné a museli si v tom sami bez přípravy zaplavat cheeky.

Já to s naším miminem v tomto počasí vzdala, tak má Tajenka ve třídě otevřené neúčast. Kompletní výsledky již jsou postupně doplňovány na web sem do výsledků.

BAMBINA White Chocolate - třída mladých V1, CAJC

    

BROOKE ANN Forrento - třída otevřená V3

A jako perličku na pomyslném dortu dnešní mega úspěšný den završil náš skvělý, fantastický multi šampion Bernie, který složil po dlouhé dvouleté pauze svoji další zkoušku, v pořadí sedmou, a to ZVV1. Jsme na kluka moc pyšní!!!!

Na fotce jeho zkoušková kolegyně a kamarádka Becky Orlický poklad.

 

01.04.2015

Velikonoce už nám klepou na dveře, tak se miminka z vrhu "G" chovatelské 

stanice od Kunovského lesa jala tréninku /matka vrhu Cally od Kunovského lesa/. Jak to dopadlo se můžete podívat na výsledné fotky níže - 29. den štěňátek.
Pokud by jste měli zájem o štěňátko, je volná krásná krátkosrstá žlutá holčička GIRA a jeden pejsek.

 

        

        

A mimina AKBO-Parchovany - 24. dnů stará, 4 kg těžká.

 

31.03.2015

Máme nafoceny aktuální fotky našich děvčat. Budou co nejdříve přidány do jejich osobních fotogalerií.

Bambina                                  Thaya Berger                                       Dogfire

                    

 

30.03.2015

Včera, v úctyhodném věku dvanácti let, odešel překrásný majestátny pes jménem Faironus Taien. Byl to Bernáškův strejda a hlavně moc přátelský, báječný a krásný pes...

 

25.03.2015

Jaro už je snad konečně tady, tak se psíci začínají slunit cool

(zleva: ANEMONA Bohemia Star Moraveč, ARTEMISIA Artay of Highland, ARTEMIS z Nového Malína)

A když už jsem v těch "restech", tak ještě musím doplnit, že v tento krásný první jarní měsíc jsme přivítali v naší rodině dalšího člena. Úžasnou krátkosrstou holčičku až z dalekého Estonska. Jmenuje se Fajrí /Born to Win Warrior Dogfire/ a pochází z nejlepší pracovní chovatelské stanice "Born to Win", která se zaměřuje pouze na krátkosrstá spojení s pracovním potenciálem. 

Motem chovatelky je dravost, nebojácnost, akčnost, prostě pořádný "drive". A stejně takoví jsou i všechny její odchovy napříč Evropou (Finsko, Francie, Německo, Rakousko, Srbsko, ....).

Ani Fajrí nevypadá, že by byla nějaká výjimka, tak zbytek smečky dostává pěkný kouř, včetně těch lidských členů. V rodokmenu této mladé nadějné slečny najdete ty nej pracovní krátkosrsté psy (Almighty, Bossanova, General, Gringo, Outlaw...) a celý tento vrh je postaven coby liniovka na top estonského pracovního psa "Born to Win White General".

Nyní se těšíme z našeho bílého akčního miminka, užíváme si her a okusování a čekáme, co z holky vyroste a zda se podaří....

 

24.03.2015

Nejen Abris k nám zavítal na pomazlení, ale před ním i naše Artemisia Artay of Highland alias Míša, která žije s tetou Moninou /Anemona Bohemia Star Moraveč/ a babičkou Sněženkou /Artemis z Nového Malína/ kousek od nás v Moravči. Roste z ní též velmi pěkná fena se silnou kostrou a pěknou jemnou fenčí hlavou. Na rozdíl od Abrise je to taková přidrzlá holčička, která ráda provokuje nejen svou maminku. Ale maminka Tajenka byla při sebemenším pokusu o usměrnění a srovnání do latě své jediné holčičky ihned skolena Míšinou osminohou ochrankou cheeky.

(zleva: Tajenka, Béďa, Monina, Míša, Sníža)

        

 

22.02.2015

Včera jsem s Berniem a Fire podnikla výlet do Německa, kde na nás čekala krásná bílá nevěsta Elly vom Weichser Moos /Finn vom Sutumer Grund x Amy vom Weichser Moos/. Pokud se zadaří, vrh "B" chovatelské stanice vom Kettengrund se narodí okolo 22. května.

Tímto pátým letošním krytím jsme vyčerpali náš jarní přínos Bernieho štěňátek.

(aktuální foto Bernieho 22.03.2015)

 

19.03.2015

Dnes k nám zavítala vzácná návštěva. Přijel se na nás náš prvorozený odchovanec Abrísek alias Merlinek a s holkama to tu pořádně rozbalil. Je to moc pěkné štěňátko s černým okem, bělostnou přiléhavou srstí, pěknou kostrou a úžasnou povahou. Merlinek se představí poprvé ve Svojanově 4. dubna ve třídě štěňátek.

       

 

11.03.2015

Dnes k nám dorazila další super radostná novinka. Krásná "Surei" Usurei Donnevara /Nico Donnevara x Kelly Nice Donnevara/ má potvrzenou březost!!! Štěňátka z tohoto spojení dvou středně dlouhých šampionů můžeme očekávat okolo 12. dubna.

Budou to pěkně paličatí berani cheeky. Každopádně už se na ně moc a moc těšíme :).

 

 

07.03.2015

Sníh nám slavnostně slezl a další už, doufám, nepřijde, tak Bernie s Bambulkou vyrazili na stopičku. Práce jim šla od nosu a na závěr i společně zapózovali.

06.03.2015

Bernie dnes navštívil další krásnou střednědlouhou nevěstu. Zda se krytí zadařilo se dozvíme začátkem dubna.

 

05.03.2015

Toto pondělí 02.03.2015 se nám narodili další Arezzovi potomci, první "zahraniční". Na Slovensku porodila šestiletá fenka Wendy Magic AKBO-Parchovany tři mega cvalíky, dva pejsky a jednu fenečku. Krytí proběhlo, stejně jako s Cally, opět přesně o dva měsíce dříve, tedy 02.01.2015.

 

27.02.2015

Mimina nakonec skončila v poměru 5+3 a mají se čile k světu :) Vypadá to na obě délky srsti, jednu DS holčičku a dva DS kloučky, zbytek PDS.

 

26.02.2015

Tak dle předpokladů, dnes ráno (63. den) po sedmé to vypuklo. Teď je nějakých osm a my už máme na světě dva klučíky a jednu holčičku heart

Odpolední skóre již činí 5/3 a ještě možná něco bude...

 

25.02.2015

Každou chvilkou přijdou na svět další Bernáškovy dětičky. Po dvouleté pauze se nyní těšíme na tři vrhy a další dva budoucí a první z této pětice - CALLY od Kunovského lesa, bude rodit každou chvílí. Držíme holce palce, aby vše zvládla bez problémů a už se nemůžeme dočkat našich "kunovčátek" ;).

Naše další těhule "Megí" dnes končí 55. den.

21.02.2015

V tento den oslavily své třetí narozeniny naše nejstarší holčičky ze spojení Bernie x Gaja. Zdravíme Amanitku a Riverku ;)

 

Vrh "B" ATAGORA

Dne 09.02.2015 se uskutečnilo krytí našeho Bernieho s nádhernou střednědlouho fenou USUREI Donnevara. "Sura" je junior šampionkou a dospělou šampionkou ČR a SR, klubová šampionka KBO a má dále rozjeté šampionáty Polska, Slovinska a ČMKU. Pokud se zadaří, začátkem dubna vykouknou na svět krásní a pořádní bělouši ve stylu starých dobrých linií....

Rodokmen budoucího vrhu naleznetu zde Pedigree Database

 

 

DUO CACIB BRNO 07.02. - 08.02.2015

Do letošního únorového duo cacibu jsem vytáhla do boje tři kousky. Dvě bílé a dobrouška. Bernie poprvé zůstal doma a místo tajtrdlíkování na modrém koberci se proháněl po zasněžených polích Vysočiny.

K tomu se po oba dny účastnila i naše dcerka THREA a v neděli se k ní přidala i BELLA NICE a obě dvě nám ostudu rozhodně neudělaly, ba naopak!!!

Nebyly by to české výstavy, aby i pro tentokrát nezměnili rozhodčí, takže v sobotu jsme se místo posuzovatele z Dánska setkali s Milanem Krinke. A po výsledku z neděle musím prohlásit, že možná dobře!!!! laugh Nedělní švéd nám zůstal.

 

Sobota 07.02.2015

BAMBINA White Chocolate - třída mladých V2

(první místo a druhý titul CAJC nám unikl fakt o kousilínek, do poslední chvíle pořád nebylo jasné, kdo z koho, ale vzhledem ke konkurenci maximální spokojenost ;) )

 

THREA Acabo Czech - třída otevřená V2, r. CAC

(Threuška stále bojuje o dokončení české šampionky a opět, stejně jako u Bambiny, to bylo o pověstný chlup, rozhodčí se stále rozhodoval a rozhodoval, až to Threa "projela" kvůli slabší spodní čelisti, ale zase nás porazila XARRIA JACKIE Donnevara, která kam přijde, tak skoro všude vyhraje, takže to pro nás žádná ostuda není, ba naopak, neboť jsme za sebou nechaly další tři feny; poprvé jsem vystavovala Threuš já)

 

FLASH Halit Paša - třída otevřená V1, CAC, CACIB, CAC ČMKU, BOB

(tak tohle jsem opravdu, ale opravdu nečekala; po roce a půl jsem vyprášila černý kožich s tím, že budu šťastná za CAC, protože výstavy předtím nám rozhodčí v podstatě sice nic nevytkli, ale tu jeho nedodělanost a hubenost omýlali neustále....; ale že konkurenci doslova smetem, jsem nepředpokládala a hlavně jsem si to ani patřičně neužila, protože jsem neustále místo radování nervózně vyhlížela kruh s bílými, abych neprošvihla třídu mladých...)

 

Neděle 08.02.2015

BAMBINA White Chocolate - třída mladých VD3

(rozhodčí preferoval a byl na....???? opravdu nevím na co, každopádně krátkosrstých psů se tam moc nečaplo a to, že Bambina nemá hrudník a je úzká byl vtip dne)

 

BELLA NICE Forrento - třída otevřená V1

(Bella vydrtila dalších šest fen včetně našich dvou "akabaček", radost veliká, ale CAC z toho nekápl, protože pan rozhodčí byl skoupý na jakékoliv tituly; jinak je Bella nádherná fena s výbornou kostrou a úhlením, kvalitní přiléhavou srstí a nádhernou hlavou s vynikajícím pigmentem)

 

THAYA BERGER Acabo Czech - třída otevřená VD

(Tája je Tája a mega fena z ní nikdy nebude, tudíž ani na výstavách se chytat nebude, ale pro mě představuje vzor jemné něžné fenky se střední kostrou, ladným pohybem a super pigmentem)

 

THREA Acabo Czech - třída otevřená V3

(dnes byla konkurence ještě drsnější než v sobotu a vzhledem k panu rozhodčímu je výsledek výborná 3 mega bomba úspěch)

 

FLASH Halit Paša - V1, CAC, r. CACIB

(dnes bylo ve třídě otevřené ještě o psa víc, ale i dnes se Flešík stal jediným zástupcem této třídy se známkou výborná a obhájil tak perfektní včerejší výsledek a získal tím svůj třetí CAC v pořadí)

 

28.01.2015

Dnes byly potvrzeny další miminka po našem Berniem.

Budoucí mamina tohoto vrhu pochází z chovatelské stanice AKBO-Parchovany, kterou vlastní prezident slovenského klubu Ing. Marcel Hvozdík a má již více než dvacetiletou tradici.

WENDY MAGIC je odchovancem této CHS a je to moc pěkná krátkosrstá fena, pro kterou bude tento vrh jejím posledním, tak v případě zájmu o štěňátko z tohoto spojení dlouho neváhejte wink.

 

26.01.2015

Dnes dorazily další výsledky rentgenů Bernáškových dětiček z vrhu "B" Forrento (matka Debonar Free Meroxen). Máme radost z krásných výsledků.

BELLA NICE Forrento - DKK 1/1, DLK 0/0

zkoušky: VZ, ZOP, ZPU1, FPr1, BH

 

BROOKE ANN Forrento - DKK 0/1, DLK 0/0

www.rancdubskahajnice.cz

 

25.01.2015

Přijde mi, že jsem psala nedávno, že Beďulínek slaví páté nározeniny a je to tu zase.... A nejhorší je, že už má tu lepší část svého života nekompromisně za sebou.... Teď už mi nezbývá nic jiného, než jen doufat, že tu bude hlavně v plné síle, zdraví a kondici minimálně ještě jednou tolik.

Ale na důchod se rozhodně nechystáme. Letos ho čeká, krom hromady budoucích dětiček, ještě velká spousta těžké práce a dřiny, tak vzhůru do toho!

 
 
23.01.2014

Máme potvrzeno. Budou štěňátka po Kelče a našem Béďovi.  CHS od Kunovského lesa - vrh G.  Mimina se narodí koncem února, odběr konec dubna. Oba rodiče jsou grand šampioni s mnoha dalšíma výstavníma titulama a rovněž i několika zkouškama - oba mají například ZMZPU1BHZZOZOP a je to teprve šestý český pár, který má složenou minimálně zkoušku základního minima - ZM!!!

Více informací naleznete na webových stránkách CHS "od Kunovského lesa".

 

04.01.2015

Jak už jsem zmínila včera, naše děti z "B" vrh Forrento slaví dnes 2. narozeniny!!! Posíláme všem pusu a podrbání.

 

03.01.2015

X. "Hanácká národní výstava psů" BRNO

Na dnešní den budu vzpomínat hodně dlouho... Úplně klasická zimní lednová sobota to nebyla, ale trocha sněhu by se taky našla. Ovšem pravda že čím blíže ku Brnu, tím sněhu ubývalo. Na výstaviště jsme dorazili lehce před jedenáctou a i tak bylo času dost, neb bělouši začali až o půl jedné. Letošní výstavní sezónu jsme rozjeli na jedničku a radost byla veliká, převeliká. Bambulka získala ve svých čerstvých devíti měsících svůj první titul a stala se tak čekatelkou na titul "Junior šampion České republiky".

BAMBINA White Chocolate - třída mladých V1, CAJC, BOJ

A ani naše Threuška se nenechala zahanbit a v početné konkurenci pěti fen skončila na krásném druhém místě. Stačilo málo a byla z ní česká šampionka. Threa má CACů dosti, ale na dospěláckou šampionku chybí holce druhá výstavní sezóna.

THREA Acabo Czech - třída otevřená V2, r. CAC

No a pak přišlo loučení s naším posledním miminkem a odchod Auruska mě teda hodně sebral. Když doma zůstávalo ještě to jedno štěňátko, člověk nemyslel na ty odejívší, hrál si s ním, obcházel s ním návštěvy a věnoval se jen tomuhle prckovi. A najednou nic... Snad se s tím brzy srovnám. Všechna mimina šla do rodin, kde už nějaký psí kamarád byl a hlavně k super lidem. Tak teď už jen budu čekat a kochat se ze zpráv z nových rodin a z fotek našich miminek. Už napořád to budou moje miminka....

Sbohem Aurusku, měj se dobře heart

 

A dnes taky slaví své páté narozeniny fenka DEBONAR FREE Meroxen - Bernáškova třetí nevěsta. Spolu přivedli na svět pět chlapečků a tři holčičky, kteří mají shodou okolností zítra svoje druhé narozeniny. Všem dětičkám přejeme krásný narozeninový den a už netrpělivě čekáme na první výsledky jejich rentgenů.

 

02.01.2015

Dnes Bernášek přivítal další nevěstu, v pořadí jeho druhou ze zahraničí. Opět to byla "kraťanda" a to moc pěkná s absolutně bílou srstí a perfektní kostrou. Zda se miminka začátkem března narodí, tak to se dozvíme koncem ledna.

TOPlist